Hees 4 – Eemdijk 8

Image Ik schaam me. Ik ben een speler van Eemdijk 8 en we zijn vernederd. Niet alleen in het voetbalspelletje, maar ook door ons eigen team die middag. Ons eigen elftal op het veld. Hebben we verloren van Hees 4? Nee, we hebben verloren van Eemdijk 8. Van onszelf! >> De wedstrijd begon zoals elke week met goeie moed. Hees 4, die kunnen we hebben. Niets is minder waar, mits we gewoon ons spelletje blijven doen. Hees 4 bleek het begin van de tweede helft echter sterker, waardoor ze binnen no-time de bal tot twee maal toe in het doel wisten te krijgen.
Net zoals we deze competitie al vaker hebben gezien, zakt Eemdijk 8 dusdanig af tijdens de rust in de kleedkamer, dat we hierdoor al flink wat punten zijn misgelopen. Zo ook deze puntenpakker, die ons van de laatste plek kon halen, net vóór de winterstop. De eerste 10 minuten van de tweede helft was de bottleneck. De geheel nieuwe opstelling, die zo uit de lucht is gegrepen, zonder erbij na te denken, was de oorzaak. Er is niet goed bij nagedacht wie waar geplaatst wordt op het veld. Dit hebben we eerder gezien in Huizen. Het enige voordeel die we toen hadden, was het feit dat Huizen 10 de kansen niet benutte en dat Eemdijk 8 al voor stond.
Weer stonden we voor een raadsel. Iedereen zet zich volledig in en iedereen heeft er ook zin in. Er waren weinig tot geen blessures, dus te weinig spelers was ook geen excuus. Ligt het aan het weer? Het was prachtig, maar koud weer. Niets om je aan te ergeren. Een ieder was gebrand om die laatste wedstrijd te winnen, maar als je het mij vraagt, waren ze allemaal opgebrand! Het lontje was kort en incasseren stond niet in het vocabulaire.
Er werd teveel geklaagd, gevloekt en gescholden op elkaar. Er waren maar weinig positieve woorden die ik in het veld gehoord heb. De positieve woorden werden overlopen door een scheldkanonnade. Was hier een reden voor? Tuurlijk, je staat als team met 2-0 achter, maar dit kun je alleen terugbrengen door als een team te werken. Met schelden op elkaar kom je er niet. Want hoe vaak je ook een kans verknald, hoe vaak je ook een bal per ongeluk laat gaan, waardoor de tegenpartij een kans krijgt om te scoren, dit gebeurt allemaal niet met opzet. Iedereen wil winnen! Tja, als er een kleine frustratie ontstaat, geef die bal dan een ram richting het doel. Ben je het ergens niet mee eens, reageer het dan niet af op je medespelers of op de scheidsrechter! Een gele kaart zit in een klein hoekje! Zo was de frustratie ook erg groot bij Gerrit. Niet verwonderlijk ook, als je telkens een doodsschop krijgt van de tegenpartij en de scheids doet er weinig of niets mee. Het is frustrerend, maar probeer je in te houden. Reageer het niet af op iemand. Daar win je geen partij mee!
Winnen doe je met je team, en verliezen doe je eveneens met zijn allen. Als team moet je vallen en opstaan. Ook elkaar helpen met opstaan.
Want de voorhoede wist niet te scoren. Door niet te scoren, win je ook nooit. Het middenveld wist de medespelers niet bij te benen waar het moest (helpen met de voorhoede en de verdediging). De achterhoede wist niet te voorkomen, dat spelers doorbraken en ontzettend makkelijk wisten te scoren.
Daarentegen speelde Eemdijk 8 niet slecht de eerste helft. Waar het niet slecht gaat, wordt ook niet geklaagd. We kregen zowaar een aantal kansen. Wouter V. die alleen voor de keeper kwam, maar de bal net niet in het doel kreeg. Gerrit die de bal over de keeper kopte, maar door een verdediger van de lijn werd gehaald. Gerrit, die in de ‘rebound’ een tevergeefse poging waagde, om vanaf de grond nog zijn hoofd omhoog te steken en te scoren, kreeg de bal nog steeds niet over de doellijn.
Ook afstandsschoten van o.a. WB, Hip, Wouter V. en Gerrit werden niet als gevaarlijk beschouwd. De bal wilde gewoon niet over de lijn. Een puntje waar we op moeten blijven oefenen dus.
Voor de rest wil ik nog even kwijt, dat er maar één coach is en 1 hulpcoach! Deze coach beslist samen met de hulpcoach wat de opstelling wordt en wat het spel wordt. Als deze een foutje maakt, reken het hun dan niet aan. Ook een coach, hoe gek het af en toe ook klinkt als je weet over wie we het hebben, is een mens. Mensen maken fouten. Nogmaals: Iedereen wil winnen en probeert er alles aan te doen. We kunnen ze wel aanmoedigen en puntjes doorgeven wat er fout ging en welke verbeterpunten er moeten komen. Dit geldt ook voor je medespelers. Loop naar hem/haar toe, leg de situatie uit, geef hem tips en schreeuw het niet over het gehele veld!
Het kan ook zijn dat het allemaal heeft gelegen aan de periode dat we geen wedstrijd hebben gespeeld. 2 weken hebben we ‘rust’gehad, wat ons nooit ten goede komt. Hier moeten we aan wennen en we moeten gewoon door blijven trainen. Na de winterstop beginnen we gewoon met een schone lei (en een puntenachterstand) en gaan we er als bloemkolen tegenaan! De vorst eroverheen en dan zo rijp en vers als de wintergroenten SVMM 3 overlopen!!!
“Keep on smiling” en “Always look on the bright side of life” zouden prachtige liederen zijn, om jullie voor te leggen!
James Lloyd – Keep on smiling (let niet op de foto's) [youtube https://www.youtube.com/watch?v=LkIACz_DApQ] Monty Python – Always Look On The Bright Side Of Life [youtube https://www.youtube.com/watch?v=i35WRFDcKGo]

 

{gallery}Eemdijk8/2007Hees4eemdijk8{/gallery}

Geef een reactie