EK2008 afterweekend-update

Image

Dat was me het weekendje wel. Een weekendje met uitstekende uitslagen en verrassende wendingen in de eindstanden, etc. Een vicewereldkampioen werd finaal afgeslacht en een ommekeer in een tijdspanne van 3 minuten zorgde voor een verrassende uitslag! >>

Allereerst wist Italië vrijdag niet te winnen van Roemenië, waardoor ze moeten vrezen voor het niet kunnen behalen van een plek in de kwartfinale.
's Avonds om kwart voor 9 barstte natuurlijk de bom, toen Nederland met 4-1 won van Frankrijk. Nederland kleurde oranje, alle stokbroodjes met brie waren uitverkocht en de eigenwijze Fransen kregen een pak slaag waar je U tegen zegt! 4-1 afgedroogd! Dat wil dus zeggen dat morgenavond D-Day is voor de Italianen, Fransen of Roemenen. The world is in Dutch hands!
Zaterdag wist Guus "Geluk" Hiddink met zijn Rusland te winnen met 1-0 van de Grieken, de voormalige Europees kampioen. Rusland maakt dus nog kans op een plekje in de kwartfinale. Rusland strijdt dus samen met Zweden, die verloor van Spanje, om de 2e plek in Groep D. De winnaar hiervan mag zaterdag strijden tegen Nederland.
Portugal zette het B-Team in de basis en verloor gister met 2-0 van de thuisspelende Zwitsers. Voor beiden stond er niets meer op het spel, dus whateva!
Het meest verrassende deze zondag, was het feit dat de Turken voortreffelijk wisten te spelen tegen de Tsjechen. Tsjechië stond met 2-0 voor. Hiermee dachten ze de kwartfinale wel gehaald te hebben. Schijn bedriegt! Turkije kwam terug tot 2-1 en wist de laatste 3 minuten met een vechtersmentaliteit en een keeper minder tot 2x toe te scoren. Met een 2-3 uitslag was de kwartfinale voor hen een feit, tegen Kroatië.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=o7fPug4v2bM]

Geef een reactie