Voorbeschouwing Hees 5 – Eemdijk 8 (09-05-2009)

Image Aanstaande zaterdag de 1 na laatste wedstrijd. In de bossen van Hees. En natuurlijk gaan we voor de winst zodat we kunnen zeggen dat we 8 keer ongeslagen zijn. 8 wedstrijden, Eemdijk 8… snapjehem!? Zie tot stand gekomen opstelling hieronder.>> “Ik kan mij die vorige wedstrijd niet meer herinneren”, zei Darren. “Heb ik die wel gespeeld?”. “Jawel man”, begon Gerrit. “Toen stonden we 2-3 achter met de rust. En de tweede helft was van ons.” De tweede helft was toen ook van ons. Met diverse kansen en nadat zelfs een doelpunt afgekeurd werd (Frank Poort kwam zelfs nog naar buiten om te melden aan de scheids dat de bal inderdaad een meter over lijn was), drukten we door en vochten we naar de 4-3. Verdiend.
“2 biertjes en 1 fluitje”, vroeg ik aan de barvrouw. We waren maar met z’n drieën. Eenzaam in Eemdijk 8 begrippen. Of het nou door de donderpreek van Dirk of door de a la laatste minuut uitgeschakelde Chelsea komt, er was weinig animo in de Kuil voor Eemdijk 8. Op de weg naar de kroeg, druipten langzaam spelers als WV, HWD, Martijn en zelfs trouwe meetrainer Booka af (ben je ziek ofzo?). Terwijl er nog een verschrikkelijke taak gedaan moest worden. De opstelling. Een worsteling tussen mensen en tactiek moet een blaadje vullen. Het is een taak die vaak onderschat wordt.
“Ja je bent er wel?”. Gerrit hangt op. “Zie je wel. JaapHenk was er niet met trainen zodat ie er zaterdag wel kan zijn. Perfect! Kan die mooi wisselen met Richard!” De namen worden genoteerd op het bonnetje. “Wat een mietje die JaapHenk!”, zei Henk die zojuist een kruk pakte en ging zitten. Hij was nog even langs een verjaardag geweest. “Beetje niet trainen vanwege een pijntje in je been. Niet te geloven! Daar win je de oorlog toch niet mee?” De rest gniffelt een beetje mee. Henk is altijd negatief over JaapHenk, maar stiekem weten we allemaal dat ie van hem houdt. “Maar waar gaat Puk staan?”, vroeg Darren. “He moeten jullie nog bier”, vroeg Henk. “Ja prima”, antwoordde ik op de retorische vraag. “Puk”, begon Gerrit. “Puk zetten we hier neer en de rest spreekt voor zich”. We bekeken het bonnetje en knikten goedkeurend. De klus was geklaard. “3 bier en een fluitje Angelique!.”, riep Henk over de bar heen. Image

Geef een reactie