De Derde Helft; een Column door Hip

eemdijk8-2
Het seizoen is ten einde! Een lange derde helft hebben we nu. Althans, dat lijkt zo, want met het ‘BFV’ en het ‘EK’ is het zo weer medio juli. In augustus start de voorbereiding voor het seizoen ‘08-‘09 alweer. Dus die derde helft is zo weer voorbij. Sommigen van ons kunnen een lange derde helft zeer goed gebruiken. Neem nou mezelf. Een enkeling noemt me al ‘de man met het luie beest op z’n rug’ Ook sta ik bekend als ‘de man die altijd geblesseerd is’. Gelukkig heb ik bij me echte vrienden iets meer credit. >>

Als je terugkijkt gaat de tijd snel. 19 wedstrijden gespeeld (tenminste als je niet gebleseerd was, of aan het zeilen, of op stage, of je stulpje gereed moet maken, of aan het wark voor je baas, etc, etc).  Vooraf moesten we wel een sterk elftal hebben. De meesten van ons waren namelijk niet gewend te verliezen. Niet gelogen, want VOP bleek inderdaad geen schaakclub te zijn. We begonnen dit nu al memorabele seizoen dus ook elke wedstrijd met het credo: “…., nog nooooit van verloren!”. Helaas zijn er wel wat clubs bij gekomen op het lijstje, maar twee clubs hebben we een eer tegen hoog te houden in het nieuwe seizoen.

 

Als je terugkijkt denk je altijd aan namen en momenten. Ondanks het luie beest en al die blessures kom ik ook in het lijstje voor. Ons eerste mooie moment was Roda ’46 uit. Wat een eerste helft! Helaas mochten we nog geen driepunter noteren. Die kwam 27 oktober op een veld, waar voetbal pas op de laatste plaats mee mocht worden geassocieerd. Misschien wonnen we daarom wel. Neemt niet weg dat WB daar een prachtvoorzet afleverde die Gerrit evenmooi afrondde. Zijn eerste maar niet laatste kopdoelpunt. Gerrit… onmisbaar als speler, zo misbaar als kiespijn v.w.b. zijn feedbackkwaliteiten.

Via de telefoon stelde we H.W.D. en Puk op de hoogte. Wat moeten zij wel niet gevoeld hebben? Met name H.W.D. aangezien hij Roda uit ook al had gemist. Daarmee werd H.W.D. wel geprikkeld, want vanaf dat moment heeft ie niks meer gemist en willen missen (op zijn knieblessure na) en groeide daardoor de tweede seizoenshelft uit tot betrouwbare verdediger.

Als ik nu doorga wordt deze column bere(n)lang. En vraagt niemand meer naar mijn column. Bovendien zou ik dan iemand vergeten of onvoldoende eer bewijzen.. rest mij de supporters te bedanken voor hun steun, vertrouwen en opbouwende opmerkingen en een paar randprijzen uit te reiken:

Slechtste scheids: vliegdorp uit (wat een prutser)

Beste scheids: Dosc uit

Noot HB: laten we nog wat potgeld reserveren voor ‘little’ Arie

Beste veld: VOP uit

Slechtste veld: Huizen uit

Beste ontvangst: Hees uit (scheids aanwezig, koffie aangeboden)

Slechtste ontvangst: Huizen uit (kleedkamer 3, nee..11, nee 17, nee toch 11)

Beste kleedkamer: Dosc dan maar (Svmm had massagetafel, maar daar doet Mouse niks mee)

Slechtste kleedkamer: Zuidvogels uit (bouwkeet 20)

Beste kantine: Wat anders dan VV Eemdijk

Slechtste kantine: Vliegdorp (nog zo’n domme bouwkeet)

 

Als laatste wil ik een oproep doen voor het nieuwe seizoen… we hebben dan twee nieuwe aanwinsten, waardoor we een selectie van 18 man hebben. Dat betekent nog meer wissels dan voorheen. Laten we met elkaar duidelijke afspraken maken, wat we van elkaar verwachten qua trainingsopkomst en speelminuten en of deze twee verband hebben met elkaar. Ik heb zo’n idee dat de meesten deze van elkaar willen laten afhangen, want iedereen betaalt evenveel contributie … tenzij we echt een gooi naar het kampioenschap willen doen. Rest mij de prikkelende opmerking: FC RidíCULO: nog nooooit van verloren!!

Geef een reactie