Waterwijk 7 – Eemdijk 8 (0-2)

Image

Na zo’n verloren wedstrijd van vorige week, mogen we nu met lekker weer aantreden tegen de hekkensluiter. Zoals we vaak hebben gezien, mag de hekkensluiter nooit onderschat worden. De hekkensluiter vecht voor wat het waard is, en de bovenste positie vecht enkel om zijn plekje te behouden. Eemdijk 8 echter staat 5e en wil alleen stijgen op de ranglijst. De groene trein wilde er dus voor. De eindstand was gunstig, wederom de nul gehouden, maar het spelletje was niet de winnende Eemdijk 8 die we kennen. Kansen werden niet afgemaakt, en het geluk zat vaak niet mee. Maar ach, 3 punten = 3 punten! >>

De wedstrijd ving om half 3 aan. Almere was de eindbestemming en daar moesten de punten geïncasseerd worden. Waterwijk 7, gelegen in de waterwijk uiteraard, was de tegenstander. Een tegenstander die voor het eerst meespeelde in de competitie (heb ik van horen zeggen). Dit team stond onderaan in de lijst, met maar 1 behaald puntje, maar mocht niet onderschat worden. De underdog is vaak de Bad Motherfokker, die onverwacht hier en daar een puntje meepikt.

In het begin van de wedstrijd was het al duidelijk dat Eemdijk 8 de overhand had. De Groene Hulk scheurde uit zijn kleren, maar was te groot om de bal een fatsoenlijke rechte trap te geven tussen de palen. Je moet er toch eentje meer scoren dan je tegenstander om te kunnen winnen. Dit ging echter heel moeizaam. Hoewel er toch genoeg kansen gecreëerd werden.

Eemdijk 8 speelde veel over de zijkanten, waardoor Waterwijk genoodzaakt was tot het ‘weggeven’ van hoekschoppen. Van de vele hoekschoppen wist er niet één een voltreffer te worden en werd er gewoonweg niet gescoord vanuit deze acties. Met 4 verdidigers om Japio werd al gauw duidelijk, dat ze onze spits gevonden hadden. Maar ook met 4 man om zich heen is Japio niet te stuiten. Er ontbrak alleen nog een beetje aan scherpte, waardoor de ballen veel over of naast gekopt of geschoten werden.

Dat Eemdijk 8 veel gevaarlijker was dan de spelers uit Almere, bleek al uit het feit, dat voorstopper Marty zeeën van ruimte kreeg en een afgeslagen bal vol kon raken. De bal floot door de lucht, maar ging ternauwernood net naast. Hier kwam Waterwijk goed mee weg.

Ook kwamen ze goed weg met de overtredingen op Japio. De man die veel kan incasseren, maar ook niet geheel een Terminator is. Hij werd belaagd door een aantal verdedigers en kon hierdoor zijn actie niet afmaken. Een vervlogen kans op een penalty.

De ballen wilden er maar niet in. Waar Waterwijk geen enkele kans kreeg bij keeper Dirk (eentje maar, maar die werd in de wind geslagen door een eigen speler), zo kreeg de Groene Trein tientallen kansen. Tja, als je niet scoort, win je ook niet. De bal raakte vaak in de kluts in het keepergebied en werd uit paniek weggeramd. Vaak nog niet eens goed ook, waardoor het weer werd opgevangen door een Groene. Zo kwam de bal ook op een goeie hoogte voor Darren. Hij nam ‘m op zijn slof, de vonken vlogen er vanaf, maar de keeper, die deze dag niet slecht speelde, stond goed op zijn plek. Hier werd wederom een doelpunt verijdeld.

Ook AzAri kon zichzelf wel voor zijn kop slaan, aangezien de ballen vanaf zijn voet ook niet het net wilde raken.

Nog enkele minuten tot de rust. Eemdijk 8 zag dat het gewoon met de bal aan de been kon oplopen. Eemdijk kreeg alle ruimte. Een driehoekje tussen Hip, WickedW en Japio volgde. Japio werd gevloerd, het fluitje volgde en een vrije trap volgde. Hip legde de bal neer. Hip, die vandaag af en toe een beetje teveel liep in het veld en op plaatsen stond, waar hij echter niet hoorde te staan, zou de bal wel even een rotschop geven. Hij had zichzelf in deze wedstrijd overtroffen, door te voetballen op karakter en mocht deze acties verzilveren.

