Novembercolumn: Groei

ImageEemdijk 8's captain Hillebrand "Hip" Beekhuis vertelt zijn visie en uit zijn gevoel in een maandelijkse column. >>

Novembercolumn: Groei

 

Als aanstaande vader zie ik het buikje van Lydia verder groeien. Voor velen onder ons (nog) niet herkenbaar, maar een machtig mooi gevoel. Terwijl ik daar naar kijk en van geniet, denk ik snel weer aan Eemdijk 8. Niet dat daar de dader van deze buik vandaan komt, althans toch ook weer wel, want dat ben ik en niemand anders. Nee ik denk aan de vergelijkingen die er te trekken zijn.
Bijvoorbeeld aan het buikje dat we hebben als we zo doorpilsen tot aan het eind van het seizoen. Nee ook niet, waar ik echt aan denk is aan de groeifase waarin wij zitten. Na veertig procent van de competitie is het gevoel goed.

Dat goede gevoel klinkt naar buiten toe toch wel een beetje vreemd. Iedereen kan zien dat we in de stand -net als de bladeren in deze tijd- naar beneden zijn gevallen. Toch is niets minder waar: het gevoel is goed! We zijn gro(ei)en(de). We hebben zelfs al een keer gewonnen! 27 oktober staat in ons geheugen gegrift. Net als het woord ‘huizen’ dat de slachtoffer moest worden van onze dadendrang. Winst is belangrijk, maar het spel is belangrijker. Dat noemen ze lange termijn denken. Naast het spel zijn teamafspraken, gezamenlijk belang en plezier sleutelwoorden. Ik kan constateren dat het beter gaat, maar helaas nog niet goed genoeg! Oktober was verder een maand van groei omdat (nog meer) duidelijker is geworden waar mensen goed of beter tot hun recht komen. Het meest recente voorbeeld is Azari. Een linie terug en hij is gelijk van waarde voor het elftal. Al wil hij volgens mij nog een linie terug, gezien zijn open sollicitatie tegen zuidvogels.

Deze maand is het elke week d-day. In tegenstelling tot de eredivisie staat het in de 6e klasse 616 voor degradatiedag. Over een paar weken kunnen we zien waar we nu echt staan. We spelen namelijk twee maal tegen VOP en Hees uit. Brengen we onze groei al tot bloei? Of past de bloemkoolvergelijking ons toch beter?

Geef een reactie