Bekerwedstrijd Eemdijk 8 – CJVV 10

Image

Een merkwaardige, opmerkelijke, vreemde, maar toch gezellige en verbazingwekkende dag. Zo kun je het beste deze dag omschrijven. Er was eigenlijk geen touw aan vast te knopen. Keepers die scoren, keepers die plots tegen hun eigen team gaan spelen, 16 doelpunten, waarvan 1 niet eens een doelpunt was en 2 goals afgekeurd werden. Als we deze wedstrijd als een groot Science Fiction verhaal beschouwen à la The Matrix, komt alles als puzzelstukjes toch in elkaar. Een riante overwinning behalen door tegen onszelf te voetballen… kan dat? >>

Graag zou ik willen dat ik kon zeggen dat het prachtig weer om te voetballen was, maar dat was het niet. De hele dag al volop motregen, de velden waren als een moeras en de kikkers sprongen bijna door het veld. Maar we moesten bewijzen dat we niet van zout waren, dus begonnen we aan de warming-up. CJVV 10 kwam ook al het sportpark op, met (zo bleek) maar 10 spelers. De wedstrijd begon iets later dan de geplande 12:00 uur. Waarschijnlijk door die kronkel in deze Groene Matrixwereld…

Vol goede moed en met een intern regenpak aan trok de Groene Hulk ten strijde. Al gauw bleek dat Eemdijk 8 de overhand had op het veld. De balbezit-verhouding was 90/10, in voordeel voor de thuisspelende ploeg. Ook speelde Eemdijk enkel op het veld van de Amersfoorters. Misschien was het makkelijker geweest als we het doel van keeper Dirk op de middenlijn hadden geplaatst. Scheelde weer een stuk lopen.

Booka bezette samen met zijn Big Brother Gizmo het mid-middenveld, waardoor het als een (Blok)huis stond. Daarbij werden zij ondersteund door de zakkende spits Japio en de twee vleugels WB en WickedW. Voorin werd er veel druk gezet, waardoor CJVV het moeilijk kreeg en niet wist waar ze de bal moesten ‘deponeren’. Door deze bedrukking kreeg De Groene Trein veel kansen. De “Neo” van Eemdijk 8, Japio, wist in Bullettime zoals altijd door een verdediging van 100 strijdlustige en bezwete mannen heen te breken en bracht de groenen koel op voorsprong 1-0.

 

De regendruppels verdubbelden zich en kwam met een grotere massa uit de lucht vallen, alsof The Matrix het ons moeilijk wilde maken. Vele kansen volgden daarna. Het Magicale Duo, “Neo” Japio en “Morpheus” Gerrit, waren zoals altijd als Hans Klok en zijn schaarsgeklede, blonde, rondborstige assistentes goed op elkaar ingespeeld en wisten elkaar blindelings te vinden. Af en toe kregen de andere spelers ook nog een goeie pass, waardoor zij schoon kans hadden om een treffer te maken of gewoonweg de wedstrijd spannend te houden en de bal gewoon hard naast te schieten. Alles voor een mooie wedstrijd natuurlijk…

Het ondenkbare gebeurde. De man die ondertussen op alle posities heeft gespeeld, linksback, linkshalf, in de spits en zelfs op doel (lees maar verder). De man die 2 linkerbenen heeft, maar af en toe in benauwde situaties zichzelf overtreft. De man die met een onverwachts hakje 2 man gek maakt in de competitiestrijd, maar de bal net zo makkelijk weer kan verliezen door een verkeerde pass te geven richting een medespeler en dan alle mogelijke Engelse scheldwoorden kanonneert. De man die het woord “Los!” zichzelf heeft toegeëigend en er een copyright op heeft gezet, de man die de Dikke Lul Band in zijn dvdspeler heeft zitten, en alles zonder te stotteren weet mee te zingen. Uiteraard heb ik het over mezelf, WB! Luid gejuich klinkt uit de stadionspeakers en de 1000’en toeschouwers juichen WB toe. Japio, de man met een lichaam als een Duitse Panzertank en benen van staal à la Robocop, weet wederom als Mighty Mouse door de verdediging te breken, mist zelf in eerste instantie, weet WB daarna magnifiek in te spelen. WB weet koelbloedig (lees: stond gewoon helemaal vrij, voor een leeg doel en de keeper lag op de grond en de verdedigers waren nergens te bekennen) de bal tegen het net aan te schieten. Nee, deze keer niet het zijnet! Hiermee komt de stand op 2-0 voor de thuisploeg.

