Roda ’46 9 – Eemdijk 8

Wie had dat voor mogelijk gehouden? Een van de koplopers in deze competitiestrijd, Roda ’46 9 weet niet te overtuigen en weet Eemdijk niet te overlopen, om zo de koppositie te behouden. Eemdijk 8, die verrassend goed speelde, werd zwaar onderschat. Zo werd de eindstand 2-2, waardoor Eemdijk 8 zijn eerste punt pakte dit seizoen.

Op een prachtige nazomermiddag op de 6e dag van oktober 2007 vond deze verrassende strijd plaats in Leusden, op het achterste veld van Roda ’46, op het Burgemeester Buining sportpark. Eemdijk 8 die de 3 wedstrijden hiervoor in de competitie verloren heeft, stond in theorie voor een onmogelijke opgave, om de strijd te winnen tegen een team die de partijen hiervoor wèl gewonnen had. Roda ’46 9 wist deze wedstrijden nipt te winnen met cijfers als 1-0, 1-2 en 2-3. Over de verliespartijen van Eemdijk 8 hebben we het liever niet, aangezien zulke cijfers tot het verleden horen.

Eemdijk 8 begon de wedstrijd sterk. Met een 4-5-1 opstelling, wat overigens geheel nieuw was ten opzichte van de vorige opstelling 4-4-2, konden we redelijk uit de voeten en werden we zwaar onderschat. Met Gerrit Nagel diep in de spits en 5 middenvelders achter hem, wisten we redelijk snel kansen te creëren, waardoor het eerste doelpunt viel vanuit een lange bal voor het doel van Roda ’46 9. De druk die Eemdijk 8 zette, zorgde voor lichte paniek in de achterhoede van Roda, waardoor de bal geheel de verkeerde kant op gekopt werd en zo met een prachtige, strakke bal het net bolde achter de keeper van de rood-zwarten. De stand was 0-1.

Onder luid gejoel van de (paar) trouwe supporters en bankzitters van Eemdijk 8, waar we onze lof over uit mogen spreken, aangezien zij onze 12e man zijn, wisten we de druk hoog te houden. Eemdijk 8 spits Gerrit Nagel wist met een goede sliding op de bal het balbezit te behouden en zo de keeper achter zich te laten. Wonder boven wonder werd deze bal niet benut in het lege doel en schoot de bal rakelings langs het doel van Roda ’46 9. Roda kreeg zo hier en daar ook nog wel een kansje, maar maakte door de snelheid van Eemdijk 8 geen schijn van kans. Eemdijk 8 bleek weer snel in balbezit te zijn en stormden zo weer richting het strafschopgebied van Roda. Door een prachtige goedgerichte bal van Hillebrand “Captain” Beekhuis over de verdediging van de rood-zwarten, kon Gerrit de bal goed onder controle houden en stormde alleen op de keeper af. Heel koel en beheerst schoot de bal langs de linkerkant van de keeper in de hoek, en bolde zo het net voor de tweede keer. De stand was nu 0-2. De dag kon bijna niet meer stuk. Lekker weer, positieve cijfers op het scorebord, een goed spelend Eemdijk 8 met karakter, een ieder goed gehumeurd, wat wil je nog meer?

De eerste 45 minuten waren om. Een klein evaluatiegesprekje volgde, drinken werd gehaald door Bort en Walter en de wedstrijd kon na een paar wissels weer verder gespeeld worden.

De tweede helft bleek alleen iets minder rooskleurig dan de zeer sterke eerste helft. Roda kreeg veel meer ruimte en leek sterker te zijn geworden door de rustpauze. Ze kregen meer balbezit, meer ruimte en speelden tactischer. Zo wist het eerste doelpunt redelijk snel te vallen, waardoor Eemdijk 8 (zo leek het) de moed liet zakken. Roda ‘46 9 kreeg weer hoop en moed, creëerde de ene na de andere kans en liet menig Eemdijk 8 speler achter zich. Zo kwam de bal zonder enige moeite in de openheid aan de linkerkant, waar een speler van Roda zeeën van ruimte kreeg en zo de bal er in kon tikken. 2-2.

Het leek weer de gehele verkeerde kant op te gaan, net als de weken ervoor, waar de tweede helft de 45 minuten van de tegendoelpunten waren. 2-2, een stand die Eemdijk 8 het eerste puntje zou kunnen bezorgen. Een belangrijk puntje in deze competitiestrijd, als je het mij vraagt. Het laatste kwartier spande erom. Roda die wist dat ze toch nog een kans hadden om te winnen en Eemdijk die dit ene puntje wilde beschermen. Alles werd aan de groene zijde gegeven, waar overigens nog een paar kansjes uit kwamen. Gerrit die de bal wist te passen naar Walter, waardoor Walter de bal alleen maar een knal hoefde te geven, liep uit op niets. De bal stuiterde iets op, waardoor de actie niet meer werd dan een geflopte aanname. De kracht van Roda leek af te nemen, waardoor Eemdijk 8 weer wat meer ruimte kreeg. De laatste kans van de wedstrijd brak aan. Een hoekschop. De hoekschop kwam niet verder dan de eerste paal, maar plots was daar Gerrit weer. Zijn rechterbeen wist deze bal net niet goed te raken, waardoor het rakelings langs de paal ging.

Het eindsignaal klonk en het eerste punt voor Eemdijk 8 is binnen! De kleine teleurstelling die we na de 2 tegendoelpunten en dus de gelijkmaker opliepen, was snel verdwenen. We gaan er vanuit dat dit zeker niet het laatste puntje is, die we gaan verdienen. Het niveau van Eemdijk 8 stijgt gestaag en het spel zal met de weken alleen maar beter worden. Er worden in ieder geval al flinke duels aangegaan en gewonnen en er wordt flink wat karakter getoond. Dit is iets wat we willen zien. Nu en in de toekomst van dit team. Laat alleen de moed niet zakken en houd je hoofd omhoog. Blijf helder en speel overzichtelijk, zodat ook in de toekomst de voorsprong op de tegenstander behouden wordt in de tweede helft.

Voor nu: chapeau, Eemdijk 8, ga zo door!!!

Geef een reactie