Huizen 10 – Eemdijk 8

Image“I want it all, and I want it now!”

Dit is een zin die heel toepasselijk was op de wedstrijd van 27 oktober tegen Huizen 10. Want wat onmogelijk werd geacht, werd mogelijk. Wat gehoopt werd, werd werkelijkheid. Wat saai en puntloos werd geschat, werd prachtig en spannend! DE EERSTE OVERWINNING IS BINNEN!!!!! >>

 

Dit was een wedstrijd waarvan vantevoren al gedacht werd, dat we die zouden winnen. Eemdijk 8, een team met karakter en ontzettend gezellige derde-helft-spelers, is een team in de groei en presteert met de week steeds beter op het veld. Niet in puntenopzicht, aangezien dit nog ver onder de maat ligt, maar juist in teamspel. Er wordt rustiger gespeeld, duels worden gewonnen en er worden zelfs gevaarlijke situaties gecreëerd in het strafschopgebied van de tegenstander. Dit werd de allereerste wedstrijd tegen dorps- en clubgenoot Eemdijk 4 nooit voor mogelijk gehouden. Eemdijk 8, de club met meer sponsors en merchandise dan punten in de competitie, zet zich elke week voor de volle 100% in, maar weet elke week dusdanig af te zwakken, zodat de tegendoelpunten enkel door kleine foutjes gegenereerd worden. Als er gekeken wordt naar de puntenaantallen van de groenen, is het niet gek dat de tegenstanders dit team onderschatten. Zo ook koploper Roda ’46 9. Deze mannen dachten even Eemdijk 8 te kloppen, maar dit kwam ze duur te komen staan, door maar 1 puntje te pakken tegen ons. Laat Eemdijk 8 nou de enige zijn waar ze 2 puntjes tegen hebben laten liggen. Geeft toch stiekem ook wel een voldaan gevoel.

 

Met een koude wind op sportpark De Wolfskamer in Huizen begon gister de wedstrijd ietwat later dan gepland. De ongeregelde ‘bende’ van Huizen hadden ten eerste niet een kleedkamer voor de groenen, waardoor we zelf op zoek moesten naar een geschikte kleedkamer. Alsof dat nog niet genoeg was, was er ook nog eens geen scheidsrechter. Dus koos Huizen 10 zelf een scheidsrechter, wat overigens een van de medespelers bleek te zijn, die ook nog eens als een soort van captain het hele team leidde. Voor de rest geen op- of aanmerkingen aan de scheids, aangezien de overwinning van de Bunschoten-Spakenburgers boekdelen spreekt.

 

De wedstrijd begon dus later dan de geplande half 3, en het was al gelijk duidelijk dat Huizen 10 niet met zijn sterkste team speelde. Eemdijk 8 speelde ook niet zoals het zou moeten spelen, of zoals ze de week ervoor speelde. Binnen een klein kwartiertje wist de thuisploeg al de openingstreffer te maken. 1-0 voor Huizen 10. Eemdijk 8 begon niet sterk, moest even inkomen in de wedstrijd en wennen aan het knollenveld. Als het een regenachtige dag was geweest, hadden we allemaal onze zwemkleding en duikbrillen mee moeten nemen.

Eemdijk 8 werd even op de vingers getikt door de eigen medespelers en werd tot de orde geroepen, om even op te letten, zodat dit niet meer mocht gebeuren. Hieruit volgde ongelukkigerwijs nog een paar missers door de Taatjes, die de bal tegen de paal wisten te schieten en een paar keer in de handen van Dirk de keeper.

Hier schrokken de groenen van en het leek het erop dat Eemdijk uit zijn slaap werd gewekt. Mouse kreeg aan de linkerkant, ter hoogte van de middenlijn, de bal aan zijn voeten gespeeld. Liep iets verder, met een speler van Huizen voor zich, die zorgde voor oponthoud. Hij wist prachtig strak langs de lijn de bal voor WB te passen, richting het strafschopgebied. WB hoorde vanuit het 16-metergebied geschreeuw van Gerrit “Vullis” Nagel, die geheel vrij stond voor de keeper. Hij gaf een ram tegen de bal, die vervolgens zorgvuldig en goed ingecalculeerd op hoofdhoogte van Gerrit kwam, die heel nonchalant het net kon bollen achter de keeper van Huizen. De vreugde aan de kant van Eemdijk was inmens en er was weer hoop. Eemdijk 8 was weer terug in de wedstrijd, met een stand van 1-1.

Huizen wist niet wat hen overkwam, toen ze het vuur in de schoenen van de groenen zagen. Binnen 5 minuten kreeg WB de bal netjes in de voeten gespeeld op de middenstip. Met vrij baan voor zich, en Gerrit in de loop richting het doelgebied, gevolgd door 2 à 3 verdedigers die als in een polonaise in één lijn achter hem aanrende, wist WB door middel van een ‘puntertje’ de bal voor Gerrit uit te spelen. Met zijn lange stelten en goed balspel wist Gerrit ook dit klusje te klaren, en wist de stand op 1-2 te brengen voor Eemdijk 8.

