Zuidwal 2008

Image

Elk jaar is het weer groot feest in Bunschoten-Spakenburg. Is het niet met Koninginnedag, dan is het wel met het Rugbyfestijn, de dag vóór Koninginnedag. Echter, nog een groot festijn in het vissersdorp is de Zuidwal. Bij velen bekend als de Zuipwal, wat gevierd wordt op vrijdag 2 en zaterdag 3 mei. >>

De Zuidwal is een schepen- en botenrace. Vele Botters en Platbodems doen mee met een superrace. Voor meer info en achtergronden, check de website. Voor de rest van de mensen is alleen het feest na afloop van belang.

Potjekak bezoeker en tevens een van de beheerders, bORt doet elk jaar mee met de wedstrijden, wat wij dan weer een prachtige gelegenheid vinden om dit samen met hem te vieren. Vanaf 20:00 uur barst het feest los, tot in de zeeeeeer vroege uurtjes op zaterdagochtend. Paar uurtjes slapen en dan weer feesten. Prachtig leven in Spakenburg in het Hemelvaartsweekend.

Bij deze zijn jullie allen uitgenodigd bij Watersportvereniging De Eendracht, om een paar biertjes en Kruujebittertsies te drinken.

Geef een reactie