Cobu Boys 5 – Eemdijk 8 (1-1)

Cobu Boys 5 - Eemdijk 8 (1-1)

De koude wintermaand december is al bijna 2 weken in volle gang en brengt ons tot nu toe niets anders dan regen. Maar zaterdag was het helemaal anders. De barometer geeft een temperatuur aan van zo’n 4 graden, maar wel met een lekker zonnetje. Waar Pietje Paulusma de hele dag bewolking aangaf, zo scheen de laaghangende zon prachtig over het veld van Cobu Boys. Eemdijk 8 stapte in haar auto, richting Amersfoort, om daar de mannen van Cobu Boys 5 aan te treffen. Eemdijk had alles te verliezen, aangezien de eerste plek de hoogst haalbare plek is in de competitie. Cobu Boys daarentegen zag zijn kans schoon om een plekje te stijgen, zodat deze club weer mee zou dingen om het kampioenschap. Een enerverende wedstrijd in ’t verschiet dus. >>

Met handschoenen aan en de jas opgeknoopt tot aan het hoofd ging Eemdijk 8 vol goeie moed richting Amersfoort. Maar voordat het zover was, bracht Eemdijk 8-printer WickedW alias The Green Bulletcatcher een mooi kerstgeschenk mee uit de drukkerij. De Eemdijk 8 wallpaper van de maand “The Inglourious Green Basterds” was op groot formaat op zijl geprint en mocht gaan pronken achter het doel van Keeper Dirk. Een prachtige gewaarwording.

Om 14:30 uur klonk het fluitsignaal van de scheidsrechter, maar Japio hield vlak daarvoor nog even zijn betoog. Japio vond geheel terecht dat Eemdijk 8 zich al teneergeslagen gedroeg tijdens de warming-up. Dit moest dus snel gaan veranderen, want anders win je zo’n match nooit en te nimmer!

Dit was de eerste minuten van de eerste helft goed te merken. De Groene Trein kwam maar niet op gang en kwam maar niet over de middenlijn heen. Cobu Boys zette gelijk druk, waar Eemdijk 8 (zoals afgesproken) de Amersfoorters op zou laten komen. Helaas pakte dit niet erg goed uit. Cobu Boys was de sterkere en wist de Diekers behoorlijk terug te dringen. Hierdoor werden vele paniekfouten gemaakt. De bal werd slecht of zelfs helemaal NIET weggewerkt, waardoor de thuisploeg schotkansen kreeg. Zo ook na zo’n 10 minuten een diagonale knal langs keeper Dirk tegen de paal. Een klap in het gezicht als je het mij vraagt.

De eerste helft was eigenlijk niet om aan te zien en de spreekwoordelijke ‘klap in het gezicht’ was te zacht, want kort daarop volgde een hoekschop aan de rechterkant van Dirk. Deze werd slecht weggewerkt met het hoofd, waardoor de bal tegen de lat knalde en terug stuiterde bij een van de aanvallers van Cobu Boys. Deze werd niet gestopt, waardoor hij de klus met zijn hoofd kon klaren. Eemdijk 8 stond achter met 1-0…

Hele grote kansen kreeg Cobu Boys niet, maar had wel de overhand deze wedstrijdhelft, waardoor zij als de beteren oogden. Er werd door de Groene Hulk te verdedigend gespeeld, en er werd niet opgelopen en druk gezet als Cobu Boys aan de bal was. Hierdoor bleef het gat tussen de verdediging van Eemdijk 8 en de voorhoede te groot, waardoor Japio en Vullis op een eiland stonden. Ze waren moeilijk te bereiken, waardoor beide heren telkens de bal moesten halen. Er was te weinig connectie, waardoor er weinig tot geen kansen werden benut.

Gelukkig brak niet veel later de rust aan. Er moest drastisch iets gewijzigd worden in de structuur, want zo zou het anders niet gaan. Er moest meer aansluiting komen tussen de achter- en voorhoede. Dat leek deze helft beter te zijn.

Er werd meer druk gezet, waardoor Cobu Boys meer teruggedreven werd. Daardoor kreeg Eemdijk 8 ook meer ruimte. Aan het begin van de tweede helft was dit nog niet genoeg om te scoren en ruimte te vinden om een goeie kans te benutten.

