DOSC 4 – Eemdijk 8 (9-3) 16-05-2009

Image

De allerlaatste wedstrijd. Je zou zeggen dat het daarna een groot feest zou zijn. Eemdijk 8 speelt de laatste paar wedstrijden erg goed en is al 9 wedstrijden ongeslagen. Gaat Eemdijk 8 de tiende wedstrijd op rij verzilveren, of heeft de Groene Hulk het nu wel gezien? Was het daadwerkelijk groot feest na die wedstrijd, of droop Eemdijk 8 van het veld…? >>

Zaterdag mocht de Groene Hulk aantreden tegen het 4e van DOSC. Vorig jaar waren het redelijk positieve uitslagen en dit wilden we deze keer eveneens gaan ervaren. Op een geheel nieuw complex, met geheel vernieuwde en zeer luxe kleedkamers, en kunstgras mochten we aantreden in de stad van Remia, Den Dolder. 12:30 uur was de afgesproken wedstrijdtijd.


Aangezien het de laatste wedstrijd was van het seizoen 2008/2009, wilden we iets heel anders doen. Om nou allemaal in een stringetje en een flikkerpropeller het veld te betreden, zou de menigte ook zo afschrikken. Het volgende seizoen zou Eemdijk 8 zich niet meer durven te vertonen. Dus werd er maar wat anders bedacht: een sprookjesopstelling. Een opstelling uit de hoge hoed. Beter gezegd “uit de diepe TNT-zak”. Eventjes voelde het in deze ruime en luxe kleedkamer als een echt Eemdijk 8 Sinterklaasfeestje. Er werden een x-aantal lootjes geschreven, met posities in het veld (of op de bank), en deze werden 1 voor 1 door de groenen getrokken.

AzAri was de gelukkige deze match, want hij mocht als “Vrijgezel” op doel staan en zo zijn keeperkunsten showen aan de buitenwereld.

Eigenlijk zou dit een wedstrijd uit duizenden moeten worden. Een wedstrijd vol nieuwe mogelijkheden. Ook spande het er vandaag om of Japio of Gerrit topscoorder zou worden van Eemdijk 8 in seizoen 2008/2009. Ook al was er op competitieniveau niets meer te behalen of te verliezen, het beloofde een spannende, enerverende en leuke wedstrijd te worden.

In eerste instantie leek Eemdijk 8 het nog best goed te doen met deze positiewisseling. DOSC kreeg wel meer kansen en werd ook wel gevaarlijker, maar AzAri zat er een paar keer goed bij, of de bal kaatste op de lat, waarna de bal snel naar voren werd weggewerkt.

WB en Mouse stonden in de spits, met daarachter op het middenveld Gerrit Vullis en Rikea. Rikea die op de positie stond van de personen met de meeste conditie, trok dit niet lang. Gerrit dacht 45 minuten lang dat hij in de spits stond en stond vaker in het 16-meter gebied van DOSC dan Mouse en WB. Er werden maar weinig kansen gecreëerd en er kwamen maar weinig ballen bij de voorhoede van de groenen terecht. Gerrit vond het daarom nodig om de aanval te ondersteunen, hoewel daardoor het middenveld behoorlijk open lag.

Gerrit kreeg zelf 1 of 2 kansjes, maar werden niet verzilverd. Ook kreeg bORt een prachtige kans, na een zeer goed uitgespeelde actie van Mouse, maar deze kwam helemaal verkeerd op de voet en ging meters naast. Echter daarvoor kwam de grootste kans van het eerste halfuur. Een prachtige pass werd de diepte in geschoten, in het keepergebied van DOSC. WB zag zijn kans schoon, maar de keeper kwam ook al uit. Om toch ook eens een keer wat uit te halen in de voorhoede, zette WB de sprint in, om vervolgens een confrontatie aan te gaan met de keeper. Een collega van Eefbert, die er wegens drankomstandigheden (lees: kater) niet bij was. Helaas was de keeper iets eerder bij de bal, waardoor WB met zijn knie in ging op de keeper. Geheel misplaatst, maar niet met opzet ruilde hij de bal in voor de schouder van de keeper.

