Eemdijk 8 – Cobu Boys 5 (3-5)

Eemdijk 8 - Cobu Boys 5 (3-5)

De eerste competitiewedstrijd zit erop. Niet echt iets om op terug te kijken. Of… eigenlijk toch wel! Waarom? Nou, dit kun je zien als een leermoment. Eemdijk 8 speelde niet slecht, maar ‘de sterren van de hemel’ is te hoog gegrepen voor deze wedstrijd. Eemdijk 8 verloor haar eerste wedstrijd in seizoen 2009/2010, en dat is zuur! >>

Eigenlijk was het maar een schijtwedstrijd. Letterlijk! Alsof het al niet moeilijk genoeg is om weer in het ritme te komen van de competitie, mocht er ook nog stront geruimd worden. Letterlijk! Door die drol op het veld was ik helemaal van slag, en begon de wedstrijd dus niet op mijn sterkst.

Met maar 2 wisselspelers op de bank, en een handjevol afwezigen in Hardenberg, Rome en andere plekken buiten Sportpark de Vinken, ving de wedstrijd aan om 12:30 uur. Het beloofde wat te worden. Cobu Boys 5, allemaal redelijk jonge spelers, waar je in eerste instantie niet kan zien of dit gedreven spelers zijn of niet. Het enige wat we wisten van die nieuwe team, is het feit dat zij net als de Groenen de zomer hebben doorgetraind, en er voor gaan deze competitie.

Met nog geen paar minuten op de klok, was daar de eerste actie voor de Amersfoorters. Een lange aanvaller wist door de verdediging heen te breken. WB merkte dit op, en zette de sprint in. Aan de andere kant zag Marty dit ook, waardoor de aanvaller door 2 Diekers belaagd werd. Dit mocht hem er helaas niet van weerhouden om steevast door te rennen, en zo het keepergebied binnen te dringen. Met nog geen nanoseconde bedenktijd namen Marty en WB helaas niet de vereiste beslissing (sliding), maar probeerden ze het te belopen. Helaas Pindakaas. De aanvaller schoot de bal langs Keeper Dirk het doel in. Eemdijk 8 kreeg een klap in haar gezicht en stond dus 0-1 achter!

Iedereen was uitgegaapt en de ogen werden geopend. Zo ook WB, die zichzelf dit eerste doelpunt gedeeltelijk aanrekende. Hij onderschepte de bal op het middenveld, en zag zijn kans schoon. Hij kreeg alle ruimte, en zag Gerrit Vullis al in sprinthouding staan, op de buitenspellijn. WB schreeuwde het uit naar Gerrit, dat ‘ie moest gaan rennen, en wist zowaar een prachtige pass te stiften, over de verdediging van de bezoekers. Gerrit, de man met de lange stelten en de 8 poten, zette de sprint in, en kwam alleen voor de keeper. WB’s hachje was gered en Gerrit verzilverde deze topkans! 1-1!

Daarna leek het even bergafwaarts te gaan. De bal werd helaas net buiten de ‘zestien’ niet goed weggewerkt en zo kreeg Cobu Boys een schotkans. Niemand wist zich ervoor te gooien, om zo de bal op te vangen. Dirk zag het ook te laat, tikte de bal nog aan, maar was tevergeefs. Eemdijk 8 stond met 1-2 achter.

Daarna ging het redelijk gelijk op tot aan de laatste minuut van de eerste helft. Puk the Butcher was ingevallen voor Japio en wist ook zijn puntje mee te pakken in deze wedstrijd.

Net toen het even leek dat De Groene Hulk met een achterstand de kleedkamer zou bezoeken, om zo gefrustreerd te genieten van een lekker bakkie thee, was daar de klutsbal in het keepergebied van Cobu Boys. Aan de rechterkant, nog geen 5 meter voor het doel, kwam de bal bij Puk terecht. Zonder te aarzelen en met het verstand op nul schoot Puk gericht richting het doel. De bal raakte nog een verdediger, maar hij kon de bal niet verhoeden het doel in te gaan. Een luid gejuich klonk aan de Groene zijde, waarna het ook gelijk rust was! De ruststand was 2-2!

