Nabeschouwing V.V. Eemdijk mixzaalvoetbaltoernooi 2009

Nabeschouwing V.V. Eemdijk mixzaalvoetbaltoernooi 2009

Vele Eemdijk-leden kwamen gisteren kijken hoe de verschillende gemixte teams de strijd aangingen om een plekje in de finale te bemachtigen. Goed voetbal, leuke acties, goed keepwerk, verrassende wendingen en enerverende penaltyreeksen. Klein verslagje, die (mits het niet aangepast wordt) ook de Eemdijk site geplaatst wordt. Eemdijk 8 was daar grotendeels natuurlijk ook bij. >>

Zaalvoetbal Mixtoernooi, zaterdag 3 januari 2009.
 

Tijdens het nuttigen van een bitterbal en een frikandelletje op de nieuwjaarsreceptie in de kantine van V.V.Eemdijk herinner ik mezelf, hoe gezellig deze middag toch wel was. V.V.Eemdijk organiseerde deze zaterdag, 3 januari 2009, een zaalvoetbal mixtoernooi in sporthal De Kuil. Een selectie van spelers van de 8 seniorenteams, de Veteranen en de A1 streden mee om het felbegeerde kampioenschap. Een toernooi dat volledig is gebasseerd op eergevoel en puur voor de lol.

De verschillende spelers uit de verschillende klassen waren allen eerlijk verdeeld over de 8 teams, die weer vereeld waren over 2 poules. Teams genoemd naar de grootheden uit de voetbalwereld: Chelsea, PSV, Real Madrid, AC Milan, Manchester United, Barcelona, Juventus en Ajax. Vele Eemdijk leden hadden zich opgegeven om te participeren aan dit toernooi. Waar een aantal personen eerder weg moesten, niet kwamen opdagen, of om andere reden toch afzagen van dit toernooi, waren er genoeg groene voetballiefhebbers die dit plaatsje graag overnamen van desbetreffende speler.

Om 13:00 uur ving de eerste wedstrijd aan. Chelsea en PSV mochten als ‘openingsnummer’ het toernooi openen. Met een gezellige sfeer op de tribune en luid gejoel van de trouwe supporters liep sporthal De Kuil langzaamaan vol. Spelers, coaches, trainers, kantinejuffrouws, voorzitters, trouwe supporters, voetballiefhebbers, verdwaalde IJsselmeervogels- of Spakenburgsupporters en nog veel meer mensen die Voetbalvereniging Eemdijk een warm hart toedragen, waren aanwezig om dit schouwspel te bewonderen.

Er werd geen onderscheid gemaakt tussen het feit dat je in de achterhoede van het achtste elftal voetbalde, of als diepe spits in het tweede elftal. Je was gewoon één team. Samen met je teamgenoten moest je er voor zorgen dat je die 3 punten in de spreekwoordlijke ‘pocket’ kreeg. Voor sommige teams ging dat feilloos, waar het bij andere teams weer juist een extra moeilijke opgave was.

In een kwartier moest je jezelf bewijzen. Bewijzen dat jouw team sterker was dan de tegenstander. Dit ging niet zonder slag of stoot. Elk team stond zijn mannetje. Elke wedstrijd was een genot om naar te kijken. Met prachtige en onmogelijk-lijkende doelpunten kwam de neutrale toeschouwer wel aan zijn/haar trekken. Maar ook bijvoorbeeld doelpuntrijke wedstrijden van o.a. AC Milan – Chelsea, waar de eindstand 4-3 werd, hield men op het puntje van de stoel. Vele kansen werden gemist, maar ook onmogelijke kansen werden gecreëerd. Uitstekende reddingen met het puntje van de schoen, de ietwat te lange keepershandschoen, of gewoon de paal of lat die de bal met een luide knal de tegengestelde richting op stuurde, zorgden ervoor dat doelpunten verijdeld werden.

Na 3 uur achter elkaar 8 verschillende teams met bloed, zweet en tranen tegen elkaar te hebben zien strijden, brak het moment aan waarop zeker werd, wie tegen wie mocht strijden in de finalerondes.

De nummers 4 van beide poules streden om de 7e en 8e plek. Hier wist Manchester United haar mannetje wel te staan, en wist met een ruime overwinning van 1-5 PSV naar de 8e plek te schuiven.

Een kwartier later wist Barcelona de overhand te hebben in de wedstrijd tegen Chelsea. Waar het aan het begin gelijk op leek te gaan, werd Chelsea verslagen met 2-4. Barcelona behaalde hiermee de 5e plek in deze piepkleine competitie.

AC Milan en Juventus mochten tijdens het ondergaan van de zon om 16:30 uur zichzelf bewijzen om die felbegeerde 3e plek. Deze wedstrijd liep uit op een gelijkspel, 0-0. Een penaltyreeks, waar de kansen vaak gelijk op gaan, volgde. AC Milan scoorde in deze spannende en enerverende strijd een doelpunt meer, waardoor ze Juventus omlaag schoven naar de 4e plek.

Buiten was de zon ondertussen al onder gegaan. Binnen in de sporthal was het inmiddels gezellig warm en druk, en de finale tussen Real Madrid en Ajax ving aan. Op papier 2 sterke teams. Ajax kwam zeer vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een prachtig doelpunt van Jan Jelier. De vreugde die hier voor Ajax ontstaan was, werd niet veel later als een estafette-stok doorgegeven aan Real Madrid waar Roel een goed uitgespeelde kans tot 1-1 verwerkte. Na een enerverende strijd werd dit ook de eindstand. De drie “penalty-takers” van beide teams werden uitgekozen en een spannende en verrassende penaltyreeks volgde. Door het uitstekende keepwerk van Roberto en Henk werd de spanning opgevoerd. Maar zoals bij elke wedstrijd geldt, er kan maar één de winnaar zijn!

De winnaar van het Zaalvoetbal Mixtoernooi 2009 is geworden: Ajax!

Uit alle hoeken heb ik positieve verhalen gehoord over dit goedgeregelde toernooi. Daarvoor dank aan een ieder die dit tot een succes hebben geleid. Een succes waar ik keepers onvoortreffelijke reddingen zag maken, zelfs voor meerdere teams. Keepers die even mee gingen spelen tussen de aanvallers, maar ook een keeper die 14 seconden voor het eindsignaal de biezen zag pakken. Wat ook mooi was om te zien, is dat er voor de meesten onder ons in elk team wel een voetbalmaatje zat. Zo’n strijd onderling op het veld en naderhand een ‘sappie’ met elkaar drinken kan natuurlijk ook bij de gezelligste club van midden Nederland.

Op naar het volgende gezellige en succesvolle toernooi.

Met greune groet,

  Walter Bos
http://www.potjekak.nl

Geef een reactie