Oefenwedstrijd VOP 4 – Eemdijk 8 (2-6)

Oefenwedstrijd VOP 4 - Eemdijk 8 (2-6)

De sneeuw leek even weg te zijn, de zon leek zo nu en dan even door te breken, maar daarentegen was het nog wel retekoud! Afgelopen zaterdag trok Eemdijk 8 haar foute voetbalschoenen weer aan en reisde af naar het oh zo verre Amersfoort. De altijd gezellige VOP 4 nodigde de Groene Hulk uit om een potje te komen ballen op het kunstgras, ter voorbereiding op de tweede helft van de competitie. Er waren geen twijfels aan de groene zijde en zo wist Eemdijk 8 haar puntje mee te pakken tegen VOP 4. Weliswaar een oefenwedstrijd, maar is een goeie aanloop voor de rest van de competitie. >>

Half 1 was de afgesproken tijd. Aangezien de vorst nog in ons allen zat, kwamen we 5 minuten voor het beginsignaal het veld op, om zo niet te lang halfnaakt in de kou te staan. Koud en stijf werd er aan de wedstrijd begonnen. Het was overduidelijk dat beide teams een winterstop achter de rug hadden, want het spelletje was aan beide kanten niet bijzonder. Waar Eemdijk 8 hier en daar nog een minimale kans kreeg, waren de kansen van de thuisploeg ver te zoeken. WB die als vervanger van Keeper Dirk op doel stond, heeft de eerste helft weinig tot niets te doen gehad. Een 45 minuten warming-up zeg maar.

Gelukkig was daar de verlossende goal van Japio. Met zijn Wondersloffen en zijn wollen vacht wist hij (zoals ook alleen hij het kan) een paar man voorbij te rennen en zo het eerste doelpunt op het scorebord te tekenen. 0-1.

 

Eemdijk 8 was het sterkere team, maar kwam niet goed uit de veren. Om de groene trein te overtuigen moest Japio het wederom bewijzen. En ja hoor, daar ging hij aan de linkerkant, langs de achterlijn van de blauw-witten. Minstens 2 man voorbij, en zo alleen voor de keeper. Vanuit mijn positie leek het erop dat de keeper het wel gezien had en deed eigenlijk erg weinig om Japio te stoppen. Japio mocht zo het tweede doelpunt op het scorebord ‘schoppen’. Normaliter zouden we met zijn allen op hem duiken van vreugde, maar met een oefenwedstrijd probeer je jezelf in te houden. 0-2.

 

De eerste helft was eigenlijk erg vullis. VOP kreeg geen enkele kans, en Eemdijk 8 wist de kansen niet te maken. Te weinig overtuigingskracht, te slechte passes en teveel naar voren spelend. De kou raakte een ieder. Tijd voor een lekker warm bakkie thee. Gelukkig kwam deze na zo’n 45 minuten spelen. Even lekker opwarmen in de kleedkamer, om vervolgens de tweede helft te laten zien wie Eemdijk 8 nou daadwerkelijk is! Gelukkig gebeurde dit ook wel…

 

De tweede helft zag er wat realistischer uit. Iedereen was gewend aan de kou, en zag zijn kans schoon om hier een doelpuntrijkere uitslag op het bord te toveren. Er werd aanvallender gespeeld en Eemdijk 8 kreeg wat meer kansen.

 

Japio wilde zich opwarmen en vond dat hij maar een rondje extra moest rennen. Totdat hij daar plots een hoed trucje uithaalde! In plaats van die mooie en schattige witte konijn, haalde hij daar het derde doelpunt uit de hoge hoed! Bam! 0-3. De wedstrijd was al zo goed als gespeeld.

 

Ondanks de achterstand van VOP 4 werd er nog wel gewoon netjes en sportief gevoetbald. Dit zijn we overigens wel gewend van deze mannen, dus met een gerust hart stap je als voetballer het veld op.

 

Gerrit was de eerste helft wat afwezig, en kon zijn warmte nog niet echt vinden, dus mocht hij het de tweede helft wederom proberen. Daar slaagde hij in en kon zo, na een verdediger gepasseerd te hebben, het keepergebied inlopen van de blauw-witten. Alleen voor de keeper aarzelde hij niet en schoot in de bovenhoek! 0-4!

