Voorbeschouwing bekerwedstrijd Roda ’46 9 – Eemdijk 8

Image

Het heeft een paar maanden geduurd, maar Eemdijk 8 is weer in volle glorie terug en mag aanstaande zaterdag weer aan de bak. Weliswaar niet voor de competitie, maar voor de beker. Het wordt meer gezien als een oefenwedstrijd, maar dat betekent niet dat we de tegenstander zonder slag of stoot laten winnen. Nee, het vechterskarakter van de Groene Hulk laat dit niet toe. >>

Zaterdag mogen we ons weer bewijzen. Dit keer tegen een oude bekende van Eemdijk 8. In Leusden spelen we tegen de kampioen van vorig seizoen, Roda ’46 9. Onze eerste wedstrijd tegen deze jongens speelden we goed, namelijk Eemdijk 8’s eerste competitiepuntje. 2-2. Misschien wel een van onze betere wedstrijden… Tenminste, de eerste helft. De rest was vullis!

De 2e wedstrijd thuis pakte de Groene Trein helaas geen puntje, maar was het wel een sportieve wedstrijd. De gezelligheid willen we aanstaande zaterdag voortzetten. Wederom wordt het een prachtige dag (een graadje of 27) en de vogels zullen voor ons fluiten. Tijdens het ballen zullen we de zonnestralen omzetten in energie en geven alles, wat we afgelopen seizoen niet hebben gegeven.

 

Met al een aantal weken voorbereidingen achter ons zullen we ons nu weer aan het echte voetballeven wagen. Met meer ervaring, meer skills en hopelijk ook meer geluk dan vorig jaar gaan we de strijd aan. Dit seizoen niet met onszelf, maar met de tegenstander. De 11 niet-Eemdijk8’ers die op het veld staan. Of ze nou 12, 13, 40 of 64 jaar zijn, ze krijgen er van langs. Is het niet op conditioneel of technisch gebied, is het wel op dat stukje karakter die in onze harten schuilt.

Want het cijfer 8 staat natuurlijk niet voor niets: 1 t/m 7 staat voor The Lucky Seven, en puntje 8 staat buugen, spuugen en deurdongderen!

 

Okee, okee, het klinkt allemaal als een donderspeech of als een handjevol veren die ik in ieders groene reet wil steken, maar ik ben dan ook een idealist!

Of zoals Jan Greshoff (Nederlandse schrijver en letterkundige) zei: “Idealist is hij die leeft in de gevaarlijke illusie, dat zijn leugen beter, dat wil zeggen mooier, zinrijker, doeltreffender is, dan die van zijn buurman.”

 

Zaterdag barst de strijd los om 12:30 uur in Leusden. Als we verzamelen om en nabij 11:00 uur, kunnen we de laatste onduidelijkheden nog recht breien en alvast acclimatiseren. Want het wordt een prachtige, hete dag, die veel energie gaat vergen.

  Go, Eemdijk 8!!!

Geef een reactie