Eemdijk 8 – De Posthoorn 4 (11-1)

Eemdijk 8 - De Posthoorn 4 (11-1)

Hoor je de andere teams al praten? “Eemdijk 8 is een team om rekening mee te houden”. Ja, ik hoor het wel. Waar Eemdijk 8 precies 2 jaar geleden net haar eerste paar wedstrijden had gespeeld, zo draait Eemdijk 8 nu mee in de bovenste regionen van deze 6e klasse! Ja, dames en heren, Eemdijk 8 staat eerste in de competitie!!! >>

Voordat het zover was, moest er eerst nog wel gewonnen worden tegen De Posthoorn 4. Deze mannen uit Amersfoort wisten zo’n 2 jaar geleden het opbouwende Eemdijk 8 met de grond gelijk te maken. Met negatieve uitslagen als 0-7 en 2-5 was Eemdijk 8 te zwak voor De Posthoorn. Dit was zeer zuur, maar ook niet verwonderlijk als je bedenkt dat dit het eerste seizoen van de groenen was.


 

Nu 2 jaar later ontmoeten we elkaar wederom. Nu met een sterk Eemdijk 8, en een… andere Posthoorn 4. Posthoorn 4 blijkt wat geblesseerden te hebben en dus te weinig man te hebben. Zo kwamen ze ook opdraven zonder een enkele wisselspeler. Gunstig voor ons uiteraard, maar dat werd allemaal achteraf pas duidelijk.


 

Om 12:30 uur lokale tijd ving de wedstrijd tussen Groen en Rood aan. Als een geboren en getogen Bunschoter weet ik als geen ander wat deze kleuren in de voetbalwereld der derbies inhouden. Vaak is de onderlinge strijd tussen blauw en rood een kleurenfestijn, maar deze keer mocht de rode kleur op bezoek komen bij de groenen. Niet een plaatselijke derby, maar een streekderby. Vele spelers van Eemdijk 8 dragen naast hun favoriete club Eemdijk ook nog een warm toe aan IJsselmeervogels. De plaatselijke rooien. Echter deze keer was iedereen groen gekleurd en voetbalde iedereen met zijn groene hart. Dit zou een wedstrijd met passie worden. Ook gebelesseerde Marty zette zich 100% in en verzamelde langs de kant zoveel mogelijk informatie om in dit verslag kwijt te kunnen. En dat was nodig!


 

Enfin, half 1 klonk het beginsignaal. Deze wedstrijd begon ondanks het heerlijke natte glijveld anders dan de andere partijen. Het leek even alsof de groenen hun draai even niet konden vinden. Niet zo zeer op het vlak van slecht voetballen, maar juist op het vlak van niet kunnen scoren. Want als we iets weten van de afgelopen zoveel wedstrijden, is het feit dat Eemdijk 8 zeer snel scoort. Het doelpunt bleef even uit. Hier en daar was er wel een kansje, maar deze werden niet verzilverd.


 

De eerste 100%  kans van deze wedstrijd kwam uit een hoekschop aan de rechterkant. De bal vloog over de verdediger van De Posthoorn die bij de eerste paal stond, en kwam zo op hoofdhoogte bij D.J. Zoals hij zelf beweerde, zette hij (met zijn ogen dicht) zijn hoofd tegen de bal. Deze kwam met een luide knal tegen de lat, en over het hele veld klonk er een “ooooeeehhhh!”. Als een Dolby Digital 5.1 Surroundset. Heerlijk!


 

Niet veel later wist Gerrit “Longshanks” Vullis door te breken aan de rechterkant. Hij rende het strafschopgebied in met een speler in de rug, en gaf de bal een ongelooflijke harde knal! Deze ging bij de eerste paal dwars door de geluidbarrière en vol in de kruising! Dit prachtige doelpunt zette Sportpark De Vinken op haar kop en tekende zo de 1-0 op het scorebord. Ook Vullis was dolblij en rende als een bezetene richting de dug-out, om vervolgens daar een buiksliding te maken… van 1 meter! Waar heb ik dat eerder gezien?


 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=CkMzHGA8GgM]


 

Dit was het moment dat Eemdijk 8 helemaal los kwam. Niet alleen zagen we Vullis een Funniest Home Video-poging doen tot een buiksliding, maar De Groene Trein heeft toen ook de spreekwoordelijke kraan open gedraaid.

Japio was op dreef en wist wederom met zijn Wondersloffen een paar man te passeren. Een van de verdedigers raakte hierdoor gefrustreerd en zette de sliding in op Japio. Helaas voor de ‘rooien’ was dit in het keepergebied en Japio ging neer. Penalty! Keeper Dirk was klaar met zijn damwandje voor het doel en wilde graag meer. Hij wilde ook op het Potjekak-Eemdijk 8-Doelpuntenmaker-lijstje terecht komen. Hip was hem voor en knalde snel de 2-0 op het bord.


