Oefenwedstrijd Eemdijk 8 – FZO 4 (10-1)

Oefenwedstrijd Eemdijk 8 - FZO 4 (10-1)

Zoals de titel van deze topic al doet vermoeden, heeft Eemdijk 8 haar eerste oefenwedstrijd gewonnen. Dit is gelijk een opkrikker voor het aankomend seizoen. Nog even een winstpartijtje pakken en gaan met de banaan! >>

Eigenlijk moet er niet met veel lof gesproken worden over de prestatie van Eemdijk 8. Het team is nog lang niet op haar oude niveau en dat was op het veld te merken. Slechte passes, niet al te beste aannames, rommelig en chaotisch voetballen en natuurlijk geen enkele rust aan de bal. En dan toch nog winnen? Tja…

"It takes two" om een goeie en spannende wedstrijd te maken. FZO 4 was een paar maten te klein voor De Groenen, maar het was dan ook maar een oefenpartijtje.

Uiteraard bestaat deze wedstrijd niet alleen uit negatieve punten, want er zijn anders ook 11 goals gescoord. En niet telkens dezelfden als afgelopen seizoen (lees: Vullis en Japio)! WickedW, D.J., Puk, Vullis, Japio, zelfs WB en last but not least: Rikea!!!

Vooral die laatste blijft nog lang in ons geheugen gegrift. Twee mannen trappen over de bal, toen deze voor het doel langsgeschoten werd door Japio. Rikea stond wel op de goeie plek en wist 'm koelbloedig tussen de palen te schieten.
Dit ging niet zonder slag of stoot. Dit verliep niet zonder zucht. Rikea heeft al vele wedstrijden gespeeld, maar nooit was er een wedstrijd als deze. Nooit was er een tegenstander die Rikea zijn gang liet gaan. Veelal werd deze spits 'omsingeld' door de gehele verdediging. Als je bedenkt dat de meeste teams 5-3-2 spelen, zie je elke keer als Rikea invalt, dat er minstens 5 man om hem heen staan. Twee om hem vast te houden van opzij. Eén voor hem, één achter hem en de laatste om de bal te onderscheppen. Toch weet hij vaak deze vijf personen te foppen, en er als een sluwe vos tussenuit te glippen. Helaas weten de passes Rikea niet altijd even goed te bereiken. Voor de normale Diekers is het moeilijk om langs 5 verdedigers te schieten, waardoor Rikea genoodzaakt is om meer naar het middenveld te zakken. Dat betekent minstens 3 tegenstanders meer om Rikea dwars te bomen.
Maar zoals ik al zei, was het deze dag een speciale dag. De vogels floten onbekende deuntjes. Niet de melodietjes die we elke dag horen bij het aanbreken van de dag. De auto's op de snelwegen klonken als grommende tijgers. De wind klonk als een reïncarnatie van Imhotep, zo door het pas gezaaide gras. De regendruppels kletterde op de grond als golfballen tijdens een hole-in-one.
Ja, deze dag beloofde veel goeds. En daar was het dan. Het begon al wat donkerder te worden, de lampen op het hoofdveld werden niet ontstoken. Dit was allemaal met voorbedachte rade. Als een wilde kat loerde hij naar de bal. Als een Ninja bewoog hij zich voort over het veld; stilletjes en ongezien. Plots een fel licht tussen de donkere wolken door. Dat laatste zonnestraaltje lichte op en spotte Rikea. Japio, de man die naast Vullis normaliter altijd scoort, kon nog maar één ding doen: de bal passen naar Rikea. Gestuurd door het licht bewoog de bal langs het doel, drie man passerend, die allen dachten dat deze bal voor hen bedoeld was. Maar het noodlot bracht de bal bij de Man of the match. Zonder aarzeling zette hij zijn wonderslof tegen de bal. De keeper zag alleen een heldere flits, en de bal lag achter hem! BAM! Rikea heeft gescoord!!!

Eerder deze wedstrijd gaf D.J. de bal een ram, die via onderkant lat het net bolde, WickedW had net als WB een simpele intikker, waar die van Puk niet veel van verschilde. Vullis wist de bal 2x tussen de palen te koppen, wat hem makkelijk afging, maar de laatste bal, die hij met de voet probeerde te scoren, ging eerst nog via de paal alvorens hij deze kon verzilveren. Japio scoorde 2x via een 'afstandschot'.

Keeper Dirk hield deze wedstrijd voor gezien, en gaf (tot ergernis van de tegenstander) telkens een hoekschop weg, zodat hij nog wat kon doen. Het enige moment (na een prachtige redding de eerste helft) waar hij deze wedstrijd wat had kunnen doen, verrastte hem enorm. Liggend op de grond en nietsvermoedend zag Dirk de bal vanaf de middenlijn over hem heen geschoten worden met een pisboog. Het stukje eer was gered voor FZO 4. Was het niet door de aanvaller, was het wel door Keeper Dirk.

Zaterdag maar eens een echte partij spelen…

Geef een reactie