Voorbeschouwing ’t Vliegdorp 3 – Eemdijk 8 (28-11-2008)

Image

Iedereen wacht op de voorbeschouwing. Iedereen wacht op een peptalk van Mr. Positive himself. Ik vraag me alleen af of Eemdijk 8 dit nodig heeft. De kampioen derde helft heeft toch helemaal geen toespraak nodig? Of toch wel…? >> Met e-mails over de gespeelde minuten van menig medespeler, of het totaal niet eens zijn over de opstellingen, wordt Eemdijk 8 moe van. Van die eindeloze discussies, die nergens op uitmonden. Het kan zelfs op de zenuwen gaan werken. Hierdoor wordt er niet gepresteerd. Dat hebben we vaker gezien in het verleden…. Van hoe groot het verleden ook is uiteraard.
Dat zou dus betekenen dat dit praatje wel nodig is! Een praatje om na een week van Groene Stilte elkaar weer een beetje moed in te praten. We hebben vorige week niet verloren en niet gelijk gespeeld. Maar winnen was ook niet van de partij. Met een heuse Perfect Storm op komst werd de wedstrijd tegen Hees 5 afgelast. Een puntenpakker die nu later dit seizoen wordt uitgespeeld.

Deze week mogen we aantreden tegen 't Vliegdorp 3. Een team waar we al tweemaal tegen gespeeld hebben, en wat zelfs vereeuwigd is in de documentaire.

Niet alleen in de documentaire, maar ook op mijn dijbeen. De slidings op een droog kunstveld gaan je niet in de kouwe kleren zitten namelijk. Maar als we gewoon ons spelletje spelen, zijn deze niet eens nodig. We weten wat we kunnen verwachten, en zij verwachten het Eemdijk 8 van vorig seizoen. Wat wil je nog meer? Een beginnend Eemdijk die met grote cijfers verloor is hier niet meer van toepassing. We zijn nu een seizoen ervarender, hebben een zeer goeie aanwinst erbij, Japio, die de verdediging van de tegenstander samen met Gerrit Vullis helemaal van de kaart speelt.

Daarentegen staat de verdediging ook elke week als een huis en rennen de middenvelders met zuurstofvlessen 90 minuten aan 1 stuk op en neer, om de verdediging en de aanvallers te ondersteunen. Met karakter gaan we 't Vliegdorp overlopen, want we hebben nog een appeltje te schillen.

Mijn voorspelling is dan ook positief, dus verwacht van heel Eemdijk 8 (inclusief mezelf) een inzet van 200%! Dan nog een schepje karakter erbovenop en de 3 punten zijn binnen!

Speel je eigen spel, zet de frustraties over onderlinge verhoudingen om in kracht, karakter en durf, om zo de tegenstander te overbluffen!!!

Go Eemdijk 8!!!

Geef een reactie