Oktobercolumn: Gevoel

ImageEemdijk 8's captain Hillebrand "Hip" Beekhuis vertelt zijn visie en uit zijn gevoel in een maandelijkse column. >>

Oktobercolumn: Gevoel  

Met een geïnspireerd gevoel, een glaasje vochtaanvulling en een stijve.. voet begin ik zondagavond deze column te schrijven. Althans dat wil ik want ik moest plots een onderwerp gaan verzinnen. Tot voor deze memorabele zaterdag wist ik al 99,9% zeker waar ik over zou gaan schrijven. Ik zei de hele week tegen mezelf: ik ga een column schrijven over verliezen. Een column die iedereen moet aanspreken. Immers we hadden ook alleen nog maar verloren. Telkens na de wedstrijd dat kut-gevoel, terwijl je de hele week zo naar zaterdag toe geleefd heb. Een wedstrijd verliezen, dat doe je niet alleen. Een wedstrijd verliezen we met z’n allen. Niet alleen wij, maar ook ons bestuur, onze meelevende supporters, de begripvolle spelersvrouwen en de sponsors. Van de verloren wedstrijden kenden we delen waarin het gewoon niet lukte. Of we misten net dat geluk of de tegenstander was toch echt een maatje te groot. En dan was er weer VERLOREN. Gelukkig houdt Eemdijk 8 helemaal niet van verliezen. Dat zie je na de wedstrijd, in de kleedkamer en/of kantine, wordt nog eens besproken wat er nou goed maar vooral fout ging, maar het gevoel van WE hebben verloren druipt er vanaf. Ik kan op dat moment niet wachten tot het weer zaterdag is. Zaterdag was er weer zaterdag, maar wat voor 1 !?!? Een memorabele zaterdag, want we hebben voor het eerste niet verloren. Ik ervaarde een nieuw gevoel: WINST. Althans dat denk ik want het was zeker niet vergelijkbaar met het ‘verlies-gevoel’ . Maar we hadden niet gewonnen, maar zeker niet weer verloren. We hadden een punt, een eerste (winst)punt. Winst.  Dat woord brengt een enorme smile op me gezicht. Het geeft voldoening, waardering en het is een stimulans. Een fout wordt een misverstandje en een slechte pass wordt een goed geprobeerde bal. Uit deze woorden blijkt dat eemdijk 8 nog veel meer winst kan boeken. Zaterdag is er weer zo’n mogelijkheid. Opnieuw een kans, spanning en adrenaline gaan weer stromen, meer supporters dan anders zullen zich verzamelen langs de lijn en wij maken ons op voor de wedstrijd. Tijd om 90 minuten lang álles te geven. Tijd om definitief af te rekenen met het verliesgevoel en tijd om als TEAM te doen wat zo lekker voelt bij iedereen: Winnen!!

Geef een reactie