Jonathan 5 – Eemdijk 8 (2-8)

Jonathan 5 - Eemdijk 8 (2-8)

Ondanks het feit dat Eemdijk 8 niet haar beste wedstrijd speelde, won de Groene Trein wel op het veld van Jonathan 5 in Zeist. Met een 2-8 eindstand op het scorebord was Eemdijk 8 heer en meester op het veld, maar speelde niet geheel overtuigend. Kwam dit door het weer, of misten we bORt als gatendichtloper deze dag? >>

’s Ochtends vroeg kwam de kramp in de buik al opzetten. Het leek even dat de weersvoorspelling enkel bleef bij een ‘voorspelling’ en dat dhr. Paulusma het bij het verkeerde eind had. Er werd onstuimig en stormachtig weer voorspeld, maar daar hebben we eigenlijk de volle 90 minuten weinig van gemerkt.

Zo hier en daar stond er een stevig windje, maar de regen bleef (op een paar spatjes na) uit. De kraan bleef dichtgedraaid. Daarom ging de wedstrijd gewoon netjes om half 3 van start in het bosachtige gebied van Zeist, vlak naast het Muiderslot… maar dan in Zeist.

De wedstrijd was nog geen 3 minuten gespeeld, of Gerrit “Longshanks” Vullis kreeg zijn eerste kans van de wedstrijd. Hij stormde alleen op de keeper af, maar wist niet de goede hoek te kiezen. De bal werd overgetikt door de keeper van Jonathan 5. Dat beloofde veel goeds voor de rest van de wedstrijd. Eemdijk 8 speelde beter.

Enkele minuten lang werd er meer op de helft van Jonathan gespeeld, dan op die van de groenen. Zo werd er aan de rechterkant ook een corner ‘weggegeven’ aan Eemdijk 8. Wouter Vedder alias WickedW alias The Bulletcatcher van Eemdijk 8 mocht de bal een rotschop geven het keeper gebied in. Hij nam een aanloop, en ook al had hij een beetje tegenwind, toch wist hij de bal zeer netjes voor te geven. Gerrit Vullis kopte helaas net onder de bal door bij de eerste paal, maar liet zo een kans open voor Japio. Japio zag zijn kans schoon en wist de bal wel in het doel te koppen. Deze keer kopte hij niet omhoog of over het doel, maar netjes recht vooruit. De keeper had natuurlijk ook alle verslagen van Eemdijk 8 gelezen en gezien dat Japio vaak moeite heeft met omlaag koppen, dus verwachtte hij deze plotselinge kopbal niet. Eemdijk 8 stond met 0-1 voor.

Jonathan was misschien niet de beste op het veld deze match, maar kreeg daarentegen wel een paar zeer gevaarlijke en onverwachte kansen. Gelukkig was keeper Dirk de eerste helft erg scherp en wist hij vele doelpunten te voorkomen, door snel in te grijpen. Het begin van de eerste helft leken de kansen erg open te liggen voor de mannen uit Zeist. Een paar lange (goeie) ballen over de verdediging van Eemdijk 8 zorgde voor de nodige hartkloppingen. Deze aanvallen werden òf gestopt door Keeper Dirk, òf niet goed afgemaakt door de aanvallers van Jonathan.

Zo wist aan de linkerkant van ‘ons’ strafschopgebied een speler door te breken, maar werd de voorzet goed gestopt door AzAri. De bal rolde over de achterlijn en Jonathan mocht een hoekschop nemen. Deze werd zeer slecht ingeschoten en belandde op het hoofd van “Flying Scissor” Gizmo. Gizmo zette de sprint in richting de bal, die over de zijlijn dreigde te gaan, maar wist de bal netjes binnen te houden. Langs de zijlijn sprintte hij over de middenlijn, waar hij Japio klaar zag staan om de bal in ontvangst te nemen. Hij gaf de bal lang mee aan Japio en trok toen naar binnen. Japio rende met de bal richting het doel van Jonathan. De keeper kwam al uit, maar dit mocht Japio niet baten. Zeer koel tikte hij de bal langs de keeper heen in het doel! Eemdijk 8 stond met 0-2 voor!

