Spakenburg – IJsselmeervogels (2-3)

Voorbeschouwing Spakenburg - IJsselmeervogels (10-04-2010)

Vandaag is het dan eindelijk weer zover. De derby der derby's staat op het programma. De blauwen (Spakenburg) tegen de rooien (IJsselmeervogels). Beiden zullen strijden om die felbegeerde 3 punten, om mee te kunnen dingen om het kampioenschap in de Hoofdklasse B van de zaterdagamateurs in het mooiste spelletje in de sportwereld: voetbal! Spakenburg staat op de 3e plaats, met 5 punten onder de nummer 1 IJsselmeervogels, en 2 punten onder de nummer 2, Sparta Nijkerk. Het kamioenschap is natuurlijk heel belangrijk, maar 3 punten pakken in deze wedstrijd der wedstrijden in het Nederlandse amateurvoetbal is voor zo'n 20.000 inwoners van Bunschoten-Spakenburg misschien wel belangrijker. Hoe je er op dat moment voor staat in de competitie, doet er niet toe in een op zichzelf staande wedstrijd! De vorige match tussen de twee toppers verloor IJsselmeervogels op eigen veld met 0-2 van Spakenburg. Zal dit vandaag wederom het geval zijn, of weten de rooien deze keer wel de winst te pakken…? We gaan het zien vanmiddag!

UPDATE: Eindstand 2-3…
UPDATE 15-04-2010: De derby reikt zelfs tot in het buitenland! Check!

Geef een reactie