Bekerwedstrijd Roda ’46 3 – Eemdijk 8 (3-2)

Image Omdat de heren moderator op een vrijgezellenfeest actief waren, heeft onze Captain Hip (mijn held) snel het verslag genoteerd en doorgemaild. Helaas dus geen sprookjes over rode appels waarmee gescoord werd in de bullit time van de verlenging van de kikker die een kus kreeg toen er een hooibaal rollend over de prairie werd geblazen. Maar gewoon een verslag zoals een verslag kan zijn.Lees verder.>>

Zaterdag 29 augustus Roda 46 3 uit. Met een routebeschrijving in de hand begaven we ons richting ‘veld 14’. De scheids was op tijd dus de warming-up werd afgefloten. Een sportieve wedstrijd ving aan. Roda zoals verwacht zette de lijnen uit en De Groene Trein moest het hebben van speldenprikken. Roda combineerde er lustig op los, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Behalve dan 2 mislukte voorzetten die met uiterste krachtinspanning door Dirk en de paal onschadelijk werden gemaakt. Plus legio corners om Dirk ook wat te laten doen welke we daarom gewillig weggaven. Tussendoor probeerde Diek8 op te bouwen want soms aardig lukte of een mooie diepe bal maar Japio en Gerrit hadden het geluk niet mee en een derde keer werd er onterecht gevlagd voor buitenspel wat Japio weer een hoge scheldkanonnade liet produceren.

Juist toen we dachten dat er misschien wat te halen viel kwam Roda op 1-0. De nummer 12 kreeg 2 meter, nam de bal beheerst in de draai mee langs Hip die in sliding inzette. Hip was te laat en nummer 12 liet zich graag raken. Strafschop en dat ie raak was had je al begrepen. Teleurstelling droop van de gezichten af en die werd nog groter toen de linksbuiten via een crossbal werd aangespeeld. De man passeerde HWD, Hip zette een sliding in maar de man had nog langere benen dan Marty ging er langs en prikte raak 2-0

Tweede helft

Na  de thee een ongewijzigd spelbeeld, wel enkele wissels toegepast. Het spelbeeld veranderde iets. Roda tikte nog meer en nog meer driehoekjes dat het zelfs teveel van het goede werd. Alleen via corners, maar met name listige vrije ballen werd Dirk beproefd. De enige ‘kansen’ uit de eerste helft voor ons ontstonden door passes in de ruimtes. Dus na een onderschepte aanval pofte Hip de bal naar voren en Gerrit ronde zeer fraai af 2-1. Wortel kreeg ook een kans, waar hij probeerde Gerrit in stelling te brengen werd hij gedwongen zelf te schieten maar de keeper kon met z’n benen redding brengen.

Helaas werd het al snel 3-1 na een voorzet die over alles en iedereen vloog maar bij de tweede paal niet werd gemist. Leuk was voor zowel Japio als voor het team dat na een mooi opbouw via Henk en Jan Wout onze andere topscoorder ook een doelpuntje kan meepikken, 3-2 en tevens de eindstand.

Hip

Geef een reactie