Super Bowl 43 – Steelers vs. Cardinals (27-23)

Image

Vannacht is het weer zover. Amerika's trots komt weer op tv. Het is dan weer Super Sunday. Dat betekent dus weer de hele avond American Football op tv. Heel de Verenigde Staten zit voor de buis gekluisterd. Het is erger dan het EK of WK hier in Nederland. Vannacht, Nederlandse tijd 24:00 uur, start de 43e editie van de Super Bowl. In het altijd oh zo zonnige Florida (Tampa Bay) strijden de Pittsburgh Steelers tegen de Arizona Cardinals om die felbegeerde Lombardi Trophy.

Update maandag 2 februari 2009 – Lees verder voor een klein verslag van deze prachtige wedstrijd… >>

Om 0:00 uur begon de voorbeschouwing. Deze keer helaas niet op Nederlandse tv, mar wel op de BBC. BBC1 had de voorrecht om de Super Bowl te verslaan.

De 43e Super Bowl werd geopend met de Man Of The Year. Nederland's grote held en Cardinals' Quarterback Kurt Warner, die ook als Quarterback diende bij de Amsterdam Admirals, mocht de Payton trofee ontvangen. Hij mag zichzelf de beste man van het Football seizoen 2008/2009 noemen.

Faith Hill, onder meer bekend van de Soundtracks van The Grinch en There You'll Be van de film Pearl Harbor, mocht met een ode aan Amerika openen voor de miljoenen Amerikanen. Jennifer Hudson, een vrouw met een gouden strot, mocht het nationaal volkslied ten gehore brengen.

De Pittsburgh Steelers won de toss en mochten beginnen als het aanvallende team. De wedstrijd was nog geen 10 minuten aan de gang, of de voorsprong leek al een feit voor de Steelers. Eén van de downs leek een touchdown, maar na vele reviews van vele verschillende camera's bleek het niet zo te zijn. Een fieldgoal zette de Steelers uiteindelijk toch op een 3-0 voorsprong. Dit werd uiteindelijk ook de eindstand van het eerste kwartier, met de Steelers nog aan de bal. De Steelers spelen het eerste kwart duidelijk beter, met een geweldige quarterback die stevig in zijn schoenen staat.

Het tweede kwart begint goed voor de Steelers. Beginnend waar ze geëindigd waren aan het eind van het eerste kwart, met nog een paar yards te gaan. Hieruit volgde een touchdown en een extra punt (fieldgoal). Cardinals staan nu 10 punten achter.

Even lijken de Cardinals de weg kwijt te zijn, tot daar het moment komt, dat er nog zo'n 5 a 6 minuten op de klok staan voor deze helft. Quarterback Kurt Warner krijgt ontzettend veel tijd om zijn mannetje te kiezen, om daar vervolgens naar te passen. De bal wordt gevangen op een paar yards van de Endzone van de Steelers. Hieruit volgt wederom een pass van Warner, maar deze keer doeltreffend. Touchdown!
Na de "Extra Point" is de stand 10-7, in het voordeel van de Steelers.

Nog 2 minuten op de klok. Nog voordat Bruce Springsteen gaat optreden, zijn de Steelers nog even aan de bal. Maar dan weet quarterback Roethlisberger de bal niet goed te passen. Deze wordt geblokkeerd en vliegt in de handen van de Cardinals. Interception.

Nog een paar yards te gaan, Kurt Warner staat op het punt een touchdown te gooien, maar faalt hierin. De bal wordt onderschept op de endzone-lijn, en een fenomenale 100 yard sprint, van de ene kant van het vel, naar de andere kant volgt. Een prachtige touchdown is het resultaat van deze geweldige interceptie. Steelers staat 17-7 voor op de Cardinals en de eerste helft is voorbij.

Aangezien het vroege leven weer begon om 7:00 uur en 2:00 uur een hele mooie tijd was om te slapen, heb ik de wedstrijd niet verder kunnen verslaan. Uiteindelijk hebben de Pittsburgh Steelers gewonnen met 27-23 van de Arizona Cardinals.

Hier de halftimeshow van Bruce "The Boss" Springsteen:
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=t-TWnDaNobU]

Highlights:
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=dp6mA124xNU]

Geef een reactie