Eemdijk 8 – Nieuwland 6 (afgelast)

Eemdijk 8 - Nieuwland 6 (3-0)

De wekker ging wederom vroeg. Niet omdat het moest, maar omdat ik het wilde. Waarom? Ik wilde voetballen. De pc ging aan om te kijken of het überhaupt door zou gaan. Voetbal.nl zegt niets over een afgelasting. Tevens hetzelfde antwoord op de website van Eemdijk en NOS Teletekst 603. Geen afgelasting. Goed nieuws! Buiten was het wat mistig, maar het was in ieder geval droog. Dit beloofde een mooie dag te worden! Eindelijk weer voetballen na 2 maanden winterstop! >>

Update: Nieuwland 6 is uit de competitie gestapt.

Net als anders was de verzameltijd 11:30 uur bij V.V. Eemdijk. Ruim vantevoren aanwezig, zodat er gesproken kon worden over de opstelling en eventuele afwezigen. Langzaamaan begonnen de Groenen van Eemdijk 8 toe te stromen. Er was al een en ander bekend over afwezigen, dus was het nog maar de vraag of we genoeg man zouden hebben.


 

Onze tegenstander van deze middag zou Nieuwland 6 zijn. De laatste keer dat we tegen de mannen uit Nieuwland speelden, wonnen we nipt. Niet wetend of het eigen spelers betroffen, of die van de A-selectie, Eemdijk 8 had het moeilijk tegen deze tegenstander. Dit zouden we deze middag niet hebben, want een ieder had wel zin om te ballen. Zo’n winterstop zou ons niet in de koude kleren gaan zitten, maar de tegenstander heeft eveneens zo lang niet gevoetbald. Dit beloofde nogal wat te gaan worden.


 

Met een conditie van likmevestje, maar wel zeer goede moed, stapte de Groene Trein (wagon 8 welteverstaan) de kleedkamer binnen. Uiteraard kleedkamer 8. Bijgeloof? Wie weet. Wortel wist niet zeker of hij mee zou spelen, en medemiddenvelder Gizmo zou ook niet aanwezig zijn. Minitank bORt voelde de bui al hangen: dat worden nòg meer rondjes door het veld lopen om de gaten op te vullen.

Keeper Dirk, die al een tijdje niet getraind had, kampte ook met een beginnend rugletsel, dus was ook niet 100% fit. Eemdijk 8 slager Puk zou in eerste instantie ook niet deelnemen en linksback Mouse zou pas de tweede helft komen. Bij hem speelde een kater en weinig slaap mee.


 

De vraag restte: In welke formatie komt Nieuwland 6 het veld op? Met 11 Terminators, of met hun eigen team…? Een ieder hield dit wel in het achterhoofd. Eemdijk 8 zou vandaag spelen op adrenaline en een stukje puur karakter. Totdat het ene moment dat Eemdijk Veteraan Frank Poort binnen kwam wandelen. Hij wist ons te vertellen dat de tegenstander, Nieuwland 6, niet op kwam dagen. Wat betekende dit voor de uitslag? Wint Eemdijk 8 nou standaard met 3-0? Krijgt Nieuwland 6 zo’n 3 punten in mindering en moet de wedstrijd over gedaan worden? Een stukje onduidelijkheid bleef hangen!


Staat Eemdijk 8 vandaag bovenaan, of toch niet? Als Eemdijk 8 bovenaan staat, hebben we geluk.
 

En nu wil het zijn, dat op Bosmarmottendag 2 februari 2010 Punxsutawney Phil, De ziener onder de zieners, de voorspeller onder de voorspellers, op Gobbler's Knob  zijn schaduw heeft gezien. Dit betekent dus 6 weken extra winter!
If you want to know next, you must read my text. As the sky shines bright above me, my shadow I see beside me. So six more weeks of winter it will be.”


Dus als het winter blijft tot eind mei, dus ietsiepietsie meer dan 6 weken, betekent dit dat Eemdijk 8 kampioen wordt door niets meer te spelen vanaf 6 februari! Spannend!!!

Geef een reactie