Column van Hip

Image
Om de zoveel tijd beschrijft Hip, de captain van Eemdijk 8, zijn eigen visie op het verloop van Eemdijk 8. Dit meestal met een lach en een traan gevolgd door een kritische blik vanuit het standpunt van een leider. Ook zo benieuwd? Lees, denk, huiver en geniet en doe je ding ermee.>>
Met dank aan Hip.


“Wij staan boven aan en vieren feest” zongen de ado den haag supporters na de 2-0 van Youri Cornelisse tegen AZ. Gevolgd door nog meer liederen, de een nog creatiever dan de ander.  De dag kon niet meer stuk. Ado was een week(end) lang koploper. Wat dat gevoel inhoudt hebben wij zaterdag 20 september ook ervaren. Zes tegen nul winnen, geen doelpunt tegen. Wat een feest!. Kelen schrapen, flessen atten en uit volle borst ‘We zingen humpa humpa humpa eemdijk8 ……’

Maar het bleef daar niet bij. De datum waarop we kampioen konden worden werd al uitgerekend en de platte kar was al bijna gereserveerd. Maar zoals het een echte groep betaamt zijn er ook altijd jongens die iets minder hard van stapel lopen. De ene tegenstander is de andere niet en de ene week is ook de andere niet. Maar dat mag de pret van deze geweldige seizoensopening niet drukken.

Eigenlijk ben ik ook zo’n doemdenker. Daar kan je weinig aan doen, het zit er nou eenmaal een beetje in. Natuurlijk hebben we een fantastische voorhoede en zijn de andere linies ook goed georganiseerd, maar we kunnen te maken krijgen met blessures of met thuisfluiters. Daarnaast kennen we het merendeel van onze tegenstanders niet. Aan de andere kant stellen we een doel (de top 5) en hebben we een fantastische groep. Dat zien we in het veld, maar ook daarbuiten.

Er vallen eigenlijk nooit woorden die via bemiddeling opgelost moeten worden. Maar ook in een goed huwelijk is er wel eens ruzie of bestaan er misverstanden. Afgelopen woensdag was zo’n misverstand. Dirk wilde op kleine goals trainen terwijl andere jongens zelfstandig grote goals gingen halen. Daarnaast werd er op eigen initiatief getraind zonder altijd te hebben overlegd. Ook de inzet was die avond minder te noemen waardoor Dirk er de ‘p’ in kreeg en de training voortijdig verliet.

Dirk draagt na overleg het trainen geven voorlopig over en Hip en Japio. Ik wil daarbij nogmaals benadrukken dat het enorm op prijs is en wordt gesteld wat je wekelijks voor eemdijk8 heb gedaan. Het valt niet mee om 20 qua voetbal verstandelijk of lichamelijk beperkten wat te leren, maar de vruchten hebben zich inmiddels al afgeworpen. Laten we gaan gewoon verder waar we zaterdag geëindigd zijn: 100% inzet en 100% score!

Hip.


Geef een reactie