Eemdijk 8 – VOP 5 (4-0)

Image

Eemdijk 8 kampte met blessures. We misten een goeie spits en onze keeper. Twee onmisbare personen op het veld. Deze plaatsen moesten dus ingevuld worden door medespelers. Dit bleek niet geheel kansloos, aangezien Eemdijk 8 met haar derde wedstrijd, haar tweede overwinning wist te behalen. Eemdijk 8 speelde op thuisbasis De Vinken 4-0 tegen VOP 5 uit Nieuwland en wist zich heer en meester te noemen voor 90 minuten. >>

Na twee weken ‘rust’ mochten de groenen weer aantreden op eigen veld. Het weer was niet verkeerd, aangezien tussen al die regenachtige dagen eindelijk weer een droge dag zat. Volgens het weerbericht zou het droog blijven en Pietje had gelijk voor deze belangrijke 90 minuten.

Tussen de vrije dagen door is er wel getraind uiteraard, aangezien het kampioenschap nog lang niet in zicht is. Het beginsignaal klonk omstreeks 12:30 uur. Echter was het toch iets anders dan we gewend waren. WB verving Keeper Dirk, en mocht dus de nummer 1 dragen voor 90 minuten. Geen slechte keuze, gezien het verloop van de wedstrijd. Voorin werd Gerrit vervangen, die met zijn been omhoog zat in de Dug-out, nadat hij zijn knie ernstig geblesseerd had 2 weken geleden, toen hij uit nood meespeelde met Eemdijk 6. Voorin werd er dus gerouleerd. Trots begon het “Team van de Week” aan de strijd der titanen.

Al gauw werd duidelijk dat Eemdijk 8 deze wedstrijd in de spreekwoordelijke pocket zou hebben. De voorhoede van de groenen kreeg vele kansen, maar wist nog even niets te benutten. Door het goede samenspel en het pure karaktervoetbal van de verdediging (met een middenveld die goed aansloot) was er weinig dreiging bij het doel van WB.

Af en toe was er een aanvaller, die via de zijkanten probeerden het doelgebied van de groenen te bereiken, maar deze werden telkens goed verijdeld. Zo werden de ballen weer ver van keeper WB geschoten en werden ze voorin opgevangen, om vervolgens weer een mooie opgezette actie te tonen aan de minstens 30 toeschouwers langs de lijnen en natuurlijk de trouwe supporters van Eemdijk 8, die de Groene Hulk elke week naar de top schreeuwen.

De paar kleine gevaarlijke momenten die de tegenstander kreeg, waren de hoekschoppen. Deze werden òf slecht ingekopt, òf netjes weggewerkt door de groenen. Echter nergens werd het echt gevaarlijk.

Japio kreeg de bal ter hoogte van de middenlijn aan de rechterkant aangespeeld. Aangezien zijn spitsmaatje Gerrit niet meespeelde, probeerde hij het maar eens zelf. Via de rechterkant stormde hij een verdediger voorbij, als een Porsche die een Fiat Panda voorbij scheurt op een recht stuk snelweg. Japio kwam tot aan de achterlijn, haaste zich richting het doel van de tegenstander, gaf de bal een ram en bolde het net… aan de goeie kant uiteraard. In de korte hoek. Hoe hij het voor elkaar krijgt, mag Joost weten, maar hij flikt het ‘m wederom. Het ijs was gebroken of misschien zelfs wel gesmolten. Eemdijk 8 stond met 1-0 voor!

De 2-0 kwam niet veel later, maar dan van een been die Eemdijk 8 het vorige seizoen niet heeft zien scoren. Het was een complete verrassing. Die been was van niemand minder dan Minitank bORt. Een assist van laatste man Floepie, die de verdediging goed neergezet had, zorgde ervoor, dat de bal netjes bij bORt terecht kwam. bORt stond ter hoogte van het 16 meter gebied. Vanuit mijn positie (andere kant van het veld) leek het alsof hij ruimschoots baan had om te schieten. bORt liep nog iets door met de bal aan de been, om zo’n onverwacht een ram te geven tegen de bal. De bal rolde over de grond en zocht de hoek op. De hoek was ietwat te ver voor de keeper, waardoor het de paal schampte en zo een mythe waarheid was geworden: bORt heeft gescoord! 2-0!!!

Eigenlijk was de wedstrijd al gespeeld. Eemdijk 8 kreeg ontzettend veel kansen, maar wist deze niet te benutten. Van kopballen die net gemist werden, tot ballen die eigenlijk al op de lijn lagen, maar over het doel geschoten werden. Japio gaf de bal namelijk voor aan Gizmo, die even niet op het hobbel-de-bobbelveld had gelet en de bal dus opstuiterde op het moment hij zijn voet er tegenaan drukte. De bal ging zonder pardon over de lat.