 

Af en toe leek Huizen 10 even terug te komen en wisten ze het strafschopgebied binnen te dringen. Maar door goed spel en uithoudingsvermogen in de sprints wist de verdediging de bal telkens netjes weg te werken. Zo leek het in ieder geval. Want als er gerekend wordt hoeveel ballen gewoon niet goed weggetrapt werden (wel hoog, maar niet ver), wat mede door ‘het weiland’ komt waar we op speelden, dan zou je zeggen dat ze geen grasmaaier meer nodig hadden voor dit veld. Het ‘wegmaaien’ van de bal zorgde vaak voor gevaarlijke situaties in het doelgebied van Eemdijk 8 keeper Dirk.

Maar ook het wegmaaien van de bal in paniekstoestand zorgt er af en toe wel eens voor dat de bal ook goed terecht komt op het middenveld. Zo ook dit keer. Hip de Captain kreeg ruimte op het middenveld en kon zo nog enkele meters doorlopen. Hij was het grote voorbeeld van het feit dat je van lezen goeie dingen kunt leren. Op het Wereld Wijde Web stond namelijk aangegeven dat Huizen 10 geen echte keeper op doel heeft, maar gewoon een veldspeler.

Een reden te meer om eens een gokje te wagen met een afstandschot.

Niet iets voorbij de middenlijn liet Hip zien dat hij, ondanks zijn blessures, nog steeds een goed schot in de been heeft. De bal zeilde na een ferme knal 3 meter hoog over het veld, over de verdediging en over de keeper zo in het doel. De keeper, die er gewoon absoluut niet goed bij zat, wist niet wat hem overkwam. Hip, hoe koel en beheerst hij ook oogde, alsof hij dit elke week doet, maakte vanbinnen een vreugdedansje. 1-3!

  

De dag kon niet meer stuk voor Eemdijk 8. Met nog 10 minuten de eerste helft te gaan, kreeg WB nog 1x in het strafschopgbied een pass van Gerrit. WB probeerde door te breken, maar verloor helaas de bal. Hij hield er wel een kleine blessure aan over, waardoor hij zichzelf liet wisselen door Wouter Vedder.

 

Het positiespel werd drastisch gewijzigd en mensen werden op een positie gezet, waar ze òf nooit gespeeld hadden, òf gewoon echt niet konden spelen. Het leek er even op dat Eemdijk zijn voorsprong weg zou geven, aangezien het spel een zooitje werd. Huizen 10, die van de positiewijziging profiteerde, creëerde nog een aantal kansjes. Deze kansjes konden gelukkigerwijs net gekeerd worden door keeper Dirk en de verdedigers Frank Poort en Eefbert, of nipt van de lijn weggekopt worden door de sterkspelende Bort.

 

De scheids floot af. Rust.

 

De 2e helft begon slecht. Een aantal wissels aan de Eemdijk kant. Deze zijn niet slecht gewisseld, maar het positiespel die toen gekozen werd, deed de das om. Frank Poort die liever in de achterhoede speelt, maar op de middenlijn gezet werd. Hip die linksvoor ging voetballen, Floepie die laatste man werd en Wouter Vedder op de middenlijn, die zelf vond dat hij daar niet goed tot zijn recht kwam. Eemdijk 8 speelde dramatisch slecht het eerste kwartier en kwam niet of zelden over de middenlijn. Ook een scheldkannonade kwam er veelal aan te pas.

 

Pas toen de posities weer gewijzigd werden, kwam er schot in de zaak. Hip die met een getapete enkel al last had van blessures, kreeg er weer 2 bij, waardoor hij echt van het veld moest. WB kwam weer in het veld. Zijn kleine blessure was zo goed als genezen en kon er weer vol tegenaan. Hip ging weer vanaf de zijlijn coachen.

 

Eemdijk 8 kreeg weer meer pit en creëerde weer kansen. Het balbezit werd weer meer voor de groenen, en het sterke Huizen 10 van het eerste kwartier in de tweede helft leek weer gevlogen. Eemdijk 8 had weer de overhand, wat resulteerde in een 1-4 voorsprong. Darren kreeg vanaf eigen helft de bal aangespeeld en sprintte met de bal richting het 16-metergebied, gaf de bal prachtig laag voor op Gerrit, die recht voor de keeper kwam, met een verdediger in de rug, en schoot de bal langs de keeper in het doel. 1-4.

  

De wedstrijd was gespeeld en Eemdijk 8 had terecht gewonnen. Niet zonder slag of stoot, aangezien Huizen 10 nog even een eretreffer kon maken in de slotfase, maar 3 punten zijn 3 punten. Deze eerste overwinning komt in de geschiedenisboeken van dit Eemdijk 8. Het puntenaantal is verviervoudigd! 27 oktober 2007, de dag dat Eemdijk 8 weer meedeed in de race voor een plek in het linkerrijtje van de competitie.

We want it all, and we want it NOW! Proficiat, Eemdijk 8!!!

Geef een reactie