Eemdijk 8 – Zuidvogels 10

Image

Na 2 maanden ongeslagen te zijn, was het zaterdag tijd voor een tegenstander die wèl sterker was dan Eemdijk 8, namelijk de Taatjes van Zuidvogels 10. De vorige keer wisten ze een zekere indruk achter te laten, dat Eemdijk 8 kansloos was tegen deze jongeheren, maar zaterdag waren er wel degelijk kansen voor de groenen. >>

Het weer was stralend, zo’n 27 graden, en dat was goed te merken. De eerste helft leek Eemdijk 8 al een zonnesteek op te hebben gelopen. Of kunnen we gewoon melden dat Zuidvogels een tikkie beter op elkaar ingespeeld is dan de groenen? Enigszins denk ik het laatste.

De jonge jongens uit Huizen wisten elkaar beter te vinden op het veld dan de Diekers. Met hun snelle spits wisten ze de verdediging sneller af te zijn, en zowaar te scoren. Dit tot tweemaal toe. De verwijten werden naar elkaars hoofd gesmeten en plots was het ieders fout. De een zegt dat de spits aan de verkeerde kant gedekt werd (in de a-seksuele betekenis van het woord), de ander zegt dat de confrontatie niet aangegaan wordt in duels, waardoor deze door wist te breken. Duidelijk werd het feit dat er gewoon drastische veranderingen plaats moesten vinden in de verdediging.

Puk werd gewisseld voor H.W.D., Marty ging naar een andere plek, Japio mocht een plekje naar achteren schuiven en de rest van Eemdijk 8 kreeg een rotschop, om vervolgens uit een roes te ontwaken.

Waarschijnlijk door het lekkere weer en uit vrije wil heb ik de acties van de rest van de tegendoelpunten verdrongen. De eerste helft was zwaar, veel persoonlijke fouten van de spelers, evenals de keeper van de Diekers. Ook wisten de spitsen van Zuidvogels elkaar goed te vinden. Zo wisten zij zonder problemen de eerste helft tot 0-4 te brengen. Eemdijk 8 werd op eigen veld, met dit prachtige weer, volledig afgedroogd. Dit met de laatste wedstrijd van dit opbouwseizoen.

De rust brak aan, dus iedereen mocht even afkoelen in de kleedkamer, met hete thee. Een biertje was beter op zijn plaats geweest, aangezien vorige week de tweede helft veel beter gevoetbald werd met de naweeën van het Zuidwalfeest.

De tweede helft was het wederom een ander Eemdijk 8 die het veld op kwam. Zou het dan toch weer lukken om de wedstrijd te keren en terug te brengen naar 4-4?

We begonnen in ieder geval fris, fruitig en vol goeie moed. Klaar voor de tweede ronde bloed, zweet en tranen.

De groenen kregen een paar goeie kansen, maar de verdediging van de jongens uit Huizen stond als… inderdaad, een huis. Daarentegen stond nu de verdediging van de groenen ook als een huis. Af en toe braken de spitsen nog wel door, maar hadden ze niet genoeg ‘power’ om de bal achter keeper Dirk te leggen. Als ze hier iets teveel tijd voor wilden nemen, stonden de groene verdedigers weer in de weg.

De ene werd na de andere gewisseld, i.v.m. uitputting/-droging, aan beide kanten, waardoor er elke keer weer een frisse speler in het veld stond. Eemdijk 8 had wel meer de overhand deze helft en kreeg de gevaarlijkste kansen. Zuidvogels geloofde het wel. Eemdijk 8 zou niets meer uit kunnen halen. De groene Hulk dacht daar anders over, met flashbacks naar de wedstrijd van de week ervoor tegen DOSC 4.

De duels werden als bezetenen aangegaan. Karakter kreeg een nieuwe betekenis. Eemdijk 8 was plots weer de trein die we kenden. We wisten dat we konden. In luttele seconden, tussen de acties door, in de dode spelmomenten, flitsten de 4 doelpunten tegen DOSC door het hoofd. Elk doelpunt in gedachte was weer een duel met karakter in real life. Ook coach Hip, de altijd geblesseerde ambtenaar in functie, wist met beide benen karaktervol de ballen te veroveren. De peptalk in de kleedkamer had wel degelijk geholpen.

Plots was daar een heuse overtreding, tussen het strafschopgebied en de middenlijn. Shaolin Soccer-Hip mocht de vrijtrap nemen. De hoop was eigenlijk al een beetje gevlogen. Hip legde de bal op de stip die er niet was. Liep geconcentreerd en koel naar achteren, stapvoets, met een blik van “dit kan ik!”. Hij gaf zichzelf een schouderklopje, sloeg een kruis en dacht aan de tijd dat hij nog goed bevriend was met Emiel Ratelband. Zachtjes zei hij tegen zichzelf “Tjakka”, gooide zijn kin in de lucht en liep in galop richting de bal. Als de bal leven in zich had, werd dit met een doffe knal beëindigd. De bal vervormde en kroop in slowmotion om de voet van Hip. Zo hard als de bal was, nam het zijn bekende ronde vorm weer aan, en bewoog zich van de voet van Hip af. De knal echode over het hele veld en klonk als een heuse implosie. De bal vloog langs de verdedigend opgezette muur, richting het doel. Rookpluimen achterlatend en met een fluitende toon raasde de bal laag over het veld. Langs de muur en van de keeper afdraaiend ging de bal met een enorme snelheid richting het doel van Zuidvogels. Bam! 1-4!

Prachtig doelpunt, zoals we die alleen kennen van Hip! Er was weer een beetje hoop. DOSC-tijden herleefden weer.

De Groene Trein was eventjes heer en meester op het veld, en creëerde een aantal kansjes. Een bal van Gerrit Vullis, die helaas zijn 20e van dit seizoen niet wist te maken, vloog over de keeper. Eventjes weer een Mouse-Tegen-SVMM-10-momentje. De bal leek urenlang onderweg, totdat de lat de stilte doorbrak. Helaas. Ook wist Gizmo de bal van dichtbij niet in het net te schieten. Het geluk zat echter niet mee. Dit momentje van ongeluk was echter van korte duur.

Na een snelle ingooi naar WickedW, die vervolgens de bal schiet naar Floep, zocht Floep als een buffel de man op. Van het een kwam het ander en Floep ging al schreeuwend neer. Zeer slecht geacteerd, maar terecht: Eemdijk 8 kreeg een penalty mee.

WickedW mocht ‘m nemen en had geen moeite met scoren. 2-4!

De zon begon feller te schijnen en het gras begon onder de voeten te branden. “het kan nog!” werd er aan de kant van de groenen geschreeuwd! “We hebben eerder de stand teruggebracht naar 4-4!”. Helaas was er een spelbreker op het veld, die ook weer even stoer wilde doen en toch even die extra messteek in de rug liet voelen, door te zeggen dat Zuidvogels dit ook al heeft meegemaakt.

Deze messteek werd fataal voor WB, die daardoor niet meer goed de man kon dekken en hierdoor de spits niet tegen kon houden om te scoren. Dat was tevens de eindstand.

Minitank bORt wist het tij ook niet te keren en liep ietwat te hard door in het strafschopgebied van Zuidvogels, waardoor de bal achter hem langs schoot. Hij stak zijn been nog uit, maar kon hierdoor net niet scoren…

De wedstrijd was gespeeld. De eerste helft won Zuidvogels 10, de tweede helft heeft Eemdijk 8 gewonnen. Beide teams verdienen dus 3 punten, wat dus uitmondt in een gelijkspel. Eemdijk 8 blijft ongeslagen!!! ;-)