Voorbeschouwing Jonathan 5 – Eemdijk 8 (03-10-2009)

Voorbeschouwing Jonathan 5 - Eemdijk 8 (03-10-2009)

Met het oog op de weersverwachting van morgen typ ik dit stuk tekst. Wetende en er vanuitgaand dat de wedstrijd  van morgen bij en tegen Jonathan 5niet doorgaat, ben ik toch eigenwijs genoeg om er een kleine voorbeschouwing van te maken. >>

"…Onstuimig en zelfs stormachtig" wist Femke Wolthuis mij deze ochtend te vertellen over het weer van morgen. Als het veld nat is, is het lekker glijden geblazen, maar als er 'gezompt' gaat worden op de velden, is dit in 't nadeel van iedereen. De bal valt snel en vaak stil, het veld wordt spekglad en het wordt zwaarder voetballen voor menigeen.

Eemdijk 8 kijkt al over de schutting naar de eerste plek, waar VVZA 3 zo trots als een pauw staat te pronken. Uiteraard stelt het na pas 3 wedstrijden geen ene ruk voor, maar toch voelt het lekkerder als Eemdijk 8 op dit plek staat. Voordat het zover is, moet VVZA eerst verliezen, en belangrijker nog: Eemdijk 8 moet winnen!

Jonathan weet elke wedstrijd nog wel 3 goals te maken, maar krijgt er ook genoeg tegen. Met 4 punten uit 3 wedstrijden kun je nog niet bepaald trots zijn. Wij in ieder geval niet. Eemdijk 8 weet overigens ook elke wedstrijd minstens 3 doelpunten te maken, en krijgt er minder om haar oren dan Jonathan, maar er moet wel rekening gehouden worden met deze mannen uit Zeist. De 5-0 overwinning van vorige week is lekker, maar deze wedstrijd gaat zeker moeilijker worden. Mits het doorgaat uiteraard.

Laten we in ieder geval ons eigen spelletje spelen, net als vorige week, dan komt het vast wel goed. Als iedereen een regenjas meeneemt, een paraplu en natuurlijk een schone, droge onderbroek, twijfel ik niet aan de kwaliteiten van De Groene Trein uit Bunschoten-Spakenburg!

Geef een reactie