Jan Wout “Wortel” wist mij naderhand te vertellen dat we ‘te rustig zijn’ in de rust en ‘geen concrete plannen hebben voor de tweede helft’, welke we in het kwartiertje rust konden bespreken. Reken er dus maar op, dat we volgende week een donderpreek krijgen in dit thee-kwartiertje… Mits we achter staan natuurlijk. Bij deze zijn jullie gewaarschuwd.

De tweede helft begon net als anders, echter werd er nu niet gelijk een handvol spelers gewisseld, maar werd er even mee gewacht. De wedstrijd begon rustig. Niemand had echt de overhand. Het leek even een aftastfase, totdat daar het gevecht weer begon.

Zo wist een aanvaller van Cobu Boys een sprint op touw te zetten, met Booka naast hem. Booka wist de bal netjes af te schermen, en kon zo zonder enige problemen de bal door laten rollen naar Keeper Dirk, die in theorie op de bal kon duiken. In de praktijk ging het echter wat anders. Dirk verwachte een pass, maar de bal viel ‘dood’. De aanvaller zag zijn kans schoon en ging voor de bal, met gestrekt been. De bal rolde voorbij Dirk, waarna het even leek op een gevecht van leven en dood. Hoewel in onze ogen het duel gelijk op ging, beide partijen voor de bal gingen en normaliter de verdedigende partij het voordeel krijgt van de arbiter, kreeg Dirk hier een penalty tegen van Frank B. Uiteraard was hij het hier niet mee eens en wist dit te uiten in een subtiele scheldkanonnade. Niet eentje die we gewend zijn (want dan was de gele kaart wat roder gekleurd), maar daarom kreeg hij een gele kaart om zijn oren.

Alsof die gele kaart niet voldoende was, kreeg hij helaas de penalty ook om zijn oren.

2-3…

Gretig als Eemdijk is, wilden we ook nu niet met puntenverschil blijven lopen, dus werd weer alles op alles gezet. Vele kansen werden gemist. Japio, Gerrit, Wortel, Puk, niemand kreeg de bal in het doel. Weinig geluk, en de keeper die er een paar keer goed bij zat zorgde voor veel frustratie.

Met nog ongeveer een kwartier op de klok kreeg Eemdijk 8 aan de linkerkant een hoekschop mee. AzAri nam plaats in de hoek, achter de bal. Hij nam een aanloopje en vond daar “Longshanks” Gerrit. Gerrit, die in mijn ogen het laatste kwartier helemaal uitgeput was, maar niemand geschikt zag als opvolger op zijn plek, voelde de gelijkmaker branden. Hij zette zijn hoofd tegen de bal, zoals ook echt alleen Gerrit kan, en scoorde zo voor de 3e maal de gelijkmaker. 3-3. Dit had Eemdijk even nodig. Even een klim uit de dip.

Helaas was de vreugde van zeer korte duur. Aan Eemdijk’s rechterzijde konden 2 aanvallers oplopen, zonder dat er daar verdedigd werd. Ze kregen alle ruimte van de wereld. Dirk rende uit zijn doel, om zo het gebied kleiner te maken, maar de bal passeerde hem hard. WB zette de sprint en de sliding nog in op het droge-asfaltmatige veld, maar wist de bal niet van de lijn te halen. 3-4.

WB wisselde, aangezien de sliding zijn vel opstroopte en de uitputting nader was gekomen. Niet veel later wisselde Floepie ook, aangezien hij door een aanvaring zijn knie blesseerde. Daarna leek er geen overzicht meer te zijn bij Eemdijk.

Er was geen laatste man meer, en Eemdijk ging aanvallend spelen a la Alles Of Niets. Helaas werd het niets, aangezien de 5e treffer voor de bezoekers een feit werd. 3-5. Dit was tevens ook de eindstand. Zuur, zwaar, pijnlijk, maar leerzaam. Oh ja, het is pas het begin van het seizoen, dus er staat nog ongelooflijk veel meer te wachten.

Het enige wat ik nog wil zeggen tegen de rest van de tegenstanders, is: “Wacht maar tot we jullie komen bezoeken met meer wisselspelers!”.