Nog een maand!

Image

Hier is ie dan! Verslag nummer 4. (toch een mooi gemiddelde over drie maanden?) Het is alweer een behoorlijke tijd geleden sinds het laatste verslag, máár er is ook heel veel gebeurd! En (gelukkig) staat er ook nog heel veel voor me te gebeuren. >>

Allereerst voordat ik het vergeet. Het gaat mij hier goed! Ook al is het hier winter, wat betekent regen, mist, zon, wind, veel wind, nog meer wind en regen + zon/regen, vermaak ik me hier prima! Voor de goede orde, Kaapstad noemen ze niet voor niets de stad waar er vier seizoenen in één dag vallen. Het weer veranderd met het uur. Toch is het hier in de winter tussen de 12 – 24 graden wat toch redelijk constant is toch?

De tijd, ach de tijd gaat hier zo snel. Het is nu alweer 3 maanden sinds ik het mooie Nederland vaarwel moest zeggen. En heb hier nog maar één maand te gaan. Leuke bijkomstigheid. Op het moment dat ik dit schrijf heb ik morgen mijn laatste dag in het ziekenhuis. Op zich is dat natuurlijk niet leuk, maar vanaf aankomende woensdag heb ik wel de gelegenheid gekregen om te gaan reizen. En waar die reis naartoe gaat? We reizen met een truck (het is een georganiseerde reis) vanuit Cape Town met 24 mannen/vrouwen?, naar het noorden van Zuid-Afrika. Van daaruit gaan we naar de buurlanden Namibië, Botswana, gedeelte Zambia en uiteindelijk klein stukje Zimbabwe waar het eind van de tour de overbekende? Victoria Falls zijn. (Watervallen dus en heel groot, en heel mooi nou, nou.. foto, foto).

In totaal is het een reis van 20 dagen en met terugreizen en alles ben ik rond de 29e juli weer terug in Kaapstad. In de tussentijd krijg ik de mogelijkheid om een aantal leuke activiteiten te doen. En als het geld, de tijd en het weer het toelaat ga ik die doen ook! Op mijn verlanglijstje staan bovenaan bungey jumpen en sky diven, en als ik de moed kan opbrengen, tja sta ik op minstens op gelijke hoogte met mijn zusje Suuz en zwaag Jan, die al een keer bibberend naar ongeveer 60 meter naar beneden hebben gekeken. Ik daarentegen sta dan bibberend 180 meter naar beneden te kijken, dus…. Tja, we zien wel….

Sinds het laatste verslag hebben we weer een hoop gedaan, waarvan nu een kort maar krachtige benoeming: we zijn naar haaien wezen kijken en hebben ge-shark-dived. Met zijn vijfen in een kooitje onder water,  moet zeggen een must do! Ook hebben we veel van de omgeving rond Kaapstad bekeken. Mooie natuur gezien, watervallen, bergen en natuurlijk de zee. De mogelijkheid gehad om een tochtje te maken op de Atlantische oceaan, voordat het weer te slecht werd. Wat het nu dus is.

Sinds het vorige verslag heb ik een hoop commentaar gehad van moeders en zusje dat ik teveel schreef over drinken (zuipen?) enzo? Vandaar dat ik dat nu dus niet meer doe. Heb zelfs op internet gelezen dat Zuid-Afrika is omgedoopt tot Zuip-Afrika! Bij deze, moeders, bier is vies! BAH! Gelukkig weten mijn vrienden en in het bijzonder Martijn, dat ik een hele verstandige jongeman ben, die niet meedoet aan die laag-bij-de-grondse praktijken.

Drie maanden Kaapstad is leuk, maar heb verder nog helemaal niks van (Zuid)Afrika gezien. Kaapstad is, in vergelijking met Afrika een hele rijke stad. Je hebt dan ook niet snel door dat je toch in een tweede/derde wereld land leeft. Daarom heb ik ook zin om hier even weg te gaan en wat van Afrika te gaan bekijken.

Toch blijft Kaapstad een hele, hele mooie stad. Het enigste nadeel hier is de criminaliteit. Jullie hebben het twee maanden geleden vast wel meegekregen over die vreemdelingenhaat en moorden enzo. Nou, gelukkig is dat nu over. Maar het probleem blijft dat er een groot verschil zit tussen arm en rijk. Hoorde bijvoorbeeld dat benzine in NL behoorlijk duur is. Nou, hier stijgt het ook erg snel. Sinds ik hier ben al zeker 20 eurocent per liter. En dat is voor de mensen hier echt heel veel geld. In het ziekenhuis las ik weleens in folders dat patienten vaak maar 900 rand per maand verdienen. Dat is omgerekend nog geen eens 80 euro! Ook s’avonds over straat lopen is behoorlijk gevaarlijk. En voor je het weet wordt je bestolen. Zo is, zoals de meeste vast wel weten inmiddels mijn telefoon gestolen. Zo vanuit de auto terwijl ik erin zat. Zat namelijk te socializen met mn raampje open met een paar negers. Hartstikke gezellig allemaal, totdat ik afgeleid werd vanaf de andere kant. Hoorde nog wel iets van een suis (nee, NIET door de drank!) en voordat ik het wist rende er twee negers weg! Heb er eentje kunnen achterhalen (ook al moest ik bijna spugen van de inspanning), maar natuurlijk had ie m niet meer. Dus telefoon weg en natuurlijk ook mijn nummers! Maar ach, inmiddels weer een nieuwe telefoon (nokia uit jaar pook) en weer een aantal nummers.

Dus wie dit leest en vindt dat ie ook in mijn telefoonboek thuishoort, hier mijn nummer kun je me sms-en en heb ik je nummer weer. Nummer is nu: +27722773471.

Hoop jullie een beetje bijgepraat/geschreven te hebben. Ik kan niet wachten om woensdag in de truck te stappen en op reis te gaan.

Een dikke kus uit ZA aan iedereen die ik ken!
 

South African Mouse

{gallery}southafricanmouse/Verslag7juli{/gallery}

Een antwoord op “Nog een maand!”

Geef een reactie