Eemdijk 8 – SVMM 3 door Mup

Image

Niet alleen spelers, maar ook supporters van Eemdijk 8 zijn bijna elke zaterdag aanwezig. Vaak wordt alleen de mening en visie van (een van) de spelers belicht in de heldenverslagen, maar ook de toeschouwers en voorbijgangers die even blijven kijken bij het spel van Eemdijk 8 hebben een kijk op deze welgestreden kansspelen. Bij deze willen we alle toeschouwers, die de groene Hulk elke week weer bij staan, fysiek of mentaal, bedanken. Zo ook goeie vriend, kennis en/of meedenker Mup had zo zijn gedachtengang over de wedstrijd van afgelopen zaterdag, en laat dit blijken in een zogenoemd objectief verslag. >>

Daar hoorden zij engelen zingen….

 

Na een tijd niet meer in Spakenburg geweest te zijn heb ik afgelopen weekend mijn moed bij elkaar verzameld om de wedstrijd van Eemdijk 8 te aanschouwen. Na Eemdijk de laatste keer tegen Vliegdorp hopeloos te hebben zien falen waren mijn verwachtingen niet al te hoog. Desondanks erg benieuwd hoe dit veredelde G-team het er dit keer vanaf zou brengen. Maar het was niet zo maar een wedstrijd, de belangen van deze wedstrijd waren hoog. Eemdijk 8 moest op sportpark de vinken aantreden tegen het altijd gevaarlijke SVMM. Eemdijk 8 één na laatste van de competitie tegen de rode lantaarn drager. Degradatie naar de 7e klasse onderbond stond op het spel en dat was aan de gezichten van de spelers af te lezen. Ik wreef in mijn handen wachtend op wat komen zou….

Eemdijk 8 betrad het veld en de scheidsrechter liet het fluitsignaal klinken 10 minuten voordat wortel en ik ter plekke waren. We troffen een nerveus spelend Eemdijk 8 resulterend in kansen voor SVMM, dat vocht voor de laatste strohalm. Een schot vanaf 5 meter werd d.m.v. een katachtige reflex met de rechter kuit/scheenbeen gepareerd door gelegenheidskeeper Hille. De defensie stond niet sterk wat zorgde voor nog meer kansen. Zo was het even schrikken toen Hille een schot maar rakelings voorlangs keek. Overige grote schotkansen misten kracht dan wel precisie

Na deze spannende momenten rechtte Eemdijk 8 haar rug en de spelers beseften dat ze hun eigen spel moesten spelen. Dit resulteerde in verdwaalde schoten op doel, de opbouw via de tegenstander en weer terug, het al dan niet strak inpassen naar de tegenspeler, het veld klein houden in balbezit, crosspasses over de zijlijn en het gericht coachen “kom op Eemdijk 8” maar ook in enkele ragfijne aanvallen. Zo gaf Bort een met veel gevoel gegeven steekpass op Henk. Henk die zijn laatste wedstrijd van het seizoen speelde voor Eemdijk 8 alvorens zijn voetbaltalent in Zuid Afrika te beproeven wist helaas de keeper niet te verschalken. Hij liet de bal iets te ver doorlopen waardoor de  hoek kleiner werd en de keeper te dichtbij kwam om bekeken met zijn zwakkere linkerbeen in te schieten, de keeper redde.

 Vervolgens toen de theedampen reeds waargenomen werden kreeg Henk een vrijtocht op doel nadat hij bekeken zijn tegenstander van hem afgeschud had. De keeper kwam uit zijn doel, Henk keek, overdacht, besloot en voerde uit. Hij zette zijn voet subtiel tegen de bal, die met een ultieme schoonheid benaderende vloeiende boog over de keeper vloog en hoog in het doel belandde, 1-0! De wind die waaide door de omringende bomen luisterde als een engelengezang. Wat een mooi moment om getuige van te zijn. Onze middag kon niet meer stuk.

Na het nuttigen van de thee begon Eemdijk 8 goed aan de tweede helft. Eemdijk 8 heerste over haar tegenstander maar wist dit niet in doelpunten uit te drukken. Jaap-Henk was reeds in de eerste helft het veld ingekomen en zijn inbreng bracht het spel ten goede. Als een volwaardig teamspeler strooide hij liefdevol met pasjes echter deze werden niet altijd met dezelfde liefde beantwoord. Zodoende rook SVMM bloed.  Toen de bal nietsvermoedend ter hoogte van de middenlijn over de zijlijn raasde was het, de geblesseerde maar normaal zeer verdienstelijke speler, Gijs die de bal strak onder de voet aannam. SVMM kon snel ingooien en er lag ruimte op de linkerflank. De verdediging wist de bal nog te verwerken tot een corner. Bij de hoog genomen corner tastte Hille mis en een speler van SVMM kon de  bal redelijk eenvoudig binnentikken en het voorspelde doelpunt was een feit, 1-1. Het doemscenario leek zich weer af te spelen voor Eemdijk 8 waar het echter niet dat niet veel later  Jaap-Henk een volledig vrijstaande Henk zag. Jaap paste de bal op Henk, echter door een gebrek aan oog/voet coördinatie ging de bal bij hem voorlangs en was helaas de doortocht naar het doel inmiddels versperd door verdedigers van SVMM. De inmiddels zeer solide spelende defensie had even later een moment van zwakte waardoor een speler van SVMM vrij kwam te staan en een vlammend schot afleverde die uiteen spatte op de lat. De spanning was om te snijden. Niet veel later viel er plots een bal tussen de uitkomende keeper, alias Michael Jackson in zijn jongere jaren, en Arjen. Arjen ging vol voor de bal in de wetenschap dat Wouter Vedder bijna zijn leven moest bekopen na een duel met deze keeper. De bal geraakte in een kluts tussen Arjen en de keeper voor de voeten van Jaap-Henk. Aangezien de rest van de Jackson Five niet in de buurt waren en de aanglijdende  centrale verdediger net iets te laat was kon hij de bal bekeken in het doel plaatsen. 2-1 voor Eemdijk 8 en het was volkomen verdiend.

Eemdijk 8 speelde het duel professioneel uit en toen het eindsignaal klonk barstte het feestgejuich los. De tweede overwinning op rij was een feit, een nieuw elan was geboren en ik zal mijn verwachtingen wederom moeten bijstellen.

Jan (mup)

Geef een reactie