Eemdijk 8 – VVZ ‘496 (0-1)

Image

Afgelopen zaterdag de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Helaas niet gewonnen. We zijn er gewoon stil van geworden… >>

Even wat feitjes op een rij. We staan nu vierde met nog 1 wedstrijd meer dan nummer 5 (Huizen) en 2 wedstrijden meer gespeeld dan nummer 6. (Posthoorn). Die kunnen ons nog voorbij gaan en gaan we een winterstop tegemoet op de 6e plaats. Zuur denk je? Vorig jaar stonden we op de laatste plek met de winterstop. Zo zuur kun je het eigenlijk niet noemen. Verder heeft een nieuwkomer (Allen Weerbaar) afgelopen zaterdag de koploper (Vliegdorp) verslagen met 5-4 en heeft Huizen verloren van Nieuwland (waar wij trouwens ook van verloren hebben). De wonderen zijn de wereld nog niet uit lijkt het wel… of Allen Weerbaar is inderdaad retegoed. Let wel, we staan maar 4 punten onder nummer 1. De strijd is nog niet verloren. Maar goed, dit zijn wat feitjes op een rijtje. Laten we nu maar eens brommen over afgelopen resultaat.

Eerste helft:


Ik had het al gemeld in de voorbeschouwing, helaas leest niet iedereen die, dat VVZ een tegenstander is die je niet mag onderschatten. Ze schieten er meestal wel 3 in ongeacht de tegendoelpunten. En Waterwijk hebben ze helemaal de oren gewassen (11-0).  Ze hebben bewezen dat ze scorend vermogen hebben. En zo kwam na vijf minuten (!) al een doelpunt. Ik wil geen schuldige aanwijzen maar Walter liet mieterig de tegenstander gaan met de bal waarna Henk die Floepie niet goed begreep op de verkeerde plek stond te verdedigen en ook de bal door liet gaan waarna Floepie eerst Henk zat te delegeren maar toen zag dat Henk niet luisterde en dus zelf maar op die plek wou gaan staan maar net te laat was voor de pass die volgde, aaide net over de paserende bal waardoor die perfect afgeremd was en voor een aanvallers voetje terecht kwam. Tik en Wouter de topkeep was kansloos. Zo heb ik gehoord hoor. Altijd dat gezeik over de verdediging. Verder was er nog 1 goeie doelpuntkans voor VVZ maar lieten ze het afweten te scoren en gooiden gewoon hun eigen pot dicht voor onze schutters Gerrit en Japio.

Tweede helft:


Na ons lesje geleerd te hebben van vorige week (Vliegdorp.red) gingen we niet massaal wisselen. Gijs moest echter weg, Wouter Vedder ging op zijn plek en Darren aan de rechterkant. Arjen ging voor Walter. Om maar enige wisselnegativiteiten te voorkomen (want het leek alsof we niets geleerd hadden door toch 3 middenvelders te wisselen), ging ik na 5 minuten wisselen met HenkWim. Net alsof het iets uitmaakt. Echter dit keer waren de wissels wel prima. De verdediging stond prima en we heersten op het middenveld. Regelmatig balbezit. En wanneer VVZ een steekpasje gaf aan hun nummer 5 en Puk en ik tegelijkertijd de nummer 5 duwtjes gaf om de bal te veroveren, kreeg nummer 5 van VVZ een spontaan emo moment en vond genoodzaakt Puk een karatetrap te geven. Tja… en ondanks dat je flinke duel beuken krijgt, mag je Bruce Lee niet nadoen. Rode kaart. De verdediging schoof langzaam naar voren om meer druk te zetten op VVZ. Het lukte enigszins wel maar doelpunten kwamen er gewoon niet uit. Arjen kreeg wel een trap en probeerde de 16 in te rollen maar kreeg geen penalty en Japio maakte een doelpunt na een doorkopbal van Gerrit, maar deze werd afgefloten vanwege buitenspel / overtreding / vulzelfmaarin. VVZ liet zich niet kennen en verdedigde met 10 man.  Knap gedaan van hun, het bleef 0-1. VVZ wint.

Derde helft:


*“De verdediging was donders goed”, zei Japio. “Ja dat zei ik toch”, antwoordde Gerrit. “Bort op rechtsback met Floep en Henk, snelle jongens en dan Puk goed voorstopperen. Geen zorgen meer over de verdediging waardoor we meer konden aanvallen.” Gerrit klonk trots over zijn wisseltruuk. “Nee niet onze verdediging”, zei Japio. “Die van VVZ.”, corrigeerde Japio enigszins verslagen.*


Conclusie:

Ik ben geen voetbaltacticus… maar als de tegenstander door heeft dat Gerrit en Japio de topschutters van ons team zijn en speciaal hun tweeën onderuit schoppen. Moeten we dan niet vanuit de middenveld scorend vermogen maken?? Wanneer gaan we trainen met theorieën om dit probleem op te lossen?


Ik zie jullie woensdag…trainen met jullie ziel!!

Ps. Wat tussen ** staat is natuurlijk vertaald uit het Spakenburgs.

Geef een reactie