De 0-3 werd vlak voor de tweede helft op het ontbrekende scorebord getoond. “Bulletcatcher” WickedW had vandaag zijn dag, en gaf aan de rechterkant, net voorbij de middenlijn, een prachtige lange en hoge pass richting de tweede paal van Jonathan. Gerrit Vullis zou Vullis niet zijn, als hij niet een keertje scoort met zijn hoofd, en wist dit nu ook weer waar te maken. De bal leek een wereldreis te maken, maar bij de tweede paal werd deze reis gestopt. Gerrit kopte de bal met een prachtige snoekduik in het doel! Eemdijk 8 stond voor met 0-3!

De tweede helft braak niet veel later aan. Eventjes werden een paar verwachte regendruppels geloodst op het veld, waarna de wedstrijd voor de tweede helft zou aanvangen.

Eemdijk 8 liet het in de achterhoede een paar keer afweten. Een paar 100% kansen werden niet benut door de thuisspelers. Eemdijk 8 benutte haar kansen wel.

Japio onderschepte voor de zoveelste keer de bal, kapte een paar spelers uit, kwam alleen voor de keeper en wist ook deze man te passeren. Zonder aarzelen tekende hij met zijn Wondersloffen de 0-4 en de 0-5 op het bord. Een actie werd opgezet door Wortel, Vullis en Japio, en vaak ook een van de middenvelders, en hieruit kwamen dan (verbazingwekkend makkelijk) de doelpunten. Uiteraard door goed samenspel, maar ook door de individuele kwaliteiten van de spelers.

Daarentegen werden ook veel kansen om zeep geholpen. De bal werd naast geschoten, over het doel, in de handen van de keeper, net te hard voorgegeven, of net als WB’s schot gewoon geblokt door de verdediging van Jonathan.

Bij een 0-5 stand wordt er ook vaak wat minder gevoetbald. Vaak is het een stukje onverschilligheid wat dan optreedt, maar vaak wordt deze onverschilligheid er door een tegendoelpunt uitgeslagen. Zo gebeurde het ook nu. Mouse, die linksback stond, legde de bal terug op Keeper Dirk. Dirk trad zeer laconiek op, en wist de bal niet weg te rammen, het keepergebied uit. Hij verloor de bal aan een van de aanvallers, die op zijn beurt het eerste puntje van Jonathan 5 op het scherm mocht toveren. 1-5.

Gerrit Vullis kwam terug, en vond dat tegenover dit doelpunt ook een treffer voor de Groenen moest vallen. Ook hij passeerde een van de verdedigers en knalde de bal achter de keeper. 1-6!

Het leek even een pingpong wedstrijd te worden, want ook nu liet de verdediging het een momentje afweten. Op het middenveld werd de bal verloren. Deze werd over de verdediging van Eemdijk geschoten naar een van de aanvallers. Deze was sneller bij de bal dan Eemdijk 8 en wist zo Dirk te passeren. 2-6.

Japio kreeg net iets over de middenlijn de bal. Hij liep richting het doelgebied, waar hij Gerrit Vullis zich tussen de spelers zag manoeuvreren. Hij gaf de bal af aan Vullis. Vullis liep over de breedte van het keepergebied van rechts naar links, zijn verdediger ontwijkend, en telkens een stapje meer naar voren, richting het doel. Zo wist hij aan de linkerkant de bal een rotschop te verkopen. Deze ging diagonaal richting de andere hoek. De keeper was kansloos en werd zo overtroefd door de kwaliteiten van Vullis. Eemdijk 8 stond voor met 2-7.

Hier en daar werd al geschreeuwd naar Jan Wout “Wortel” dat ook hij eens moest scoren. Uiteraard als gein, echter trok Wortel zich dit aan. Dat was niet het enige wat er aangetrokken werd bij Wortel. Want na een voortreffelijke actie van Wortel, waar een prachtig (en verdiend) doelpunt uit voortvloeide, trok Wortel zijn shirt uit! Maar… Tot ieders grote verbazing had hij daaronder nog een shirtje aangetrokken.

De grote vraag luidt nu: Wist Wortel dat hij ging scoren, zodat hij zijn shirtje uit kon trekken van blijdschap, of was hij stiekem gewoon een pussy? Wie zal het zeggen…?

Enfin, de stand was nu 2-8 en de wedstrijd was gespeeld. Eemdijk 8 speelde niet de sterren van de hemel, maar wist wel met 6 punten verschil te winnen. Dat getuigt van een team met kwaliteit!!!