Nieuwland 6 – Eemdijk 8

Image

Na de eerste succesvolle thuiswedstrijd, mochten we het zaterdag uit laten zien. Om 15u tegen het zesde van nieuwland. We wisten niks van onze tegenstander maar de peptalk van bort in de voorbeschouwing en ‘je bent zo goed als je laatste wedstrijd’ gaven genoeg reden voor zelfvertrouwen. >>

Er waren wat personele problemen, maar we hadden man genoeg. Om 15uur mochten we aftrappen op het trainingsveld waar eind september nog net zoveel gras op zat als de poes van jenna jameson.  Het weer was stralend, zo’n 20 graden, en de sfeer zat er goed in. Zonder echt goed te voetballen werden er legio kansen gecreerd. Japio kwam een aantal keer net een teenlengte te kort of een kopbal ging over. Gerrit kopte verder een moeilijke voorzet goed in, maar helaas net in het midden en bulletcatcher kon zijn hoofd net niet tegen de bal te krijgen. Er waren vast en zeker nog meer kansen te noteren voor eemdijk maar aangezien ik mijn bril op zaterdagmiddag in mijn tas moet laten en deze wedstrijd van een afstandje moest volgen kan ik ze niet concreet beschrijven.

Op het moment dat wel een beetje gingen voetballen, nam het aantal kansen af. Er zat niet genoeg vaart in de groene trein. Nieuwland deed ook nog maar kwam niet tot echte kansen. Wel op het half uur. Na getreuzel op het middenveld moest er een corner worden weggegeven. De corner werd goed genomen en net buiten de vijf naar de grond gekopt. De bal stuiterde naar de hoek waar Hip op zijn tweede-paal-verdediger vertrouwde. Deze had de situatie als niet meer gevaarlijk beoordeeld. Het misverstand was geboren en het meest lelijke doelpunt tot nu toe was de nageboorte.

Eemdijk probeerde de schade voor rust te repareren maar liepen als muizen in de buitenspelval. De rust brak aan. Hip meende het middenveld te moeten versterken, maar de doelmanfunctie viel daardoor vacant. Booka was lichtgeblesseerd en ging na overleg op goal.

Eemdijk starte de tweede helft agressief. De opbouw werd gestoord maar de gelijkmaker was nog ver weg. Nieuwland zat steeds de aanval dwars met uiteindelijk wel 10 corners tot gevolg. De tweede of derde van deze serie werd door Japio niet zuiver maar wel hard binnengekopt, 1-1!! Eemdijk 8 rook bloed, maar de thuisploeg gaf een lesje effectiviteit en scoorde nadat de verdediging de bal niet weg kreeg. De bal viel tussen verdediging en keep booka. De spits van nieuwland, nummer 14 volgens de verdediging in de nabeschouwing ‘van wee was dee man?’ scoorde binnenkantje voet met een boogbal. Eemdijk kreeg een klap midden in het gezicht en het duurde zeker 10 minuten voor zij deze te bovenkwam. Door wat gewissel werd nieuwe moed verzamelt en zocht eemdijk naar de gelijkmaker. Maar corners en kansen troffen geen doel, het meest dichtbij was gerrit maar zijn bekeken schuiver ging via de keeper op de paal. Eemdijk rechtte nogmaals de rug, meer vechtend dan voetballend werd het doel op gezocht. Japio’s rush belande in het zijnet en gerrit testte nogmaals het aluminium. De scheids blies op de fluit en de eerste nederlaag was een feit.

Thuisgekomen was de gezelligheid al weer van de partij en dat werd beloond door de voorzitter. Woensdag wordt het ook weer gezellig, maar daarvoor niet ;)