Eemdijk 8 – Hees 4 (5-0)

Image

Grappig is dat toch wanneer je met de training heel veel mensen mist, dat je dan met de wedstrijd erna ook heel veel mensen tekort komt. Nadat we afgelopen woensdag maar met 9 man (inclusief gast) op het veld aan het rennen waren, zien we afgelopen zaterdag in 1 keer wissels te kort. Net alsof iedereen die wist dat ze afgelopen zaterdag niet aanwezig zouden zijn, bewust niet naar de training zijn gegaan. Kan dat?? Nee toch? Okee stiekem zijn er genoeg mensen die hun blessureleed thuis willen houden… maar toch blijven er gek genoeg teveel afwezigen over. >>

Goed… afgelopen zaterdag het verhaal. Want dat is eigenlijk de bedoeling. Niet dat ik loop te zeiken dat er een aantal spelers de kantjes eraf lopen, want daar gaat het juist niet om. Het gaat om het spel tegen Hees 4. Waar we geen kantjes vanaf liepen. Eemdijk 8 stond als een huis en overklaste Hees 4 met maar liefst 5-0. Alhoewel we toch stiekem vaker naar K1 of Ultimate Fighting moeten gaan kijken, hielden we onszelf best rustig, ondanks dat we regelmatig onderuit getrapt werden, of gemene duw en trekbewegingen ondervonden. Eemdijk bleef zijn spel spelen en Eemdijk 8 keeper Dirk had zijn fluit stevig vast om regelmatig in te grijpen. Hees 4 had het wel door dat af en toe een stevige trap in het middenveld het spel van Eemdijk aardig bederfde en het zo dusdanig regelmatig deed. Dirk daarentegen had dat snel door, (komt vast door zijn fluitopleiding) en trok wat gele kaarten om Hees 4 te laten zien dat we wel netjes moeten blijven spelen. Eindelijk minder spelbederf en Jaap Henk vlucht naar voren met de bal, ziet Gerrit bij de tweede paal, geeft voor en een verdediger poft per ongeluk de bal in eigen doel. 1-0. Een beetje zuur doelpunt, ze kunnen namelijk mooier. En net alsof Jaap Henk wist dat ik dit zou schrijven, kwam ook de 2-0, 3-0, 4-0 en 5-0 van zijn slof. (en volgens mij Gerrit ook eentje… maar weet eigenlijk niet welke) Het mocht dan pas met de rust 2-0 zijn. Het had net zo goed al 5-0 kunnen zijn. Helaas had de vlagger van Hees het boek Mein Kampf te vaak gelezen, want telkens wanneer hij de kans had om de vlag in de hoogte te steken, klikten zijn schoenen tegen elkaar met de vlag omhoog. Hoe veel buitenspel wij wonderbaarlijk toch niet in de gaten hebben?? Hoe kan dat nou? Tweede helft was niet anders. Eemdijk stond met Wortel als laatste man zijn verdedigend mannetje. Als Hees een kans creëerde, was het meer toeval dan goed uitgespeeld werk. Wij daarentegen bleven goed spelen, vechten voor de bal, rust met overspelen en af en toe toeslaan. Jaap Henk heeft met zijn aantal doelpunten laten zien dat hij ook een keertje de Man of the Match mocht zijn. Waarschijnlijk heeft Mouse toch teveel gezeurd aan zijn kop dat Puk beter is met zijn meerdere doelpunten. Al met al heeft heel Eemdijk 8 degelijk super gespeeld. Verdedigend als aanvallend en we mogen weten dat we deze week niet voor niets 2e staan in de ranglijst. Ga zo door zou ik zeggen (met winnen dan… de afwezigheidsmeldingsplicht laat nog wat te wensen over).

Geef een reactie