Zuidvogels 10 – Eemdijk 8

ImageNet als vorige week vond ook deze voetbalwedstrijd plaats in Huizen. Nu bij de buren van Huizen 10, waar we vorige week een 2-4 overwinning behaalden. Zuidvogels 10. Er was nu wel een scheidsrechter en ook hadden we een kleedkamer toegewezen gekregen, maar dit mocht helaas niet in positieve zin bijdragen aan de uitslag van die dag. >>

Op sportpark De Wolfskamer ving de wedstrijd om 12:45 uur aan. Eemdijk 8 speelde gelijk rommelig en moest even in de wedstrijd komen. Er most even afgetast worden. De eerste 2 minuten waren gelijk al gevaarlijk en Zuidvogels 10 kreeg gelijk al een goeie kans, maar wist deze niet te benutten. Eemdijk 8 leek nog niet geheel warm gelopen te zijn, aangezien het rommelig oogde. Paniek op het veld. De bal werd een aantal keren niet goed weggewerkt, waardoor het strafschopgebied van Eemdijk 8 wel een samenkomstplek was van de thuisploeg.

Zo kreeg Zuidvogels gelukkigerwijs een penalty mee, door een aangeschoten handsbal aan de kant van de groenen. Met zelfvertrouwen in het team van Eemdijk 8 en Mouse schreeuwend dat deze bal toch niet gescoord zou worden, kwam de bal op de middenstip te leggen. Keeper Dirk, in uiterste concentratie, stond op de doellijn. De bal kreeg een loeier, maar Dirk koos de goeie hoek en tikte de bal zonder enige moeite uit zijn rechterhoek.

Eemdijk 8 werd wakker en ging beter spelen. De bal kwam meer op de speelhelft van Zuidvogels 10, waardoor de groenen af en toe een kans creëerden. Helaas werd dit niet als gevaarlijk beschouwd en werd er netjes uitverdedigd.

Niet veel verder in de wedstrijd rolde de bal via een thuisspeler aan de linkerkant over de lijn. Eemdijk 8 mocht ingooien. Even was er een miscommunicatie wie deze bal zou pakken, totdat een speler van Zuidvogels (geheel onterecht) het initiatief nam en deze richting de middenlijn gooide. Hieruit volgde een voorzet over de verdediging van Eemdijk 8 en belandde zo bij een van de aanvallers, die keeper Dirk kansloos liet. Zo wisten zij de stand te brengen op 1-0. Over het veld klonken scheldkanonnades naar elkaar, dat dit nooit had mogen gebeuren.

Dit was een van de fouten die de scheidsrechter ongemoeid liet. Vele acties van de groenen werden doodgefloten. Na elk duel klonk het fluitje. Er werd af en toe echt om niets gefloten. Vaak leek dit in het nadeel van Eemdijk 8 te zijn. Uiteraard mag de scheids nooit de schuld krijgen van een verloren wedstrijd, of het laten liggen van de punten. Maar hier lag het er wel erg dik bovenop. En dat de zoon van de scheidsrechter meespeelt in het team waar hij voor fluit, is ook wel een leuk feitje die meespeelt. Alzo… Zo werd gezegd. Een gerucht dat niet sterk gemaakt kan worden.

Met veel lange ballen over de verdedigers van Eemdijk 8, geschoten naar de aanvallers van Zuidvogels, kreeg de thuisploeg een aantal kansen, die via de keeper, de lat en/of de paal niet het doel in gingen. De eerste helft was niet meer dan een aftastperiode voor Eemdijk 8, aangezien dit team anders speelden dan waar we vaker tegen speelden. Zij speelde veel op de lange ballen, aangezien de passes over de grond vaak werden onderschept door de groenen.

De rust brak aan. Tactieken werden besproken en wissels werden bepaald.

De tweede helft trok Eemdijk 8 beter dan de eerste helft. Ook verliep de tweede helft heel anders dan de eerste. Er werd ruiger gespeeld en Eemdijk 8 was meer aan de bal. Zowaar werden er ook meer kansen gecreëerd dan in de eerste helft. Er werd meer gevochten. De resultaten die de jongens in het groen-rood hadden behaald de afgelopen weken, leken even tot het verleden te horen. Eemdijk 8 vocht om zo een gelijkmaker te creëren. Lange ballen richting Gerrit Vullis, die er af en toe alleen voor stond, werden niet benut en werden onderschept door de verdedigers van Zuidvogels 10, die achteraf een maatje te groot was voor het beginnende Eemdijk 8. Via de linker- en rechterkant werd er geknokt voor de bal en probeerden zo een goeie voorzet te geven op Gerrit, die vaak de bal goed weet vast te houden. Ook “de man met de lange stelten” kwam benen te kort om zo de bal in het net te rammen, of voor te kunnen geven aan de flanken. Een hoge voorzet hier en daar werden net voor het hoofd weggekopt door de verdediging, of kreeg Eemdijk 8 net niet genoeg kracht achter de bal om het de keeper moeilijk te maken. De keeper, die overigens niet veel hoefde te doen, kreeg een keer de schrik van zijn leven toen Gerrit Vullis de bal niet goed op zijn slof kreeg. De bal rolde ongelukkig over het veld, de keeper wilde de bal oppikken bij zijn rechterkant, maar rolde door zijn benen, net langs de paal.