 

Het verdere verloop ging als een sneltrein en gebeurde volledig in een roes. Alsof ik rechtstreeks uit de kroeg kom rollen en nog een verslag uit mijn mouw moet schudden.

 

Die kronkel in mijn geheugen weerspiegelt een situatie die vanaf de bank bekeken werd. De 3-0 zou dat moeten zijn, als ik me niet vergis. Door vele mooie assists van Gerrit (ja, ook Gerrit gaf de bal goed af), Japio en Hip werden er vele kansen gecreëerd, maar daarna weer volledig in de wind geslagen. Totdat onze net-getrouwde broeder WickedW, die nog verkeert in zijn eerste wittebroodsweek volledig vrij stond in het keepersgebied en d.m.v. een prachtige assist de bal in kon schieten. 3-0.

 

De lucht begon een beetje op te klaren en de regen verdween geleidelijk aan. Af en toe leek het alsof CJVV ook een keer gevaarlijk werd, maar keeper Dirk en Floep zaten er telkens goed bij.

 

In die 10 minuten die er nog te spelen waren in de eerste helft, werden er nog twee punten gemaakt. Het Magicale Duo schreven deze punten op hun naam. Een vanaf de middenlijn ingelopen en optrekkende Japio, die 4 verdedigers eruit liep op snelheid, wist de keeper ook te verrassen en plaatste de bal tussen de palen. Gerrit, die in deze helft ook nog een mooie actie had, maar afgekeurd werd, i.v.m. een overtreding op een medespeler, wist eveneens te scoren.

 

De rust brak aan. 5-0 was de ruststand. Deze wedstrijd was in de spreekwoordelijke pocket en deze stand werd doorgegeven aan de KNVB als eindstand! CJVV die met meer blessures en afmeldingen kampten dan de hoeveelheid spelers die in het veld stonden, vonden het enigszins mooi geweest en kon niet verder. Keeper Dirk ging bij hen op doel en Gizmo voegde zich eveneens in het geel op het middenveld. Er was weer een beetje hoop, maar al met al was de wedstrijd al gespeeld en kon de Groene Hulk met de eer gaan strijken. De tweede helft kan gezien worden als een vriendschappelijk oefenpartijtje, die voor beide partijen gezien kon worden als een gezellig samenzijn. Maar dan zonder bier, tieten en Après Ski muziek.

 

Zonder keeper Dirk miste het achtste nog een keeper. Welke gezonde voetballer, die gek is op voetbal, die houdt van een sprintje trekken, die graag zijn tegenstander gek maakt met zijn voetbalkunsten en die graag 90 minuten vol beukt, om zo zijn team op voorsprong te zetten, zou nu deze rol willen vervullen…? Daar is ‘ie weer! WB! Met een heus keeperverleden en zijn doelpuntje deze wedstrijd al meegepakt te hebben, trok WB zijn keepersbroek evenals het dofgekleurde rode hesje weer aan, streek zijn haar naar achteren, krabde nog wat aan zijn kont, zong nog eenmaal het couplet van de Jodelsong, en liep in slowmotion het veld op. Duizenden fans juichten hem toe. Over de speakers schalden Eye Of The Tiger. Fans vielen flauw, vrouwen werden gek en wisten van gekkigheid niet hoe snel ze hun BH en slipje richting de scorende sterspeler van Eemdijk 8 moesten gooien.

 

Daar was ‘ie weer, die kronkel in The Matrix…

Het ene doelpunt na het andere doelpunt viel. Japio nog een paar keer, Gerrit vulde ook deze keer weer het scorende Magicale Duo aan. Ook AzAri, die de eerste helft voor WB inviel, wist zijn stempel nog even op deze wedstrijd te drukken, evenals laatste man Floepie. bORt miste nog wat kleine kansjes, evenals Hip en Puk die de afstandsschoten niet wisten te benutten.

