Sven Kramer vs. de 10 km

Sven Kramer vs. de 10 km

Meer dan 6 miljoen mensen keken gisteravond naar de 10 km schaatsrace van onze Nederlandse sporters tijdens de Olympische Spelen in Vancouver, Canada. Grote favoriet Sven Kramer mocht de laatste race rijden en moest over de tijd heen van de Koreaan Lee Seung-Hoon. Kramer deed goed werk, liep dik voor, had zeeën van lucht in zijn longen, was nog lang niet verkrampt, totdat daar dat ene moment kwam… >> Sven liep 2,9 seconden voor op de Koreaan, zag dat zijn coach Kemkers hem dat duidelijk probeerde te maken, maar werd daarna ook gelijk naar de binnenbaan gestuurd. Sven moest de buitenbaan hebben, maar wist op het laatste moment nog voor die binnenbaan te kiezen. Een fout van de coach, die Kramer deed twijfelen. Achteraf zuur uiteraard! "Ik realiseerde me vlot dat ik een grote fout had gemaakt. Dan word je overmand door emoties die je niet kunt overzien. Ik hoop dat mijn band met Sven sterk genoeg is om dit te overleven." aldus Gerard Kemkers.

Teneergeslagen was Sven Kramer, maar wist nog wel een respectvol interview te geven.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5036f3goTqw]

Geef een reactie