 

De 3-0 kwam bij Vullis vandaan. Hij gaf een goede pass aan Japio, die daar zijn 2e doelpunt op het bord toverde. De 3e deze wedstrijd voor De Groene Hulk. Wederom een gejuich vanaf de zijlijn.


 

De Posthoorn baalde en voerde de druk wat op. Er werd goed rondgespeeld, maar telkens zat Eemdijk er goed tussen. Bort en Wortel heersten op het middenveld en WickedW had zijn debuut als grasmaaier. Als voorstopper deed hij het erg goed en wist erg vaak bij te springen in noodsituaties. Mijn complimenten! Echter kon hij niet alle kogels opvangen voor de Groenen, aangezien de Posthoorn één kleine kans kreeg en deze verzilverde. Het was een halve schotkans. Misschien nog niet eens, maar daarentegen wel voortreffelijk ingeschoten. Keeper Dirk stond voor zijn damwandje en de bal vloog over hem heen, maar onder de lat door. 3-1! In plaats van een “K*t!” of een “Shit!” klonk er een “mooi doelpunt!”.


 

3-1. Wederom sloeg even de paniek toe. Wat is de kans dat de Posthoorn terugkomt tot 3-3 als er gewoon normaal wordt gevoetbald? Nihil. Ondanks deze wetenschap was er wel even een momentje van bezinning. Even die ene bitchslap en Eemdijk 8 was weer wakker.


 

Voor de rest is het achterin nooit echt gevaarlijk geworden. Zo krijg je veel tijd om na te denken als linksback. En dan ook over de stomste dingen. Wat komt er vanavond op tv? Josje van K3 is eigenlijk best een lekker wijf. Zal ik 1 of 2 porties kippenvleugels nemen na de wedstrijd? Is het gras veel groener bij de buren als je in een flat woont? En over het feit dat AzAri zei, dat hij (mits hij een kans voor het doel krijgt) echt niet meer gaat passen naar Japio.


 

Vooral die laatste gedachte spookte door mijn hoofd… Okee, Josje is wel een lekker wijf, maar kan zij ook zo scoren als AzAri? Denk het niet. AzAri kreeg voor de verandering deze keer een prachtige pass in de loop van Japio. Hij rende richting de achterlijn aan de linkerkant, trok naar binnen richting de keeper, aarzelde geen moment en gaf de bal een rotschop. Alsof het zijn eigen schoonmoeder betrof! Een reflex van de keeper bracht de beste man ook gelijk op de grond. AzAri zag zijn kans schoon in de ‘rebound’ en pofte de bal alsnog in het doel! 4-1.

Dit voelde goed aan. Dit was een fijn gevoel om de rust mee in te gaan.


 

In de rust werd even een lekker bakkie thee gedronken, gepraat over koetjes, kalfjes en dikke tieten, om vervolgens fris en fruitig aan de tweede helft te beginnen.


 

Het eerste kwartier van de tweede helft werd er een beetje rondgespeeld. Rikea pakte deze wedstrijd ook eindelijk meer dan een kwartier mee, want hij heeft zijn sigaret ingeruild voor een zuurstoftank. Aldus zo lijkt het, aangezien hij nu meer rent, minder bloed ophoest en zelfs enkele kansen in deze wedstrijd krijgt. Al deze opmerkingen uiteraard ter compliment! Ooit komt er een tijd dat Rikea de sterren van de hemel speelt en Vullis en Japio van de topscorer troon speelt… en dan bedoel ik niet met World of Warcraft!


 

De 60ste minuut brak aan. Al een kwartier geen doelpunt. Als je voor staat en er valt geen doelpunt, is dit nooit negatief. Je krijgt immers geen punt tegen, en je gaat deze wedstrijd evengoed winnen. Toch was het in deze match anders. Er was veel meer uit te halen. De kruik was nog lang niet leeg. Wat zeg ik, de kruik was in de rust weer gevuld. Je kan het zien als de knapzak van Douwe Dabbert. Deze raakt nooit leeg.

Gerrit Vullis, de man met de lange benen en de man die vindt dat je zo geen team op kan bouwen, trok na een kwartier in deze tweede helft een sprintje zoals alleen hij het kan. Met zijn Zeven Mijls schoenen wist hij de verdedigers achter zich te laten en gaf zo de bal aan Japio, die er vrolijk aan kwam huppelen. Japio neemt de bal aan op zijn borst, zet nog een stap en knalt vervolgens de 5-1 op het scorebord.