 

VOP kreeg hier en daar nog een klein kansje, omdat Eemdijk 8 te aanvallend (en met een verdediger meer in de voorhoede) ging spelen. WB zat er verrassend een paar keer goed bij. Vanuit een actie in ‘de 16’ werd de bal in de rechterhoek geschoten. WB strekte zijn go-go-gadget-arm en lag plotseling op de grond. De bal werd van de lijn gehaald. Niet veel later wist hij ook weer een aanval te stoppen, door de bal met zijn benen te redden uit de lucht. Tja, wat je al niet doet voor twee porties beloofde-maar-niet-gekregen-kippenvleugels! Marty zat er bij deze helaas niet goed bij. Het was zijn mannetje namelijk. Maar Marty zat diep in zichzelf te rekenen en voelde waar de wind vandaan kwam. Hij was te druk met dat stukje Wiskunde Op Het Veld.

 

Want daar was dan eindelijk dat Halleluja momentje, waar menig Dieker en menig toeschouwer op heeft gewacht. Er zijn maar weinig mensen die deze blijdschap nog niet hebben kunnen delen met anderen, maar Marty is daar één van. Een zonderling kan hij genoemd worden. Ook al is hij onder zijn vrienden en voetbalmaten, toch staat hij hierin alleen. Dit is iets wat hijzelf moet doen, en waar de spelers van Eemdijk 8, zijn vriendin en zijn ouders hem alleen maar naartoe kunnen wijzen. Dat ene momentje. Dat momentje van bezinning, dat ene lichtpuntje en dat ene verlossende antwoord op de zin van het bestaan. Met deze ene actie zou het duidelijk zijn waarom de aarde rond is, de vogels vliegen, het gras veelal groen is, waarom sneeuw zo koud is, waarom Bin Laden zo’n hufter is en wat Lee Harvey Oswald bezielde toen hij John F. Kennedy neerschoot. Elke vraag en elke opmerking kan beantwoord worden met “…omdat Marty dàt deed!”.

De bal stuiterde wat op en kwam zo bij verdediger Marty terecht, die inmiddels door de zeeën van ruimte was opgelopen tot aan de middenlijn. De bal stuiterde raar op, Marty controleerde de bal, ging er nog eens goed voor staan en toen…. Werd de aarde donker. Als een lantaarn in het donker was alleen het pad die de bal aflegde belicht. De bal vloog hoog, en heel hoog. Als een vallende ster kwam de bal ook weer omlaag. De keeper van VOP liep achteruit, want hij zag het al aankomen. Hij stond iets voor de achterlijn, om vervolgens deze lantaarnbal te onderscheppen. Maar de bal leek te fel naarmate deze omlaag kwam zeilen. De keeper sprong nog om de bal over te tikken, maar Marty had dit al voorzien. Hij had zijn formule er al op losgelaten!

 
F = G x ( (m1 x m2) / r2 )

 
F*ck Einstein en F*ck Newton!!! Wij hebben Marty! BAM!!! De bal bolde het net! Als een donderslag bij heldere hemel tekende de boomlange Marty de 0-5 op het scorebord.

 
Eemdijk 8 ging nonchalant spelen en zwakte af. Zo werd de score eerst 1-5 en later door een prachtige lop over WB 2-5. Tja, wat ga je dan doen? Als veel betere ploeg laat je het niet zitten bij 2-5, al kost je dat je lip! Zo dacht Puk er nou ook over!
Na wat nonchalante pogingen van Hip, door de bal voor het doel toch nog een keer te passen naar Japio, en door een bal van Bulletcatcher WickedW die net mis schoot, en een paar ballen van AzAri die helaas het net niet bolden, en natuurlijk de enorme kansen die Mouse kreeg, maar deze “verknalde” door niet te knallen, kwam daar de prachtige actie van Minitank bORt. Met een onverhoopte sliding tikte hij helaas de bal net tegen de lat en wist zo zijn traditie niet hoog te houden tegen een VOP-club.
Daarentegen stond Puk daar wel. Met in zijn gedachte dat hij een metalen Terminator-hoofd heeft, drukte hij zijn Butcherhoofd tegen de bal. Maar ook tegen het hoofd van een van de verdedigers. De bal stuiterde wel in het doel, maar Puk zijn lip legde de Slager van Eemdijk op de grond. Ondanks de 2-6 op het scorebord, was Michael “Puk” Reiziger eventjes gevloerd.

Dit was van korte duur, want een doelpunt doet wonderen.

 
De wedstrijd was gespeeld. Bier, bitterballen, knakworsten, sms’jes naar andermans vrouw en rare praat volgde. Heerlijk, de winterstop lijkt voorbij!

Geef een reactie