Eemdijk 8 Voetbalplaatjes (deel 1)

Voetbalplaatjes

Oude herinneringen komen boven. Voor de boekhandel in een kringetje staan en dan met zijn allen van die Panini voetbalplaatje ruilen. Met een stapel van 100 dubbele voetbalplaatjes stond je te onderhandelen, alsof je leven er van af hing. "Heb ik al! Heb ik al! Heb ik al! Die wil ik! Die heb ik nog niet!". Zo ging het een tijdje achter elkaar. In elk pakje zaten 5 plaatjes, met vaak nog dubbele ook. Zo gooide je al je zakgeld over de toonbank om die beruchte en zeldzame zilveren plaatjes van het Nederlands elftal te bemachtigen. Deze plakte je vervolgens in je plakboek, die je voor 1,50 gulden kocht bij dezelfde boekhandel. Het hele jaar was je aan 't sparen, om vervolgens het boek niet vol te krijgen, en je hoop te vestigen op het boek van het jaar daarna. >>

Tot mijn grote verbazing zag ik een tijdje geleden al deze voetbalplaatjes weer boven tafel komen in het prachtige vissrsdorpje Bunschoten-Spakenburg. Echter waren het voetbalplaatjes van de lokale helden van de 3 top-amateurvoetbalclubs Spakenburg, IJsselmeervogels en Eemdijk. Als warme broodjes gingen deze over de toonbank. Bij elke winkel kreeg je boven de 10 euro een zakje met voetbalplaatjes. Zo klonk het weer door de straten "Heb ik al! Heb ik al!".

Helaas zijn het altijd de "grootheden" die deze status weten te bemachtigen. Spelers uit het eerste elftal van deze clubs staan zichzelf te verkopen op zo'n kaartje, waar elk klein kind op zit te kwijlen.

Dit wil ik ook zijn! Ik wil ook op zo'n kaartje. Maar Potjekak zou Potjekak niet zijn als ze onze dromen niet waar konden maken. Potjekak's veldvoetbalclub Eemdijk 8 heeft namelijk de eer om als eerste voetbalteam, waar geen 1000'en euro's mee gemoeid gaan, op zo'n kaartje te belanden!

De eerste 10 topspelers (eerste, tweede en derde helft) staan nu online! Spaar ze allemaal!

Image

Arjen Zijl
Image

Wouter de Graaf
Image

Hillebrand Beekhuis
Image

Jaap Henk de Graaf
Image

Martijn ter Haar
Image

Henk Muijs
Image

David Heinen
Image

Richard Zijl
Image

Walter Bos

Image

Geef een reactie