Eemdijk 8 – Allen Weerbaar 3 (3-1)

Eemdijk 8

Waarschijnlijk is dit ook weer zo’n DaVinci code. Het woordenboek en Wikipedia worden er op nageslagen. Waarschijnlijk moeten ze gecombineerd worden. Ik lees nog even verder. “…And in darkness bind them”. Deze regel ken ik. Heb ik eerder gehoord. Plots heb ik het en lees de woorden hard op, die ik zou moeten ‘binden’: “Schaafwonden, tand door de lip, een blauw oog, verdraaide knieën, last van onderrug, hoofdpijn, spierpijn, maar wel een goed gevoel!” Uiteraard som ik een goede wedstrijd op van Eemdijk 8. Zaterdag 21 maart was het namelijk weer zover: Eemdijk 8 heeft weer 3 punten in de spreekwoordelijke pocket! >>

Ondanks die prachtige eerste lentedag, begon het gehannes al aan het begin van de wedstrijd. Keeper Dirk kon niet op tijd op het veld staan. Zo sportief als de mannen van Allen Weerbaar 3 waren, begon de match daarentegen wèl op tijd. Er moest dus iemand op doel. Wie kan dit beter dan de one and only Dirk-wannabe? Juist, WB! Oftewel: WB was de Sjaak, het haasje of de spreekwoordelijke lul. Al balend trok hij het XXL shirt met de te korte mouwen aan en offerde hij zich op voor het team. Hij waarschuwde de achterhoede en kreeg een aantal schouderklopjes van zijn medespelers. Uit deze schouderklopjes kon hij de woorden “Ik ben blij dat jij op doel moet” halen. Ach, het was maar voor een kwartiertje. Op goed geluk!

De eerste paar minuten leken redelijk gelijk op te gaan. WickedW die een doodschop kreeg en een eigenwijze aanvaller duidde op een zware strijd, die niet zomaar gestreden was. Gelukkig kreeg WB het niet gevaarlijk en werd zijn plaats na een kwartiertje door Dirk ingenomen. De strijd kon nu pas echt beginnen!

Het was al duidelijk dat het team uit Bussum meer potentie had dan het team van de week ervoor. Daarentegen werden ze nooit echt gevaarlijk. De verdediging stond namelijk wederom als een huis, met Hip en Marty wisselend als laatste man en voorstopper. Rechtsachter H.W.D. en linksachter de eerste helft Floep. Het middenveld sloot netjes aan bij de verdediging en aanvallers. De aanval werd dan ook veel opgezocht. Veelal door de lucht, richting Longshanks Gerrit Vullis. De laatste man van de blauw-zwarten was dan ook een echte beer, die Gerrit moest weerhouden van zijn acties. Hoe behendig de voorhoede ook omging, telkens kwamen ze weer in confrontatie met deze verdediger.

Uiteraard kan ook deze man gestopt en verslagen worden, want Eemdijk 8 op karakter is onverslaanbaar. Zo ook ongeveer in de 25e minuut van deze eerste helft. WickedW, onze Bulletcatcher, werd onderuit geschoffeld ietwat voorbij de middenlijn. Coach, trainer, talkshowhost en vrijeballennemer Hip zette zichzelf achter de bal. Hij plaatste de bal op hoofdhoogte randje keepergebied op het hoofd van Japio, die met zijn gouden krullen de bal doorkopte, richting Gerrit. Gerrit zag zijn kans schoon, nam de bal aan op zijn ‘brede’ borst, draaide zijn lichaam richting de keeper en wist koel de bal met zijn binnenkantje te plaatsen in de rechterhoek (linkerhoek van de keeper). De vreugde was enorm. Eemdijk 8 stond met 1-0 voor!

Met nog heel veel minuten op de klok moest de Groene Hulk zijn kopje wel even bij de les houden, aangezien zo’n partij niet gelijk gewonnen is. Het spelletje van de bezoekers werd duidelijker en wat doorzichtiger. De lange ballen werden langzaamaan steeds meer opgepikt door de verdediging van Eemdijk, totdat daar plots toch nog “sneaky” een bal ertussendoor glipte. Deze werd opgepikt door een van de aanvallers van Allen Weerbaar. Hij stormde op keeper Dirk af, schoot richting het doel, maar door een snelle reactie van Dirk, werd de bal net tegen de linkerpaal (vanuit Eemdijk 8 standpunt gekeken uiteraard) getikt, en vervolgens weggewerkt door Floepie. Door het spreekwoordelijke oog van de naald. De broeken zaten in één klap vol met alle kleuren van de regenboog. Dit was 50% van de meest gevaarlijke kansen die gemaakt zijn door Allen Weerbaar. Voor de rest heeft Dirk niet veel te doen gehad tot halverwege de 2e helft.

WB kreeg aan de linkerkant nog een keer nog goed de bal aangespeeld. Hij wist langs de zijlijn de man te passeren en trok naar binnen. Aangezien niemand het verwacht had, was er niemand meegelopen. WB twijfelde tussen een voorzet en een schot op doel. Dit werd een voorzet op doel. De bal stuiterde voor de keeper. Wat in eerste instantie een foute pass leek, werd in tweede instantie gezien als een gemist schot op doel. De bal stuiterde net op de handen van de keeper, vlak langs het doel over de lijn. Helaas.