Eemdijk 8 durfde meer en ging wat meer naar voren spelen. Zo werd het in de achterhoede nog 1x gevaarlijk de eerste helft. Een hoekschop werd uitgelokt, door perfect anticiperen van Mouse. De bal vloog over de verdediging van Eemdijk 8, stuiterde wat op in het strafschopgebied, totdat de bal plots stil lag voorbij het keepergebied (de 5-meterlijn). Uit zulke situaties heb ik de bal al vaker het doel in zien rollen, dus dit moest worden voorkomen. WB stond op doel en zag de bal daar rustig en vredig liggen. Hij rende richting de bal om deze ver weg van het doelte trappen, maar een blauw-wit gestreepte tegenstander was net iets eerder bij de bal. Hij gaf de bal een rotschop, maar ging net via WB’s knie naast. Wederom een hoekschop. Deze actie liep dus af met een sisser. Niets om zorgen over te maken, aangezien de situatie snel weer gekeerd was, en Eemdijk 8 haar kansen weer ging benutten.

WickedW, alias The Bulletcatcher, mocht ook een puntje op zijn naam zetten. 3-0.

De rust brak aan, eerder dan de klok aangaf! Een bakkie thee werd gedronken, er werd nog wat over koetjes en kalfjes gepraat en zo was er nog een helft om te spelen.

In deze helft leek VOP 5 iets meer druk te zetten, maar miste een sterspits om het werk af te maken. De spitsen wisten niet door de Defensive Line van de Eemdijk 8 Spartanen te breken. De wind begon iets toe te nemen en de zon scheen achter de wolken. De wolken leken donkerder te worden, maar de groenen zagen wel het licht. AzAri werd onderuit gehaald in het strafschopgebied en wist hier een penalty uit te halen. Hip nam de ‘zware last’ op zich. Hij schoot de bal recht door het midden, nadat hij de keeper op het verkeerde been zette. Hiermee tekende hij de 4-0 op het scorebord, wat ook gelijk de eindstand was.

Dit ook alleen maar, omdat de 100% kansen die gecreëerd werden, niet benut werden. Gizmo wist net tegen het zijnet te schieten. Japio, die normaliter geen moeite heeft met scoren als hij alleen voor de keeper verschijnt, wist nu door alle druk de bal langs het doel te schieten.

Eemdijk 8 was de terechte winnaar en liet VOP 5 wat vaker oplopen. Zo kwam VOP nog met een paar kleine kansjes richting het doel zetten. Een keer had WB een miscalculatie gemaakt en kwam hij te laat uit, waardoor hij de bal niet meer kon halen. Hij holde terug, terwijl de tegenstander over WB probeerde te schieten in het doel. Dit werd verijdeld door de wind, waardoor de bal wel heel ver naast ging.

De enige echte kans van de wedstrijd die VOP had, kwam aan de rechterkant. De snelheid van de spits zorgde ervoor, dat hij door wist te breken en kwam zo alleen voor WB. WB, die 90 minuten volledig geconcentreerd het groene doelgebied bewaakte, wist wat hem te doen stond. Alsof de adrenaline die door het lichaam stroomde WB een halve meter breder maakte, liep hij richting de aanvaller. Zijn grote blauwe ogen en zijn oorverdovende stilte wist de aanvaller van zijn stuk te brengen. De aanvaller kon nog maar 2 dingen doen: Zichzelf naar de grond werpen en zijn hoofd in de grond drukken, in afwachting dat “The Monk” een fout zou maken.

Maar hij kon ook schieten. Zijn voet ging richting de bal en hoorde WB al in slowmotion en met een Don LaFontaine-stem zeggen “Wrong bet!”. De bal bewoog van zijn voet richting de keeper. Met zijn kattenreflexen en zijn Bruce Lee benenbeweging, die de grond deed trillen en de stemmen in ieders hoofd deed zwijgen, gooide WB zijn been in de lucht, bijna in een spagaat, richting de bal, tegen de bal, waardoor een doelpunt verijdeld werd.

Floepie stond op de lijn om de bal, die WB allang naast gekeken had, weg te trappen, maar gaf hier als voorzorgsmaatregel een hoekschop weg.

De wedstrijd was gespeeld, bORt en WB werden gezien als Men Of The Match. bORt i.v.m. zijn Minitank-acties en uiteraard zijn magnifieke doelpunt. WB omdat hij de nul gehouden heeft.