Voorbeschouwing Eemdijk 8 – SVM 5 (27-03-2010)

Voorbeschouwing Eemdijk 8 - SVM 5 (27-03-2010) Het is niet altijd spannend in een 6e klasse competitie. Meestal is er 1 team dat ruim boven de anderen uit springt. Die helemaal niet in een 6e klasse hoort, maar bijvoorbeeld in een 4e klasse en gewoon voor de fun eventjes een 6e klasse doet. Helaas in onze klasse zijn er wel 5 teams die een 6e klasse competie bovenuit stijgen en al deze 5 teams snoepen punten van elkaar. Maar het minst van SVM 5. En dat is ons doel zaterdag: 3 punten snoepen van SVM 5. >> Het was onze eerste overwinning dit seizoen. Met een benauwde 30 graden, we gaan niet op het kunstgras voetballen want dat is nog warmer, dan maar een knollenveld. En met diverse wedstrijdstops om water te drinken, met maar 80 minuten gespeeld. Het was de overwinning op SVM 5 op hun eigen speelveld. En we wisten toen al, hier gaan veel teams punten verliezen. Sterker nog… op ons na heeft alleen Cobuboys (naar mijn mening het beste team) daar geen punten verloren. Verder heeft SVM nergens punten verspild. Komt het door een boel geluk? Komt het door hun thuisvoordeel fluitende scheids (VOP 5 is hier nog steeds niet over te spreken)? Of komt het door een spelerslijst van maar liefst 45 spelers? Ik vraag me af waarom ze daar geen 2 teams van kunnen maken. Of misschien omdat het juist 2 teams zijn? Het maakt eigenlijk allemaal niet uit. SVM 5 staat 4 punten los. En het ligt aan ons om de competitie spannend te houden. Niet dat ik geloof dat we kampioen worden met winst. Tenslotte moet SVM 5 dan ook nog punten laten liggen en wij blijven winnen. Maar voor het behoud van een spannende competitie, wat zeldzaam is in een 6e klasse, is winst een pre! Mits wij winnen, baalt Cobuboys extra dat ze verloren hebben van SVM 5, springt VOP 5 op met hun geloof dat zij nog kampioen kunnen worden en wij draaien onze draaiboek om SVM 5 op hun scherpst te houden. Emoties ten top!
Het is bijna een morele verplichting van SVM 5 om verlies in te calculeren voor een prachtig verloop van deze competitie. Nou ga daar er maar niet van uit. Het is òf winnen en dan blijft het spannend tot het eind, òf verliezen van SVM 5 en dan zwaaien naar de heren, ticketje 4e klasse geven waar ze tenslotte horen. En dan nu de opstelling die ik niet weergeef. Die kennen we langzamerhand nu al. Maar in plaats van een opstelling krijgen jullie een instelling. Zaterdag wordt het een allesbeslissende dag. Verzameltijd: 11:30
SVM 5 vermorzelen: 12:30 Voorbeschouwing Eemdijk 8 - SVM 5 (27-03-2010)

Geef een reactie