Eemdijk 8 – SVMM 3

Image

En weer 3 punten in de spreekwoordelijke ‘pocket’. De tegenstander van deze dag was SVMM 3, die net als Eemdijk 8 de onderste regionen van de 6e klasse bewoond. Het weer was prachtig en Eemdijk heeft promotie ondergaan, na de prachtig gespeelde wedstrijd tegen Huizen vorige week. Eemdijk 8 mocht op een veld voetballen waar geen hoge bergen, diepe dalen en onverwachte molshopen in zaten. Dat hebben we geweten. >>

Met een graadje of 15 gevoelstemperatuur rond het middaguur, begon de strijd der onderste regionen. Eemdijk 8 mocht het opnemen tegen de hekkensluiter en was gefocust op de overwinning. De geur van overwinning was geroken en het gevoel van ‘kunnen’ was weer in ieders hart gesloten.

Superspits Gerrit “Hattrick” Vullis kampte met een blessure, dus zag de voorhoede er ietwat anders uit. Mouse, die vandaag zijn laatste wedstrijd speelde voor dit seizoen, in verband met een stagetrip naar het zuiden van Afrika van zo’n 5 maanden, mocht zijn geluk beproeven naast Rikea in de spits. Mouse was gedreven om nog een puntje te scoren en zo dit seizoen met een klapper af te sluiten.

Doordat Gizmo ook net kon lopen, i.v.m. een heuse aanvaring tegen Huizen, werd het middenveld ook aangepast. Keeper Dirk zag zijn kans schoon en ruilde met de eveneens lichtgeblesseerde Hip. Hip ging het doel bezetten en Dirk ging zijn conditie peilen op het middenveld, naast bORt. Het is nog steeds niet duidelijk hoe deze opstelling tot stand is gekomen…

Na de aftrap was al gelijk duidelijk dat er een stukje organisatie miste aan beide kanten. Iedereen liep overal en de eerste 20 minuten werden geen van beiden echt gevaarlijk. De strijd werd vooral gevoerd rond de middenstip. Een paar kleine kansjes werden helaas niet verzilverd. De keeper was uit zijn doelgebied en bORt kreeg de bal aangespeeld. Het schotsveld lag open voor hem. Een aarzeling weerhield hem er van om uit te halen en hij passte de bal ietwat te ver voor Rikea uit, die de situatie ook niet meer kon redden.

Niet veel later kreeg Minitank bORt de herkansing. Met de bal wist hij op te lopen en zag Mouse geheel vrij staan. Hij gaf een mooie strakke pass door de verdediging van SVMM, Mouse liep op, wilde de bal achter de keeper laten verdwijnen, maar kreeg het niet voor elkaar. Mouse de Kapper, zoals we hem ook wel kennen, deed zijn naam eer aan en wachtte te lang met schieten. De keeper van SVMM wist een doelpunt te verhoeden.

Dirk, die zijn plekje nog niet echt gevonden had, dacht dat hij meer conditie had dan menig ander persoon. Hij rende allemaal achtjes op het middenveld, maar wist zich nergens echt te bewijzen. Na een kleine 25 minuten liet hij het afweten, samen met Rikea, en werden hun plaatsen vervangen door WickedW en Japio.

Japio, waar veel van verwacht werd en die zich wel even zou bewijzen in het oh zo gezellige Eemdijk 8, startte in de voorhoede, naast Mouse. Het spel verbeterde aan de groene zijde en er werd weer wat meer georganiseerd gespeeld. Japio wist nog niet echt door te breken, maar wist wel kansen te creëren. Door een mierenhoop te creëren in de voorhoede, werd het paniekvoetbal voor de verdedigers van SVMM. WB zag de bal bij de verdediging wegrollen, rende er op af, zou nog 1 kapbeweging maken, maar dit was er eentje teveel. De bal werd onderschept door de gasten.