Van de middenvelders ging Wortel vaker mee de voorhoede in, waar bORt meer de verdedigende taak op zich nam. Het naar binnentrekkende spel van de rood-zwarten werd op ingespeeld en was op den duur onder de knie. De linker- en de rechterkant stond dicht, waardoor ze genoodzaakt waren om naar binnen te trekken.

Doordat alles nu als door een trechter ging, kreeg Eemdijk 8 ook meer ruimte. Zo kregen de flanken ook meer ruimte om op te lopen, om zo Japio en Vullis te ondersteunen. Zo kregen beide heren ook wat meer kansen dan in de eerste helft. Eemdijk 8 speelde beter deze helft.

Japio was vandaag niet balvast, waardoor hij niet door de verdediging van Cobu Boys kwam, en bij Vullis was het geluk niet aan zijn zijde. Vele acties werden buitenspel gefloten. Niet duidelijk of dit ook echt zo was of niet.

Tot daar het moment kwam dat Eemdijk 8 in een goeie aanval was. Met minstens 5 man op de helft van Cobu Boys werd de druk groter. De keeper wist de bal na een aanval uit te schieten, maar WB en Wortel stonden klaar om de bal te onderscheppen. Wortel nam het voortouw en zag Vullis klaar staan de sprint te trekken. Wortel gaf de bal over de verdediging mee aan Vullis, die aan de rechterkant oog in oog met de keeper kwam te staan. Zonder enige aarzeling tekende hij die verlossende en oh zo zware punt op het scorebord. 1-1! Er werd luid gescholden en gevloekt door de Amersfoorters tegen de scheidsrechter, die de buitenspelvlag negeerde en Eemdijk 8 een punt toekende. Overigens terecht ook, aangezien de grensrechter wel erg laat zijn vlag omhoog stak.

Dit was een enorme last van de groene schouders en er was weer hoop.

Dit ene puntje was nodig om het hoofd boven water te houden. Eemdijk 8 ging meer druk zetten en kreeg zo nog enige kansen. WB wist in duel op het middenveld de bal een ram te geven, welke verrassend ‘de 16’ in vloog, richting Vullis. Vullis kreeg de bal net niet onder controle, waardoor hij de bal over de kruising schoot. Even later wist hij het net ook niet te bollen in een duel in het keepergebied en wist zo tevens over de lat te schieten.

Hip schoot een vrije bal net buiten het keepergebied door de muur heen, maar de bal werd van richting veranderd. De bal ging erg hard, maar vloog wel recht op de keeper af. De keeper wilde de bal vangen, maar stuiterde van zijn arm af langs het doel heen.

Ook Japio kreeg een prachtige pass van Puk. Puk liep op aan de rechterkant, en kwam zo ter hoogte van het strafschopgebied. Japio stond randje 16 klaar en zag dat Puk hem een prachtige pass gaf. Zonder ook maar een seconde na te denken, vloog de Wonderslof van Japio een meter de lucht in en gaf zo een “Louis van Gaaltje” tegen de bal. Met een rotgang vloog deze vlak over het doel. De luchtverplaatsing liet de lat nog trillen.

Helaas maar toch ook weer een geluk bij een ongeluk bleef de stand zoals deze was, 1-1 en was dit tevens de eindstand. Eemdijk 8 mag in haar handen klappen, aangezien Cobu Boys ook de tweede helft af en toe erg gevaarlijk was en een paar keer de groene lat liet klinken.

Eemdijk 8 is uit haar dal van de eerste helft geklommen, en Cobu Boys wist hun eerste helft niet te evenaren. Een terechte eindstand van 1-1, waar Eemdijk 8 aan de spreekwoordelijke dood is ontsnapt. Met 2 punten achterstand op SVM 5 (zij wisten te winnen van Eemdijk 8’s vrienden VOP 5), maar met een wedstrijd minder leeft Eemdijk 8 toe naar het volgende weekend, waar een inhaalwedstrijd tegen DOSC 3 gepland staat.

Eemdijk 8 kan zo weer haar eerste plek bemachtigen en zo 1 puntje uitlopen op directe concurrent SVM 5…. Mits het doorgaat natuurlijk!