Japio, die een beetje op WickedW wil lijken qua ‘catchen van bullets’, incasseerde vele klappen deze wedstrijd. Zo wist hij ook door te breken, met alleen nog maar één verdediger aan zijn linkerzijde, die kosten wat het kost een doelpunt wilde verijdelen. Maar Wonderslof Japio laat niet met zich sollen. De man met de benen van staal, de T1000 van Eemdijk 8, wist randje 16-metergebied door te breken, maar werd neergehaald. Strompelend wist hij zichzelf richting de bal te bewegen, om vervolgens Japio-stijl te scoren. Maar in plaats van een doffe knal te horen, die de bal in beweging zou moeten brengen, klonk er een fluitje. In plaats van de voordeelregel toe te passen, kreeg Japio een vrije bal mee. De meeste zullen zeggen “wanneer het niet meer hoeft!”, en daar zijn alle groenen het mee eens. Een actie die een doelpunt kon zijn, liep uit op een vrije bal van niks.

Uiteraard was Japio pissig en gooide de kast open. Een kast vol met scheldkanonnades. Zo terecht als deze uitbarsting was, zo kreeg hij een laatste waarschuwing van de arbiter. Dit schoot uiteraard in het verkeerde keelgat…

Nog geen twee minuten later ving Japio wederom klappen op. Een frustratie uiting tijdens een luchtduel. In plaats van het feit dat er een hoofd gebruikt wordt, kreeg Japio een elleboog op zijn gezicht. Het gevolg was een tand door de lip, gefrustreerde medespelers en een teleurgestelde Dirk, die geheel terecht zijn mening aan de laconiek-reagerende scheids liet merken.

Wat er volgde was een boze, dreigende scheidsrechter, boze spelers, verbaasde toeschouwers en natuurlijk een ‘knijpende vader’. Een wat? Jaja, Eemdijk 8 stond voor. Een wiskundige formule klonk: Winst = fles x 24. Biersponsor Paps Duijst kwam zijn beloftes waar. Maar zover zijn we nog niet.

De scheids floot af. Beetje gescheld in de kleedkamer, gepaard met 1 afspraak: Bek houden op het veld! Vreemd genoeg wist een ieder zich hier goed aan te houden. Vandaag was Eemdijk 8 één team. 22 handen op 1 buik, en dan de wissels en de trouwe supporters (inclusief topvlagger Maarten) niet te vergeten.

De tweede helft wierp haar vruchten af. Door goed druk te zetten op de verdediging van de mannen uit Bussum, had Eemdijk 8 de overhand. Met een achterhoede die alles super uitspeelde via het middenveld, waaronder een uitstekend spelende Gizmo, en vervolgens het middenveld die de link was tot de steraanvallers, was Eemdijk 8 de betere. Allen Weerbaar werd Allen Gefrustreerd, en dat was te merken. Ze begonnen meer te schelden op elkaar en agressiever te spelen. Ze maakten ook meer fouten. Dit in het voordeel van de meer-naar-voren-spelende Diekers.

Een goedbedoelde terugspeelbal een de rechterkant pakte ietwat verkeerd uit voor de heren uit Bussem. De bal stuiterde ongelukkigerwijs in de benen van Japio, die hierna het net kon bollen. Eemdijk 8 had een veiligere plek bemachtigd. Met een tussenstand van 2-0 kon deze dag niet meer stuk. De zon scheen op onze bolletjes en wat een onmogelijke taak leek, werd mogelijk. De overwinning was te ruiken. Naast het zweet, bier, kippenvleugels, broodjes frikadel en de verrukkelijke lentegeur, rook het vooral naar Overwinning. Een groene overwinning.

Dirk zat de tweede helft klavertjesvier te zoeken, hoewel de voorhoede en het middenveld nog wel aan het beuken waren. WB en AzAri hadden een prachtig één-tweetje. WB kreeg rond de linkercornervlag een stuiterende bal en nam deze voortreffelijk op zijn slof. De bal schoot ter hoogte van de 5-meter lijn voor het doel langs. De keeper schrok zich kapot, wist niet wat hem overkwam. Maar helaas was deze reactie ook van toepassing op WickedW. Als hij deze bal gekopt had, was het geheid een doelpunt. Maar dan had hij ook aan de vrouw uit moeten leggen dat het Nike-logo niet uit een dronkenmansweddenschap gekomen was. Hij raakte de bal verkeerd en deze vloog naast.

WB en Mouse overlegden wat over de aankomende acties, toen Japio goed de bal mee gaf aan Gerrit Vullis. Gerrit, die zijn aandeel in deze wedstrijd voortreffelijk heeft meegenomen, kreeg weer vrij baan en schoot de bal in een open doel. De keeper stond niet goed, wat dus weer een makkie was voor topscoorder Gerrit. 3-0!

WB en Mouse wisselden van plek. Mouse wilde ook wat doen, dus ging hij linkshalf voetballen. Linksachter was er weinig te doen. Het overgrote deel van de tweede helft speelde zich af op de helft van Niemand Weerbaar.

Zij kregen nog één kans, maar resulteerde helaas in een doelpunt. Het moet gezegd worden dat het een ontzettend mooi doelpunt was. Op “puntje 16” aan de linkerkant schoot de bal als een streep door de verdediging heen, over keeper Dirk, in de rechterkruising. Prachtig doelpunt, wat voor de rest geen waarde had. Enkel een stukje eer. 3-1.

Eemdijk 8 was de terechte winnaar. Puk vond het in de slotminuten nog nodig om een elleboog te koppen, wat resulteerde in een dik oog.

De krat bier was binnen… oh ja, de 3 punten ook. Eemdijk 8 speelde oprecht de sterren van de hemel. Puur op karakter, als een echt team luisterend naar elkaar. Een groot compliment! Nu een weekje vrij, maar wel doortrainend! Op naar de volgende overwinning.

Geef een reactie