Alice in Wonderland (1903)

Alice in Wonderland (1903)

Tim Burton kan zijn lol op met Disney, die de nieuwste verfilming van Alice in Wonderland in juni al op dvd wil uitbrengen. Nederland boycot deze film en laat deze toe in de Nederlandse bioscopen. Een hele commotie om een film die geezien moet worden… in 3D. Ik kijk er al een tijdje naar uit, wat dus betekent dat ik genaaid wordt. Erg jammer. Vroeger waren er helemaal geen problemen met dit soort vertoningen. Geen dvd's, geen vhs, geen afgeladen bioscopen, maar gewoon een simpele theater waar ze een 'Stomme film' draaiden. De oudste film allertijden, die nog gerestaureerd kon worden, is Alice in Wonderland. Een 9 minuten durende film, met enkel muziek en crappy effecten. De BFI National Archives heeft deze film op het wereld wijde web gezet. Het is een zit om deze 9 minuten lang te kijken, maar ach, het is een klassieker. >> [youtube https://www.youtube.com/watch?v=zeIXfdogJbA]

Geef een reactie