 

Eemdijk 8 maakte zich niet meer druk en speelde gewoon haar spelletje. Daarentegen waren we wel gedreven om te winnen, dus lieten we het niet zomaar over zijn kant gaan. Eemdijk 8 stond als een huis. Het middenveld zorgde ervoor dat de Amersfoorters niet zomaar door mochten breken. Mochten ze dit toch doen, stond de verdediging van de groenen nog als een rots! Met paard en wagen, wat speren, schilden en bijlen (en het liedje van de Gladiator op de achtergrond) kwamen ze niet door de verdediging heen. Aan de linkerkant Booka, die zichzelf slecht vond als enige. Rechts stond H.W.D. zijn mannetje en in het midden stonden vaste laatste man Floep, met daarvoor Puk The Butcher, die overigens ook een goeie wedstrijd speelde!

 

Vanaf de doellijn keek ik, WB, een beetje toe hoe de strijd op de andere helft werd gevoerd. Doelpuntje hier, doelpuntje daar. Een Dieker die een andere Dieker uitdolde, omver schopte, of met gestrekt been op de knie een confrontatie aanging. Heel enerverend. Ook spannend was het feit dat ik geen ruk te doen had op de doellijn, ik het koud kreeg van het niets doen en maar rondjes ging rennen in het strafschopgebied, klavertjesvier zoeken en toeschouwers ging tellen. Ook heb ik bedacht wat ik allemaal in dit verslag kon schrijven. Over de vele doelpunten, de overlopers, de reddingen die ik vast en ze…. Hee, een eekhoorn. Wat een lief beestje *doelpunt*. Ik loop van mijn doel weg, rol door het gras, heb de grootste lol met deze chipmunk en *doelpunt* besef me dat ik nog steeds op doel sta…

Het verwachte aantal toeschouwers is overigens overtroffen: 20 unieke toeschouwers tegelijkertijd, die ook nog eens naar de wedstrijd keken, en nog eens 2 vlaggers (waaronder harde-kern supporter Maarten).

 

Een enkele keer wist CJVV door te breken, met in de voorhoede de welbekende keeper Dirk… die even geen keeper was, maar gewoon een speler die denkt dat hij spitskwaliteiten heeft.

CJVV kreeg nog wel een penalty mee, die benut werd, maar hier werd niet om getreurd. Later kregen ze nog wel een kans vanuit een vrije trap, net iets buiten het strafschopgebied. De muur was goed neergezet, de bal werd geschoten, net langs de muur heen, in de handen van WB, maar stuiterde uit zijn handen. De bal stuiterde op de grond een halve meter vóór de doellijn. WB draaide zijn hoofd, alsof hij een kungfu stoot ontweek, wist de bal van richting te veranderen met zijn kattenreflexen, door een snoekduik richting de bal te nemen en deze weg te slaan. Ieder hield zijn adem in, behalve Dirk de Overloper die juichte alsof hij zelf gescoord had. De scheids was echter zo beïnvloedbaar en in de war van de doelpuntenregen, waardoor hij redelijk op appèl floot, dat hij hier een doelpunt toekende. De verbazing en teleurstelling was op elk gezicht te lezen van een ieder die in ’t groen gekleed was. Niet om het doelpunt, maar om dat stukje principe.

 

De wedstrijd was gespeeld, de 90 minuten plezier en verveling zaten erop. Een enkeling wist hoeveel doelpunten er gescoord waren, en wie wat gescoord had.

 

5 punten – Japio

3 punten – Gerrit

1 punt – WB

1 punt – AzAri

1 punt – WickedW

1 punt – Floepie

  Dit maakt twaalf! Eemdijk 8 heeft met 12-2 gewonnen. Een mijlpaal in de Eemdijk 8 geschiedenisboeken. Een wedstrijd die we niet snel zullen vergeten. Tenminste, de uitslag. Want de BBQ en het no-limit drinking daarna gaat je ook niet in de kouwe kleren zitten.

Oh ja, nog een klein feitje: Eemdijk 8 is door!!! Roda '46 9 wist te winnen van Huizen 8, waardoor Eemdijk 8 door is in de bekerronde!!! Nog een mijlpaal!!! Whoohoooo!!!

Eemdijk 8 is eerste in de poule!

Geef een reactie