Hip, die zijn debuut op doel maakte had niet veel te doen en alles leek goed te verlopen. Af en toe een bal uit de lucht rammen waren zijn bezigheden. De afvallende ballen waren het gevaarlijkst, waardoor deze bij een vrije aanvaller terechtkwamen en deze alleen voor de keeper kwamen. Hip wist uiterst zorgvuldig het doelgebied kleiner te maken en zo met een uitstekende redding een doelpunt te verhoeden.

Eemdijk 8 had de overhand de laatste 10 minuten van de eerste helft. Eemdijk 8 werd gevaarlijker, tot de laatste minuut aanbrak. Mouse had al vele onverhoede pogingen gedaan, om de bal over de lijn en tussen de palen bij de tegenstander te leggen. Dit allemaal nog zonder enig positief resultaat. Japio wist de bal goed voor te geven aan Mouse, die op zijn beurt weer door de verdediging van de zwart-witten brak. Zo kwam hij alleen voor de keeper. Dit was hoogstwaarschijnlijk de langste 5 seconden van mijn Eemdijk 8 leven.

In slowmotion zagen we hem verschijnen voor de keeper. Aarzelend met de bal stevig onder de schoen geklemd zag het er naar uit, dat Mouse de kans niet zou benutten. Het wachten duurde lang. Een ongelooflijke stilte vormde. Kleuren vervaagden. Geluiden van het geschreeuw op het veld ernaast, waar het 3e team van Eemdijk voetbalden, werden doffer. Het tunneleffect trad in werking. Met alleen nog maar oog voor de bal en het doel van de tegenstander liep Mouse centimeter voor centimeter het strafschopgebied binnen. Muisstil werd het. Enkel het geluid van krekels en het voorbij waaien van een stofbaal wisten de aandacht af te leiden van dit ene moment. Zou het waar zijn dat Mouse eindelijk ging scoren? Zijn laatste wedstrijd van dit seizoen en zijn eerste wedstrijd in de voorhoede. Vol aarzeling, maar toch met een zekere overtuiging ging zijn linkervoet richting de bal. De keeper van SVMM was uit het doel gekropen, om het doelgebied kleiner te maken. Een doffe knal volgde. De been van Mouse bracht de bal in beweging. De bal steeg, en steeg maar door. Langzaam maar zeker zagen we de bal over de keeper draaien en zweven. De keeper keek met de bal mee. Doodse stilte. Als in Bullettime zagen we de bal plots van elke kant van het veld en vanuit elk standpunt zo’n 3 meter boven de grond, zwevend richting het doel. Alhoewel. Deze ging wel heel hoog. 22 man op het veld keken toe, hoe de bal nog geen 3 meter meer hoefde af te leggen. Het hart klopte in de keel bij Mouse. Van afstand leek het alsof de bal over ging. Of toch tegen de lat? Plots bolde het net en zag ik menig groengekleurd shirt de lucht in gaan. Mouse had gescoord!!! De ontlading was groot, de vreugde en enig ongeloof was van het gezicht van de spits te lezen. Heel Eemdijk 8 stormde samen, om hem te feliciteren. Zelfs de keeper, Hip, had een hele lijdensweg afgelegd om hem te feliciteren. Eemdijk 8 stond in de laatste minuut 1-0 voor op de hekkensluiter!

De rust brak aan.

De tweede helft was het wat chaotischer. Vele ballen gingen door het midden, hoewel via de flanken zeeën van ruimte was. Via de middenweg probeerde men Japio te bereiken, maar dit ging niet zoals verwacht. Een paar acties zorgden ervoor dat het niet een volledig kansloze 2e helft was. Mouse kreeg na 10 minuten een publiekswissel en werd vervangen door AzAri. AzAri die wedstrijden hiervoor elke keer voor een verandering in het puntenaantal zorgde, wist deze wedstrijd weinig tot niets klaar te maken.