Dit leek het meest gevaarlijke moment te zijn, gecreëerd door de groenen.

De tijd verstreek en de frustratie werd groter bij beide teams. Eemdijk 8 wilde scoren, om zo weer een belangrijk puntje binnen te smokkelen. Zuidvogels 10 wilde scoren, om zo een veilige stand te bewaren en niet te verliezen tegen een team uit de onderste regionen. Een team dat nogal eens onderschat wordt.

Deze frustraties zorgden voor wat nare overtredingen van beide kanten, waar de scheidsrechter gewoon niet optrad. Gerrit werd onderuit gehaald. Er trad geen voordeelregel in werking, aangezien Zuidvogels hier de bal onderschepten. Dit werd Mouse iets teveel en kreeg hier licht lichamelijk contact met een van de tegenspeler.

Had de scheidsrechter hier al eerder opgetreden, was het gevolgde opstootje niet voorgekomen. Het spel stond dus even stil, de twee geblesseerde spelers werden behandeld en de wedstrijd ging weer verder waar het gebleven was.

Eemdijk 8 vocht zich een weg richting het gelijkspel, maar deze hoop was vervlogen toen een kwartier voor het einde de 2-0 viel. Een aanvaller brak door de verdediging, keeper Dirk kwam uit, maar was kansloos.

De 3-0 leek dichtbij. De bal zweefde na een hoekschop aan de rechterkant heen en weer in het 16-meter gebied en vloog richting de doellijn. De keeper stond hier niet bij, aangezien hij nog overrompeld was door een vorige actie. Gelukkig stond bij de tweede paal Arjen Zijl. Hij kopte koel de bal van de lijn en liet nog even weten aan de spelers en supporters langs de lijn, dat dit ook vermeld moest worden in het verslag. Uiteraard kun je dit niet ongemoeid laten, aangezien hij ons heeft behoed voor een grotere nederlaag. Twee tegendoelpunten zijn genoeg voor een team in opbouw. Een team dat in de wedstrijden hiervoor zoveel geleerd heeft en zich zo snel opbouwt tot een echt en goed samenspelend team.

Een supporter van Eemdijk 8, die normaliter enkel dit team als een grote gein ziet, wist zich zelfs positief uit te laten over het spel van de groenen. Het enige wat nu nog uitblijft, zijn de doelpunten. Een Diego Maradona hebben we in ieder geval al in het team. Arjen Zijl, de man van de reddende kopbal, wist ook nu weer het team van een doorgebroken speler (en waarschijnlijk een doelpunt) te behoeden, door zijn verleden als NBA prof-basketbalspeler voort te zetten, en schepte zo de bal uit de lucht. Hij noemde het “een reflex”.

Een volgend opstootje vond plaats, waar Wouter Vedder hard onderuit werd gehaald. Mouse vond het nodig om verhaal te halen bij deze persoon, waardoor de gemoederen weer hoog op liepen. Mouse werd gewisseld, aangezien de bom elk moment kon barsten.

De laatste paar minuten brak aan. Eemdijk 8 kreeg nog een kans tot scoren, maar Marty kreeg de bal niet goed op zijn slof. De bal rolde door de benen van de verdediging, maar was geen probleem voor de keeper.

De laatste aanval was voor Gizmo “de beuker” die de bal meekreeg aan de linkerkant. Helaas wist hij de bal niet goed aan Gerrit en WB voor te leggen, aangezien hij ook kampte met een kleine blessure aan zijn mooi-gekleurde blauwe teen.

De wedstrijd was gespeeld, het eindsignaal klonk en de derde helft riep onze naam. Nu 2 weken rust, 2 weken trainen en dan uit tegen VOP 4 de puntjes pakken. Want zo’n Eemdijk 8 weet zich te presenteren en mag zich tonen op het veld. De punten komen vanzelf.