Eemdijk 8 – ’t Vliegdorp 3

ImageNa een mooie wedstrijd tegen Roda ’46 9 vorige week, was het ook deze week weer een week van de toppers. ’t Vliegdorp 3, ook een team die tot een van de beteren van deze competitie behoort, kwam naar Sportpark De Vinken. Helaas waren zij de beteren deze 90 minuten. >>

Een stralende en zonnige herfstmiddag. Eemdijk 8 maakt zich klaar om ook dit team te trotseren, aangezien het zelfvertrouwen erg hoog lag na de topper van vorige week (eindstand 2-2.red). ’t Vliegdorp 3 die erg sterk begon, wist na 5 minuten Eemdijk 8 al te verbazen en zo de 0-1 te maken. Eemdijk 8 wist netjes de rust te bewaren, maar dat was niet goed genoeg. Dit was niet hoe we deze wedstrijd zouden kunnen winnen. Want door weer een foutje in de verdediging, volgde kort daarop de 0-2. Wat ging er mis? Eemdijk 8 leek niet goed bij de les. Geen enkele bal kwam in de voorhoede terecht, waardoor de kansen nihil bleven voor de groenen. Het was meer verdedigingswerk, dan kansen creëren. Vaak was het middenveld nergens te bekennen, en de linkerzijde (linksvoor en links-half) wist niet wat ze met elkaar aan moesten. De communicatie was ver te zoeken, waardoor ze te vaak elkaar in de weg liepen. Het middenveld af en toe te ver naar voren, en de voorhoede te ver naar achteren. De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. Er werd wel netjes gepassed naar elkaar en er was, ten opzichte van de vorige weken, veel meer rust in het spel, waardoor het overzichtelijker werd, maar vaak was het nog te rommelig. De bal landde nog te vaak in de benen van de tegenstander.

Ook wordt er af en toe nog wel eens vanuit het panieksstandpunt gevoetbald. Zo kwam de bal bij een van de verdedigers van ‘de groenen’ terecht, die de bal ongelukkig raakte, en deze richting zijn eigen doel ging. De keeper stond aan de rand van het strafschopgebied en wist deze nog net met zijn vingertoppen te stoppen. Dit was een puntje waarover gespeculeerd werd, of het nou een terugspeelbal was, of gewoon een ongelukkig afwerking. Het werd een vrije bal voor ’t Vliegdorp, die deze kans niet wist te benutten.

Tegen het einde van de eerste helft kregen de gasten nog een hoekschop mee. Een keurig genomen trap vanaf de rechterkant vloog over de verdediging richting de tweede paal, waar een van de aanvallers helemaal vrij stond en deze zonder enige moeite tussen de palen kon trappen. 0-3. Waar was de verdediger die dit mannetje moest dekken? Was hier al niet voor gewaarschuwd de week ervoor? Net als tegen Roda ’46 9 werd deze kans bij de tweede paal benut. Volgens de trainer van Eemdijk 8 moest er meer rekening gehouden worden met de aanvallers bij de eerste paal. Niets is minder waar, maar een ongelukje zit in een klein hoekje. Wetende dat dit weliswaar mogelijk is, weten we zeker dat hij hier ook rekening mee gaat houden in de trainingen die volgen.

De rust brak aan. Enkele spelers werden aan beide kanten gewisseld, in de hoop het team zo te versterken.

Het leek erop dat ’t Vliegdorp zijn kruid verschoten had. Eemdijk 8 was meer in balbezit en kreeg ook meer kansen. De linkerkant was versterkt en ook verdedigend ging het nu beter. De geel-zwarten kregen zelden kansen en de groenen wisten meer duels te winnen. Gerrit Nagel die een boom van een vent als verdediger tegenover hem had, wist af en toe geen kans te creëren, totdat op een gegeven moment de bal over de verdediging vloog, in de voeten van Gerrit. De bal vloog langs de keeper, rakelings langs de linkerdoelpaal. Een mooie kans om zo terug te komen.

De volgende kans ging op een zelfde manier, maar werd iets harder geschoten, waardoor Gerrit een sprintje moest trekken. Hij was door middel van een sliding eerder bij de bal dan de keeper, die zich verrassend genoeg inhield (angst?). De bal gleed zo achter de keeper langs, Gerrit sprong op en wist de bal koel over de lijn tussen de palen te schieten. 1-3. Eemdijk 8 kreeg hoop en zag dat het kansen kreeg, die de eerste helft niet voor mogelijk werden gehouden. Henk Muijs kreeg de bal goed mee aan de linkerkant op het middenveld en wist zo door te dringen tot dicht bij het strafschopgebied van ’t Vliegdorp. Walter die overigens al keurig met Henk mee was gelopen en zo volledig vrij stond aan de linkerkant, ten hoogte van het strafschopgebied eiste de bal op. Henk speelde de bal voor Walter uit, die de bal net iets naar binnen kon brengen tot zo’n 2 meter van de achterlijn. Hij gaf de bal voor aan Gerrit, maar helaas schampte de bal zijn hoofd, waardoor deze de weg volgde richting de rechterkant, waar er uitverdedigd werd.

Trainer Hillebrand vond dat er aanvallender gespeeld mocht worden, waardoor de kansen vergroot werden. Meer mensen voorin, betekent meer aanspeelmogelijkheden in de voorhoede. Zo werd er overigens een bal geschoten naar Walter, die vrij stond. Deze stuiterde alleen van de voet af, waardoor deze toevalligerwijs bij Henk Muijs in de voeten kwam. Henk had open schotveld, maar wachtte te lang, waardoor hij alweer belaagd werd door de verdediging, die vaak in paniek handelde.

Eemdijk 8 drong meer naar voren. De bal ging van de ene naar de andere Eemdijk-speler, die een verwoede poging deed om de bal het doel in te rammen. Helaas zat net elke keer een verdediger tussen het doel en de bal, die de schoten moesten incasseren.

Eemdijk 8, die duidelijk de tweede helft beter speelde, wist nog een klein verdedigingsfoutje te maken, waardoor de 1-4 viel. Dit was helaas ook de eindstand. De eerste helft hebben we verloren en de tweede helft gelijkgespeeld. Twee zeer verschillende helften, die lijnrecht tegenover elkaar stonden. Een mooi contrast, om op papier met elkaar te vergelijken tijdens de training.

Deze week dus geen punten behaald, die we de volgende weken moeten inhalen. Volgende week speelt Eemdijk 8 thuis tegen DOB 4, die ver boven Eemdijk 8 staat in de 6e klasse. We kampen dan helaas met wat afwezigen, waardoor de bezetting ietwat minder zal zijn. Wij zullen ook dan ons beste beentje voor zetten, om deze thuis wedstrijd af te sluiten met 3 winstpunten! Voor nu kan ik alleen maar zeggen: kop op Eemdijk 8, laat de moed niet zakken, het gaat steeds beter! Go Eemdijk 8.