AA Gent biedt 25.000 euro voor betere arbitrage

ImageHet is zover! Eindelijk is er een voetbalclub die de arbitrale fouten meer dan zat is en nu met een (mogelijke) oplossing komt. De Belgische voetbalclub AA Gent biedt € 25.000 aan, om scheidsrechters proffesioneler op te leiden. >> Door blunders van de scheidsrechter werd AA Gent de voorbije week vier punten door de neus geboord. Dus komt de clubleiding met het opmerkelijke voorstel om het honorarium van scheidsrechters uit de clubkas aan te vullen. “Met die vier punten, die we in één week door de arbitrage verloren (onterecht afgekeurd doelpunt Ruiz Gonzalez tegen Roeselare en de onterecht opgelopen strafschop tegen Germinal Beerschot dit weekend, red.), stonden we met ons offensief voetbal tweede. Onze spelers verloren zo trouwens ongeveer 30.000 euro aan winstpremies”, verklaart AA Gent-manager Michael Louwagie in Het Nieuwsblad

Hij denkt dat de een betere beloning het niveau van de scheidrechters ten goede komt. “De scheidsrechters professioneler laten werken, dat kost natuurlijk geld. Maar als elke club 25.000 euro bijdraagt, kunnen we dit hele kostenplaatje probleemloos invullen. AA Gent is bereid om mee te werken.”

De club uit Gent kreeg deze week een brief in huis van de Belgische voetbalbond (KBVB) dat het zijn boekje te buiten was gegaan. AA Gent-trainer Trond Sollied sprak dit weekend bijvoorbeeld over een "ref die in Cirque du Soleil thuishoort”. Louwagie: “Het is te makkelijk dat de voetbalbond ons een brief schrijft. Natuurlijk hebben wij respect voor de scheidsrechter. Maar anderzijds heb ik de economische belangen van mijn club te verdedigen.’”

Bron: Voetbalzone

Geef een reactie