Eemdijk Seniorentoernooi 2009

Zaterdag was een prachtige dag. Niet zozeer door het ongelooflijk prachtige weer, maar meer door de enorme gezelligheid. Uiteraard is de gezelligheid wel het gevolg van de gewonnen wedstrijden en de 25 graden op de thermometer, maar zo’n Seniorentoernooi is sowieso altijd een gezellig fenomeen. Oh ja, had ik al verteld dat Eemdijk 8 2e is geworden op dit toernooi?!!!

De dag begon vroeg voor Eemdijk 8 begrippen. De eerste wedstrijd begon al om 11:30 uur, op veld 3. De tegenstander was OSM ’75 5. De mannen speelden in Geel-blauwe pakjes. Waar vele Diekers dachten dat Eemdijk 8 niet ver zou komen in het toernooi, had Eemdijk 8 wel het zelfvertrouwen gekweekt. Elke wedstrijd duurt zo’n 25 minuten, wat voldoende zou moeten zijn om minstens 1 of 2 goals te scoren.

De twee topspitsen van het achtste, Gerrit Vullis en Japio, konden helaas niet meespelen dit toernooi, aangezien zij het zo nodig vonden om een weekendje weg te gaan richting de zuiderburen. Gelukkig hadden we een zeer goede vervanger aangesteld voor deze middag. Potjekak’s spelletjeskampioen Peetjie mocht aantreden in de voorhoede en had zo zijn debuut in het gezelligste team van V.V. Eemdijk.

In eerste instantie ging het gelijk op tegen de mannen uit Maarssen, maar het verlossende ‘antwoord’ klonk niet veel later. Door een prachtige voorzet van bORt kwam de bal in het 16-meter gebied terecht, in de voeten van debutant Peetjie. Door een beetje in de rondte te draaien, waardoor de keeper de kluts kwijt raakte, wist Peetjie te scoren. Eemdijk 8 stond 0-1 voor! Piece of cake als je het mij vraagt. Na 25 minuten knallen hadden we de eerste overwinning in onze pocket!

Eventjes op adem komen, om vervolgens om 12:30 uur wederom te spelen. TOV 3 was onze tegenstander. De mannen uit Baarn speelden in het oranje en leken verdacht veel op Keeper Dirk met hun tenue. Of dit voor- of nadelig is voor de groene trein zouden we pas na 25 minuten achter komen.

De wedstrijd werd gespeeld op veld 2, en het ging nogal gelijk op. Tenminste, de eerste paar minuten. TOV 3 werd nergens echt gevaarlijk, maar Eemdijk 8 wel. Rechtsvoor wist Peetjie een hele meute aan verdedigers voorbij te sprinten. Vlak bij de achterlijn wist hij de bal nog voor te geven op randje keepergebied. In eerste instantie leek het een ‘verloren bal’, maar met goed inzicht van Peetjie en een goed anticiperende Puk wist de Butcher van Eemdijk 8, Puk, de bal vanaf randje 16 in de linkerhoek (vanuit Eemdijk 8 gezien) te knallen van een kansloze TOV.

Alsof dat niet genoeg was, wist Puk de voorsprong veilig te stellen. Een perfecte pass over de verdediging zette Puk in beweging. Als een vrachtwagen stormde hij richting de bal. De keeper van TOV 3 dacht precies hetzelfde. Wie zou als eerste bij de bal zijn? Op het eerste gezicht leek het alsof de keeper eerder de bal zou onderscheppen, maar een grenzeloze en vuurspuwende Puk walste door en won in een duel de bal voor zich. Hij wordt niet voor niets The Butcher genoemd! Gedreven door adrenaline wist hij de bal diagonaal tussen de palen te knallen. Ook deze wedstrijd werd gewonnen. Nu met 0-2!!!
De 3e wedstrijd was om 13:30 uur. Eemdijk 8 trof hier Eemdijk 6 aan. Eemdijk 6 stond qua behaalde punten dit toernooi onder Eemdijk 8. Dus dit klusje zou wel even geklaard worden. Helaas speelde Eemdijk 8 de eerste paar minuten niet op volle sterkte, waardoor we de twee tegendoelpunten even vergeten! Een verliespartij moet kunnen, toch? Zo houden we het spannend in deze strijd.

De 4e wedstrijd moest het beslissen. Eemdijk 8 moest winnen of gelijk spelen. Zonder Japio en zonder Vullis in de voorhoede. Zonder D.J. aan de rechterkant, en AzAri aan de linkerkant.

En wederom mocht Eemdijk 8 op het hoofdveld. Om 15:00 uur mocht de Groene Hulk tegen DEV Doorn 3.

De eerste paar minuten zag het er niet goed uit voor Eemdijk 8 en werden de groenen even een wakker geschud. Door een knal op de paal en een bal via Dirk op de lat moest Eemdijk 8 even doorbijten en voetballen op karakter. Hoe lekker het eerste biertje ook zou smaken, toch wilden we die laatste wedstrijd ook nog kunnen spelen. De laatste wedstrijd voor die felbegeerde 1e plek in deze poule.

En ja hoor, daar was de kampioensknaller dan. Volledig kapot gestreden gaf WB nog net met zijn maatje 44 de bal mee aan Peetjie, die op zijn beurt weer met zijn Wondersloffen de keeper passeerde met de bal en zo de overwinning op het bord tekende. De 1-0 overwinning was een feit!

Eemdijk 8 was eerste in Poule C. De finale ging tussen Eemdijk 8 en Huizen 5. De Taatjes, altijd moeilijke tegenstanders. Hier moet altijd gestreden worden. De wedstrijd ving aan om 16:30 uur. Iedereen had pap in zijn benen en probeerde er toch nog iets van te maken. De eindstand werd ondanks de goede inzet toch nog afgesloten met een negatieve nasmaak. Met een bal door de benen, waardoor het 0-1 werd en een extra bal op het veld, die zonodig weggetrapt moest worden, hoewel het spelletje met de originele wedstrijdbal nog gewoon doorging, werd de eindstand 0-2 voor de groen-gelen uit Huizen, waar Eemdijk 6 keeper Peter Schuit de topscoorder was.

Ach, deze wedstrijd was binnen no-time vergeten, aangezien Eemdijk 8 tijdens de bekeruitreiking “de verrassing van het toernooi” werd genoemd! Eemdijk 8 eindigde boven Eemdijk 5, 6 en 7 in deze 2 poules en mocht zich de terechte bijna-kampioen noemen! Zo was de aller-aller-allereerste prijs van Eemdijk 8 een feit. De Groene Hulk heeft een beker geconfisqueerd!!! Eemdijk 8 is tweede geworden en heeft dit flink gevierd. De prijzenplank is al aan de muur geschroefd!

Geef een reactie