Tja, aangezien de rest een beetje erg snel ging, kwam Eemdijk 8 zonder pardon heel snel in een 2-0 achterstand. Twee doelpunten die er niet waren geweest, als Eemdijk 8 haar originele opstelling had behouden. Helaas. Eemdijk 8 kon niet stijgen of dalen op de ‘ranglijst’, dus een experimentje moest kunnen.

En of een experimentje niet genoeg was, mocht keeper Dirk ook profiteren van zijn vrijheid. Als voorstopper en/of rechtsback ging hij halverwege de tweede helft mee naar voren. Er was een hoekschop. Aangezien je Dirk niet zomaar wegdrukt, wist hij zich te wurmen tussen de verdedigers van DOSC. De hoekschop werd genomen en het eerste opmerkelijke moment van de wedstrijd was een feit. Dirk, de man die normaliter op doel staat, wist nu zijn allereerste doelpunt mee te pikken voor Eemdijk 8. Met een fraaie duik (tja, keeper hè) zette hij zijn hoofd tegen de bal en kopte deze hard bij de eerste paal in het doel. 2-1. Wat een blijheid was op ieders gezicht af te lezen!


Uiteraard door zeer nonchalant optreden en laconiek reageren op acties van de rood-blauwen wist de thuisploeg wederom een puntje mee te pikken. 3-1.


Ondanks het feit dat Eemdijk 8 achter stond, was de stemming stiekem nog opperbest. Hier en daar werd er wel wat geschreeuwd, maar dat was dan van korte duur en was van iemand waar we niet anders van gewend zijn.

Floepie werd linkshalf geloot. Normaal spelend op linksback of laatste man speelde hij ook erg goed op het middenveld. Zo mocht hij ook een graantje meepikken in de aanval. Hij wist een paar spelers te passeren en wist zo het keepergebied binnen te dringen aan de linkerkant. Waar iedereen verwachtte dat hij zou passen, punterde hij de bal strak in de korte hoek, langs de keeper. 3-2! Waar hij het vorige seizoen afsloot met een enkelblessure, wist hij nu de laatste wedstrijd van deze competitiestrijd te sluiten met een puntje op zijn naam! 

Alsof er niet genoeg doelpunten waren gevallen, met een soort van bewijs dat deze opstelling gewoon niet werkt aan de groene zijde, wisten de Den Doldernaren wederom de bal langs AzAri te knallen. 4-2. Eemdijk 8 had er nog alle vertrouwen in, aangezien we eerder de kleedkamer in zijn gegaan met een 4-0 achterstand bij DOSC. Schijn bedriegt echter.


De rust brak aan… en over de rust hebben we niets te melden, aangezien het aan scheldkanonnades en hevige discussies ontbrak in de kleedkamer. In plaats daarvan werd er gelachen en wederom lootjes getrokken uit de postzak! Wat? Jazeker! Wederom een mijlpaal in de Eemdijk 8 geschiedenis.

De tweede helft was chaotischer en deed meer denken aan het begin van seizoen 1. Niemand wist waar hij moest staan. Stonden ze wel op een plek waar ze bekend waren, speelden ze niet op karakter, en paste het woord “nonchalant” beter bij de persoon.


Aangezien Eemdijk 8 eerder een achterstand heeft gehad tegen DOSC 4, kon er nog van alles gebeuren. Helaas in het nadeel van de Groene Trein. De Trein had wat vertraging, waardoor de stand al gauw 5-2 werd. Werd er wederom niet opgelet, kwam daar het zoveelste tegendoelpunt. 6-2. Een nederlaag die Eemdijk 8 al een tijd niet heeft gehad. De aanval van de thuisploeg leek als een heet mes door de verdediging van Eemdijk 8 te gaan.