Dirk, die ondertussen alweer mee streed op het middenveld, samen met bORt, WB en WickedW, leek ook niet volledige controle over de situatie te hebben en leek op den duur vermoeid te raken. In de achterhoede werd er gewisseld. Nevers werd gewisseld voor H.W.D., maar wisselde weer van plek met Marty. Het leek allemaal nog niet zoals het zou moeten zijn. Veel gewissel over en weer. Allemaal erg ongeorganiseerd. Mouse kwam het veld weer in voor WB. Hij was nog niet uitgestreden en wilde zich meer bewijzen.

SVMM ging beter spelen en had even de overhand. Een uitstekend geschoten bal belandde op de lat. Een benauwde situatie voor de groenen. Een heuse wakker-schudder. Een paar minuten later was daar de gelijkmaker. De bal schoot voor het doel langs. Hip zat daar niet goed bij en stompte de bal ietwat verkeerd weg, waardoor deze als een afvallende bal bij de spits van SVMM terecht kwam. Deze wist zonder moeite te scoren. 1-1.

Eemdijk 8 was ietwat afgezwakt. Vanaf de zijlijn liep de bezorgdheid hoog op. Vele scenario’s werden al bedacht en zagen Eemdijk 8 al met hangende pootjes en de staart tussen de benen van het veld afdruipen. Tja, en als je in zo’n situatie terecht komt, dat het steeds slechter gaat en de irritatiegrens is bereikt bij de meesten, gaan sommige mensen plots wel strijden. Dirk had zijn plekje plots gevonden op het middenveld en hield daarbij de een gevaarlijke (vaak vrijstaande) middenvelder van SVMM in bedwang. Dirk was de heer en meester over deze persoon. Alsof hij eindelijk de drijfveer had gevonden en zijn Turbo Diesel Injectie (lees: broodje frikadel) in werking begon te treden, liep hij van hort naar her en onderschepte als een echte keeper elke bal op het middenveld.

Ook Japio wist weer te overtuigen en wist weer de tactiektank uit te hangen, zoals we hem kennen. Beukend over het veld, zoekend naar een weg tussen de verdedigers, wist hij nog wat kansjes te creëren.
WickedW, die net als de keeper op de bal af stuift, om zo te kunnen scoren, liep uit op een onsportieve confrontatie. De keeper kwam met beide armen gestrekt richting WickedW’s gezicht, die vervolgens de volle laag kreeg en neer ging. Dit was niet de enige confrontatie met WickedW. Ook kreeg hij nog de volle laag op zijn schenen alsmede een voet/knietje in de maag. Onze bullet-catcher bleef als een echte Gladiator door beuken en heeft zijn plaatsje in het groene elftal dubbel en dwars verdiend!

Het ging weer wat beter met Eemdijk 8. De achterhoede ging verdedigen op de man en niet op positie. Er was weer hoop, er was weer pit, er was weer een kans. De keeper rende uit zijn doel, AzAri zag zijn kans ook schoon, maar de keeper was iets eerder bij de bal. Hij gaf de bal een knal, die door AzAri niet ver kwam. WickedW stak zijn been uit, maar kreeg de bel net niet te pakken. Vanuit het niets kwam Japio aangestormd, gaf me toch een genadeloze schop aan die bal, en bezorgde zo de 2-1 op het scorebord! Eemdijk 8 stond weer voor.

AzAri was uitgeput en wisselde. WB kwam het veld weer in, Mouse wisselde met WB, aangezien hij meer wilde scoren. Een paar kansen volgden, maar geen echter zo groot als wat Mouse kreeg. Op de rand van buitenspel speelde Japio een prachtige bal naar Mouse. Kapper Mouse aarzelde of hij gelijk zou schieten of nog even door zou lopen. Tja, zoals we hem dan kennen, liep het uit op niets. Dit was laatste gevaarlijke aanval. Niet veel later klonk het eindsignaal. Weer een prachtige overwinning en een heldenverslag voor het jaarboek!

Geef een reactie