Eemdijk 8 – De Posthoorn 4

ImageHoeveel pech kan een team hebben? Of is het niet pech, maar gewoon ongelooflijk slecht? Hier zullen de meningen wel over verdeeld zijn, maar wat we wel weten, is dat een wedstrijd met 0-7 verliezen erg geflatteerd is en nooit had mogen gebeuren! >>

De wedstrijd begon anders dan anders. De zon was nergens te bekennen, en uitdroging was ontzettend ver te zoeken op deze regenachtige dag. Walter en Richard stonden samen in de basis, in de voorhoede, wat overigens de eerste keer was dat zij samen in de spits stonden. Albert linkshalf en Wouter Vedder rechtshalf. De ‘mid-mids’ waren Henk Wim en Gijsbert. Daarachter, in de achterhoede, van links naar rechts hebben we Eefbert, Hillebrand, Martijn en Bort Harm.

Wat de eerste helft goed ging, ging de 2e helft helemaal verkeerd. De eerste helft kreeg Eemdijk 8 een paar kansen, evenals De Posthoorn 4. Helaas wist De Posthoorn met deze 2 acties echter wel het net te bollen aan de groene zijde.

De paar kansen die Eemdijk 8 kreeg, waren niet om over naar huis te schrijven, maar konden enigszins wel als kansen gezien worden. Walter kreeg de bal ongelukkig aangespeeld, en in een fractie van een seconde moest deze bal op doel ‘geramd’ worden. Helaas kreeg hij de bal verkeerd op de voet, en ging de bal naast. De 2e kans wist Floepie de bal te passen naar Walter, die een sliding ontweek en zo aan de rand van het strafschopgebied de bal voor kon leggen aan Wouter Vedder, die eveneens de bal niet goed op zijn ‘slof’ kreeg, en zo de bal niet de kant van het doel op ging, en geblokkeerd werd door de verdediging van De Posthoorn 4. De 3e kans, waar Walter alleen voor de keeper kwam te staan, ontaarde in een buitenspel moment, waar nog steeds aan getwijfeld wordt of dit zo was.

Zo gingen we de rust in met 0-2. Met nog 45 minuten in ’t verschiet en nog vol goede hoop, begonnen we aan de 2e helft. Met in theorie een sterker team, ontaarde de eindstand in een paraktisch fiasco. Wie had gedacht dat dit team nog 5 doelpunten om zijn oren zou krijgen? De eerste helft waar Eemdijk 8 door een paar foutjes achter kwam te staan, maar voor de rest goed wist te spelen (ten opzichte van de voorgaande weken), wist de hoop en verwachtingen hoog te houden voor de 2e helft. Waar de eerste helft de verdediging van Eemdijk 8 nog de acties van de aanvallers konden stoppen, zo wist de 2e helft dit helemaal in ’t honderd te lopen. Opkomende middenvelders van De Posthoorn waar niet op gelet werd door het middenveld van Eemdijk 8, die zonder moeite de bal konden onderscheppen en zo de keeper Wouter, die in de eerste helft een voortreffelijke redding had, kansloos lieten. Maar zoals we weten is een team een team, en zou een team niets zijn zonder voorhoede. Weet deze voorhoede niet te scoren, zul je nooit winnen. Dit geldt voor zowel de eerste als de tweede helft. In de tweede helft wisten hier nog een paar kleine kansjes uit voort te vloeien. Een mooie bal vanaf de rechterkant, genomen door Hillebrand, over de verdediging van De Posthoorn, voorbij Albert en Gerrit, belandde net verkeerd bij de 2e paal op het hoofd van Henk Muijs, die geen kracht achter de bal kon zetten en de bal dus naast kopte…

Ondanks de miserabele eindstand, wat we maar 1x in dit verslag durven te noemen, zijn me nog wel een paar pluspuntjes opgevallen. Het was misschien nog steeds niet genoeg, maar er werden veel duels goed aangegaan. Was het niet in de lucht, was het wel over de grond. Helaas wisten we hier zelden van te profiteren, maar er zit schot in de zaak. Ook het aantal lange ballen die de wedstrijden ervoor op geen enkele manier aankwamen bij de gewenste persoon, was duidelijk gereduceerd. Maar hier moet sowieso nog flink op geoefend worden, mochten we hiermee verder willen.

Waar we ook nog op moeten letten, is dat we een team in opbouw zijn en tegen teams spelen die al minstens 1 of 2 jaar met elkaar samenspelen en dus wel als een team spelen. Met dit in ons achterhoofd moeten we gewoon altijd positief aan de wedstrijd beginnen, alles geven wat we geven kunnen, en niet te vergeten dat het competitie is en er dus feller een duel aangegaan kan worden. Hoop is er en blijft er voor Eemdijk 8 in deze donkere dagen van de competitiestrijd. Hoe moeilijk het ook is, houd je hoofd omhoog!