De bal lag te wachten op Hip’s schoen. Hip stapte achteruit voor de aanloop. Het muurtje werd gezet. WB twijfelde vanaf de zijlijn of hij de camera zou pakken of niet. Hip rende richting de bal en zette zijn voet ertegen. Een stofwolk ontpopte. Voordat het geluid de zijlijn bereikte, zagen de trouwe Eemdijk 8 supporters en de wisselspelers de bal met een geluidsbarrière-doorbrekende knal over de achterlijn scheren! De keeper was kansloos en Hip mocht de openingstreffer op zijn naam zetten. Een punt die De Groenen dik verdiend en ook zeker nodig hadden!

De rust brak aan. De nodige discussies tussen de verdediging en middenveld ontstonden in de kleedkamer, maar dit was alleen maar ten goede. De tweede helft zouden we immers de partij afmaken en de met RedBull-geblokte pakkies van Waterwijk bedroefd de kleedkamer in te sturen.

De tweede helft was eigenlijk net als de eerste helft, dus zou je het verslag hierboven nogmaals kunnen lezen. Maar ach, ik zou ik niet zijn, als ik mijn fantasie niet losliet op deze Battle of Middle Earth, op zoek naar een plek om de spreekwoordelijke ring te deponeren en hiermee te vernietigen.

Eemdijk 8 kreeg wederom genoeg kansen, maar het doel leek te klein. Telkens als de bal een meter dichterbij het doel kwam, leek het doel verhoudingsgewijs een halve meter kleiner te worden. AzAri kreeg aan de rechterkant goed de bal aangespeeld en had het doel, hoe klein deze ook was, in het vizier. Koel en beheersd schoot hij de bal langs de keeper. Helaas werd deze afgekeurd, in verband met een twijfelachtige buitenspelactie.

Later kreeg Hip ook nog een goeie kans, maar zag deze wegvagen als sneeuw voor de zon, door de keeper van Waterwijk.

Minitank bORt wist met zijn Kung-Fu-Bruce-Lee verleden ook nog een prachtige actie uit te halen. Als een ninja die leeft in een Bullet Time, zag hij de bal op een bepaalde hoogte verschijnen, waar hij met zijn benen officieel niet bij kon. Ook zijn Go-Go-Gadget-nek reikte niet zo ver. Dus als een slangenmens krulde hij zich op, sprong in de lucht, de donder klonk al in de verte. De wereld draaide om bORt die in zeer hypnotiserend tempo in de lucht sprong. Zijn lichaam afdraaiend en zijn been uit stekend, wist hij de bal in een omhaal een ram te geven, en kwam zo als The Puss in Boots weer op zijn pootjes terecht. Dit deed hij dezelfde avond, op zijn verjaardag nog eventjes dunnetjes over.

Eemdijk 8 mocht niet verslappen, want er stonden ook een paar snelle spitsen van Waterwijk op de loer om te strijden voor een doelpunt. Het stond immers maar 0-1.

Japio baalde dat hij niet als eerste een doelpunt maakte en deed de One Magical Ring om zijn vinger. Als een Hobbit die rent over de Doemberg, rende Japio over het veld, om overal de bal te halen. Maar in zijn eentje kon hij niet klaren, dus kreeg hij hulp van Henk “Legolas” Mouse en Darren “Aragorn” Smith. Deze Fellowship of the Ball liep over het middenveld, richting het keepergebied van Waterwijk. Legolas Mouse gaf de bal in de loop mee aan Darren Aragorn, die als een Strijder de bal in de loop voor gaf aan AzAri. Die zette de binnenkant van zijn chocoladebeen tegen de bal. De bal vloog als een blinde vogel richting het doel. “Kloenk!”, klonk er. De bal kaatste via de lat weer richting Japio. Met de kracht van de Ring voelend, rende hij, zoals alleen hij dat kan, tussen een aantal Orks van Waterwijk door, werd van alle kanten belaagd, gaf zichzelf nog een draai om zijn as, om vervolgens nog een pirouette te maken, wat hem teveel werd. Hij wurmde zich nog in het lichaam van de verdedigers, om vervolgens op de grond zijn been tegen de bal te zetten. De keeper had hier geen overzicht op en zag de bal langs hem heen glijden, over de lijn, tussen de palen, tegen het net. Eemdijk 8 stond terecht met 0-2 voor!!!

H.W.D. vond het ook nog even nodig om de kracht van deze Ring te misbruiken en zo, zonder ook maar met enige opzet en gebruik van welk lichaamsdeel ook, een tegenstander van achteren neer te halen. Wat een boefje! De Ring werd daarna vernietigd en is nooit meer iets van gezien. Ze leefden overigens nog lang en gelukkig…

Doelpuntenmakers:
Hip (0-1)
Japio (0-2)

Geef een reactie