Jaap Stam beëindigt imposante voetbalcarrière

ImageJaap Stam heeft per direct een punt achter zijn imposante voetbalcarrière gezet. De voormalige rots in de branding van het Nederlands elftal heeft dit vandaag bekend gemaakt. Stam zou sowieso aan het einde van dit seizoen zijn carrière beëindigen. >> De imponerende centrale verdediger kende aanvankelijk een trage start, maar wist zich toch via FC Zwolle, Cambuur Leeuwarden en Willem II bij een topclub in de kijker te spelen. Na 3 seizoenen PSV dwong hij met zijn spel een droom transfer naar Manchester United af. Na onenigheid met manager sir Alex Ferguson verhuisde hij van Engeland naar Italië om achtereenvolgens voor Lazio Roma en later AC Milan te spelen. In seizoen 2006/2007 nam Ajax hem over en wilde hij zijn carrière in Amsterdam afbouwen.

In totaal speelde Jaap Stam 416 wedstrijden in het betaalde voetbal, waarin hij 23 keer het net wist te vinden. Daarnaast scoorde hij ook nog eens 3 doelpunten voor het Nederlands elftal, waarvoor hij 67 wedstrijden heeft gespeeld.

"Lichamelijk is het allemaal wat minder geworden. Ik mis de drive en de motivatie om me nog voor honderd procent op te laden voor wedstrijden. Hierdoor was ik meer met mezelf bezig dan met het team of met de tegenstander", aldus Stam op de speciaal ingelaste persconferentie.

Geef een reactie