Maar daar was het verlossende schot van Japio. Het schot, dat de vete tussen Japio en Gerrit volledig van de kaart zou blazen. Marty, die zijn debuut deed in de voorhoede, kreeg aan de rechterkant van het 16-meter gebied de bal. Hij wist namelijk een speler voorbij te rennen met zijn lange stelten, en kon na een subliem stukje voetbalkunst de bal vol op zijn slof nemen en zo de bal voor het doel langs passen naar Japio, die zonder enige aarzeling het derde doelpunt op het scorebord kon tekenen. 6-3!

Gerrit, die op dat moment op de bank zat, aangezien hij een gelote-wissel was, werd aan alle kanten belaagd, dat Japio hem in had gehaald met het aantal doelpunten.

Ondanks deze aantijgingen probeerde Gerrit toch nog een doelpuntje mee te pikken. Hip ging wisselen, aangezien een te zachte terugspeelbal leidde tot wederom een tegendoelpunt. 7-3. WB en Puk stonden hun mannetje als laatste man en voorstopper. Elkaar afwisselend uiteraard.

Gerrit kreeg nog een fraaie kopbal, die helaas belandde op de paal, en hij dus niet een gelijkmaker kon maken in de Japio vs. Gerrit match. Maar ach. Heel erg serieus werd er niet meer gespeeld.
Ook WB, die zijn mannetje tot het eind stond, maakte een klein foutje. Hij liet zijn ‘mannetje’ lopen, waar een tegendoelpunt uit voortvloeide. 8-3.

Niet veel later, volgde daar het laatste doelpunt, dat ook gelijk de eindstand tekende. Het maakte allemaal niets meer uit. De scheidsrechter stond raar te kijken, dat Eemdijk 8 zelfs met een nederlaag van 9-3 lachend van het veld ging.


Ach, het weer was goed, AzAri had zijn vrijgezellenfeest, Eemdijk 8 bleef 3e in deze competitie en het sfeertje was gewoon goed en gezellig. Wat wil je nog meer?

Gerrit: 17

Japio: 18

Hip: 5

Bort: 2

WickedW: 1 (ook 1 tegen ‘t Vliegdorp, waar het afgekeurde doelpunt wel werd gerekend)

Steef: 1

AzAri: 1

Puk: 1

Wortel: 2

D.J.: 1

Dirk: 1

Floep: 1

Eindlijst seizoen 2008/2009:

Image

{gallery}Eemdijk8/2009dosc4eemdijk8{/gallery}

Eemnes Thuis:

Gerrit: 1

Japio: 4

Hip: 1


Nieuwland uit:

Japio: 1


VOP thuis:

Japio: 1

bORt: 1

WickedW: 1

Hip: 1


Posthoorn uit:

Steef: 1

Japio: 1

AzAri: 1


Huizen thuis:

Niemand


Waterwijk uit:

Hip: 1

Japio: 1


Zebra’s thuis:

Japio: 1

Hip: 1


Vliegdorp uit:

Gerrit: 1

Japio: 1

(WickedW: 1)


VVZ thuis:

Niemand


Zebra’s uit:

Japio: 1

Gerrit: 1


Nieuwland thuis:

Gerrit: 1


Hees uit:

Gerrit: 2

Japio: 1

Puk: 1


Allen Weerbaar thuis:

Gerrit: 2

Japio: 1


Posthoorn thuis:

Gerrit: 2

Japio: 1


VVZ uit:

Japio: 1


VOP uit:

Japio: 1

Hip: 1

Wortel: 1

bORt: 1


Huizen uit:

Gerrit: 1


Waterwijk thuis:

Japio: 1

Gerrit: 3

D.J.: 1

Wortel: 1


Hees uit:

Gerrit: 3


DOSC uit:

Japio: 1

Dirk: 1

Floepie: 1

Geef een reactie