Spakenburg – IJsselmeervogels 7-1

Image

Wat een feest aan de blauwe zijde van de Westmaat in Spakenburg. De Derby der Derby's die om 15:00 uur begon verraste vriend en vijand. Wie had dat gedacht? Als een gloeiend heet mes door een pakje boter. >> IJsselmeervogels was wel toe aan een overwinning op Spakenburg. De rooien verloren de vorige keer met 1-5 op eigen veld en dit moest vandaag recht gezet worden. Dit liep uit op niets en het was een heuse afslachting.

Ik bekijk dit door een erg blauwe bril, maar ik kan je wel zeggen, dat het toch stiekem wel verdiend was. Met een eindstand van 7-1 voor de blauwen, was het groot feest en was het hele dorp blauw gekleurd. Vernedering in de ergste betekenis van het woord.

Nu een tukkie, aangezien zo'n feest niet goed voor de gezondheid is. Voor de Spakenburg supporters is dit vast een voorproefje op het kampioenschap dat (hopenlijk) komen gaat binnen 2/3 weken…

Prachtig filmpje van de derby.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=FcnpHFhug0w]

Geef een reactie