Hip’s EK-Column

Image

Het EK staat voor de deur. 16 ploegen die elkaar niet veel ontlopen. Oostenrijk schijnt het slechtst te zijn maar zij kennen een thuisvoordeel. Het is volgens mij voor het eerst dat de Nederlander niet heilig gelooft in de kansen van Oranje. Meestal noemt iedereen Nederland als de grote kanshebber maar ik hoor voorlopig te vaak Duitsland of Italie genoemd worden. >>

In de/onze EK-poule van skywalker Martijn (betaald) en de Potjekak EK-Poule (niet betaald) is er nog geen favoriet aan te wijzen. Persoonlijk vind ik het voor Oranje wel lekker om niet de grote favoriet te zijn.

Het kan natuurlijk omslaan, als we al onze groepswedstrijden winnen, dan staan we natuurlijk alweer in de finale. Als de hoogmoed van de supporter maar niet overslaat op het team, zoals dat ook in het verleden is gebeurd.

Persoonlijk denk ik dat het niet zo’n mooi EK gaat worden. Zoals bijvoorbeeld laatste keer waar Spanje, Italie en Duitsland sneuvelden in de eerste ronde. Tsjechie was mijns inziens de beste ploeg, maar verloor de halve finale na verlenging van anti-voetbal Griekenland. Maar het resultaat geldt en Griekenland werd daardoor Europees Kampioen. Ik ontdek al schrijvend dat ik een echte Hollander ben. Mooi voetbal is belangrijk. Donder op man! Het resultaat geldt! Toch kunnen saaie kijkspellen tactisch gezien interessante wedstrijden zijn. Maar ja, ik kijk toch liever voor vermaak. Het is een euvel waar Nederland wel vaker problemen mee heeft. Rik de Saedeleer omschreef het ooit zo pakkend: '15 landen komen om te winnen en Nederland om te laten zien hoe goed ze kunnen voetballen.' Ook nu is de selectie gebouwd op technische voetballers. Als het aan MvB ligt, ontbreken de karaktervreters in dit team. Ik zie alleen Boulahrouz (bedankt Babel), Kuijt en in mindere mate Ooijer en Bouma overeind blijven in een stevige wedstrijd. Vooral Mathijsen en De Zeeuw komen tekort als het op knokken aankomt. Het is de achilleshiel van Nederland. Laten we daarom hopen dat we niet al te overtuigend, met een flinke portie geluk de kwartfinale inrollen.

Geef een reactie