 

Het gejuich was nog niet eens afgelopen of de volgende bal stond al in de rij om over de doellijn te rollen. De 63e minuut krijgt Azari de bal linksvoor. Hij schiet de bal laag over de grond, voor het doel langs. Gerrit geeft de bal een tikje en deze belandt in het doel. 6-1!


 

Even later wil Wortel ook zijn graantje meepikken in deze doelpuntenregen en rent op het doel af, samen met Japio. De keeper komt uit, en Wortel zag zijn kans schoon door de bal over de keeper te lobben. Deze had ietwat teveel vaart en belandde zo op het dak van het doel.


 

De 80e minuut zet De Posthoorn meer man voorin, onder het mom van Alles Of Niets. Er vloeit een hoekschop uit voort. Dirk, die deze tweede helft bijna niets te doen heeft gehad, liet de klavertjesvier uit zijn handen vallen, plukte de bal uit de lucht, en gaf de bal een genadeloze knal richting Vullis in de voorhoede. Er goed gezien van Dirk. Eén van zijn 3 assists deze wedstrijd. Gerrit neemt de bal aan, ziet Wortel vrijlopen, en Wortel weet eveneens een puntje mee te pakken. 7-1.

Een minuut later pikt WickedW alias Bulletcatcher alias de Grasmaaier de bal op op ’t middenveld en passt het naar Gerrit. Gerrit neemt wederom de bal aan en verzilverd deze! 8-1! Er werd niet eens meer gejuicht vanaf de zijlijn. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was dat er 8 doelpunten per wedstrijd gemaakt worden. WB zei hier wat van, en schudde zo De Groene Trouwe Aanhang wakker.


 

Allrounder Hip krijgt op den duur ook de bal. Hij passt naar WickedW en loopt op richting het keepergebied van De Posthoorn. WB staat nog als enige achter. WickedW geeft de bal aan Japio, die op randje buitenspel stond. Uiteindelijk weet Vullis wederom te scoren. 9-1.


 

Alsof het kruit van Vullis nog niet op was, wist hij ook de 10-1 op het scorebord te toveren. Puk speelde de 85e minuut de bal goed uit aan de rechterkant van het strafschopgebied van De Posthoorn 4, en gaf de bal voor het doel langs aan Vullis. Vullis tikte de bal simpel in. 10-1.


 

En om het plaatje helemaal compleet te maken, legde ook Japio de bal stil in het net van de tegenstander. 11-1. Deze was speciaal voor Marjolein, zijn voetbalvrouw. Zijn eigen Leontine Ruiters. Een ongelooflijke stand, na een ongelooflijke wedstrijd. Waar het in het begin van de wedstrijd nog alle kanten op kon gaan, was de 90e minuut het rode team volledig van de spreekwoordelijke kaart geveegd.


 

Als kers op de taart en als totale afknapper op deze hele wedstrijd wilde ook Puk zijn puntje meepikken. Waar Puk het begin van dit seizoen nog meedraaide in de top 3 van Eemdijk 8 topscorers, zo heeft hij de laatste paar wedstrijden geen net meer geraakt. Alsof dat niet genoeg is, verpeste hij het ook voor Vullis om op gelijke hoogte te komen met Japio, in hun onderlinge strijd. Vullis kwam de allerlaatste minuut nog alleen voor de keeper. Hij zag van de actie van Wortel eerder deze helft hoe het niet moest, en dacht dit klusje zelf wèl te klaren. Hij lobde de bal over de keeper, stuiterde één keer en werd al door iedereen meegerekend als het laatste doelpunt in dit dozijn.


 

Plots was daar Puk. Puk stond nog op een plek waar hij niet veel voor hoefde te rennen, en gaf de bal nog een extra trap richting het doel. Waar hij niet rekening mee had gehouden, is het feit dat de buitenspelregel ook in de 6e klasse wordt toegepast. De 12-1 kon op Eemdijk 8’s borst worden geschreven. Ook het 4e doelpunt deze competitie kon op Puk’s borst worden geschreven, evenals het 12e doelpunt van Gerrit.


 

Even tussen neus en lippen door: ik zag daarentegen Japio geld geven aan Puk, voor het verijdelen van dit doelpunt…. Toeval? ;-) Oh, en dan nog even de slagroom op de kers, die weer op de taart staat: EEMDIJK 8 STAAT EERSTE IN DE COMPETITIE!!!

Check ook de foto's an deze wedstrijd op Picasaweb, op het profiel van Roy (speler van De Posthoorn 4). Erg leuke foto's! Complimenten!

EEMDIJK 8 STAAT EERSTE!!!

Geef een reactie