Hees 5 – Eemdijk 8: 0-3

Image Aan een door de zon bedekte weg liggen de velden van vv Hees.  Een oude maar gezellige voetbalclub waar de D1 bij aankomst op het hoofdveld speelt. Dit betekent dat Eemdijk weer veroordeeld is tot het spelen op een bijveld maar ook dat het nog vroeg is. Om 12.00 trapt de groene hulk af nadat eerst omgekleed is in de gezellige kleedkamer van hees. Gezellig in de zin van knus wat betekent dat er vooral geen floepies (fl=p) moeten worden gelaten. De man die dit gedrag zo hekelt zit dicht bij de deur en denkt het stiekem wel te kunnen doen. Het gevolg laat zich reden, maar de dader ontloopt zijn straf niet. Zijn lichaam laat hem luttele seconden later –als de wedstrijd net is begonnen- alweer in de steek.>> Maar voordat dit zover was had het al zeker 0-1 moeten staan. Op een diepe bal van Hip besluit Gerrit het met buitenkant rechts te doen waar zijn linkerbeen het net waarschijnlijk wel had laten bollen. Japio daarentegen deed het wel met links, maar dat was noodgewongen omdat zijn rechterbeen te geblesseerd was om uit te kunnen halen. Waarschijnlijk een spier verrekt bij het ophalen van zijn reet even daarvoor.
Onze topscorer besluit als coach te fungeren en de ook al niet geheel fitte Gijs betreed het veld. Gijs gaat voorop in de strijd en Hip besluit dat we dit voorbeeld gaan volgen. Dat deed eemdijk goed, maar organisatorisch stond het nog niet goed. We speelden met een andere as, ook op het middenveld. Ook links liep niet helemaal naar behoren. Doordat we zo opgefokt gingen voetballen, gingen we ook opgefokt op elkaar reageren. Hip ging te ver toen Arjen even niet lekker in de wedstrijd zat. Arjen wisselde zichzelf in het teambelang voor Wouter, die overigens uitstekend inviel.
Er brak een fase aan waarin weinig gebeurde. Eemdijk 8 kon aanvallend weinig verrichten –omdat Gerrit te weinig de laatste man opzocht –  en verdedigend ging het met de minuut beter. Hees probeerde het maar verder dan een paar mogelijkheden kwam het niet. Dirk kon zijn nieuwe handschoenen alleen testen bij wat simpele vangballen. Eemdijk kwam er wel door maar kreeg ook niet echt kansen meer. Een bal werd gepromoveerd tot corner. Hip legde de bal op het hoofd van Gerrit. Die kwaliteit van Vullis kennen we dus een geplaatse kopbal luidde de 0-1 in. YES, HOPPA galmde over het sportpark! Hees trapt af en ging nog meer opportunistisch spelen. Hip was nog moe van zijn cornersprint dus floep stapte in op een diepe bal. Zijn kopbal werd via het middenveld verlengt en achter de laatste man. Gerrit stond goed en ging richting de keeper. Goed de bal afschermend bleef hij uiterst koel en schoof de 0-2 binnen! Kort daarna volgde het rustsignaal. De rust werd goed gebruikt om enkele zaken even door te spreken en enkele even uit te spreken. Alle neuzen weer dezelfde kant op om die 3 punten binnen te halen. Enkele wissels toepassen en gaan weer!  Hees had hun gevaarlijke snelle rechtsbuiten naar links gehaald, maar Matty bewees ook rechtsback een betrouwbare pion te zijn. Arjen ging het weer links ‘proberen’ en liet zien het toch echt wel te kunnen. 
De tweede helft kende net zoveel diepte- als hoogtepunten. Zo kreeg richie het voor mekaar buitenspel te staan (eerste keer??) anders had zijn eerste doelpunt in de lucht gezeten. Een minuut of vijf later, in een snel uitgevoerde tegenaanval, liepen drie toeschouwers in het veld die de keeper ca. 30 liter water toegooiden. Dat was het signaal dat de supporters/ wissels/ begeleiding van Hees er dus niet meer in geloofden. Aan ons de taak om ook het vuur te doven bij de veldspelers. Helaas stookte Floep onnodig het vuurtje weer op door iemand kiezelhard onderuit te halen. De scheids matste floep met 5 minuten, maar Hees gooide er een schepje bij. Hees drong aan, kreeg corners en vrije trappen, maar met wat geluk en kunde bleef een tegendoelpunt bespaart. Langs de lijn werd het vuurtje ook opgestookt. Henk deed BIJNA niets en moest dit bekopen met een trapbeweging. Gelukkig leek deze op ‘de matrix’en was hij simpel te ontwijken. Hees wilde in ieder geval ook wel gelijk maken qua achterlijke overtredingen: Hip verdedigde uit maar moest het bekopen met een charge. Tijd voor eemdijk om er weer een schep bij te doen.  Het veld weer breed gemaakt, nog meer karakter erin! Op rechts werd een ingooi versierd en snel genomen (chapeau!) Gerrit nam de bal mee op de borst en besloot na een stuit uit te halen. De keeper was geheel verbouwereerd maar evengoed kansloos geweest op deze schitterende diagonele uithaal: 0-3!  Achterin nog even alles op alles om dirk zijn handschoenen nieuw te houden. De scheids blies ff daarna voor het laatst en met Hees werd weer vriendschap gesloten. Ook Henk liet zich van zijn goede kant zien evenals zijn belager. Zoals het hoort en bovendien zullen we elkaar volgend jaar waarschijnlijk weer treffen. Zaterdag de laatste competitiewedstrijd. En … woensfag weer trainen! (ondanks de belachelijk geplande oefenpot van satyriasis)

Geef een reactie