SVMM 3 – Eemdijk 8

ImageWe boeken vooruitgang, maar nog steeds zitten er haken en ogen aan Eemdijk 8. We leren langzaamaan wel steeds meer en houden ons rustiger in het veld, maar weer hebben we verloren. Tegen SVMM 3, hoewel ze niet veel beter waren. 4-2 is de eindstand… >>

SVMM 3, een team van verschillende leeftijdscategorieën. Dus iets anders dan een jong team als Eemdijk 8. Op conditie zouden we dit team in kunnen pakken en deze in onze broekzak kunnen stoppen. Helaas is dit niet het geval geweest.

Eemdijk 8 heeft wel gestreden tot het bittere eind, maar kwam de kwaliteiten te kort om een samenspelend team te creëren en zo de tegenstander op te rollen. Er wordt nog steeds gekampt met (te) lange ballen, die bij onervaren spelers gewoon niet goed aankomen. Het nadeel is dus eigenlijk dat dit vaak de enige uitweg is. Eerst wordt er 3x rondgespeeld, maar dan komt het weer bij dezelfde persoon terecht (driehoeksspel). De enige uitweg is dan proberen de spelers verder op het veld te bereiken. Helaas komen deze vaak niet aan.

Eemdijk 8 had net als de vorige wedstrijd aan het begin van de match de overhand. Alles verliep zoals gepland, de eerste kansen werden gecreëerd, maar helaas niet afgemaakt door Gerrit Nagel die tot 2x toe alleen voor de keeper kwam. De keeper, die overigens onzelfverzekerd voor zijn doel stond, zat er goed bij.

2 hoekschoppen volgden, die erg goed genomen werden door Henk Wim Duijst. David “Puk” Heinen stond geheel vrij bij de eerste paal en wist hem koel in het doel te koppen. Eemdijk stond 0-1 voor en liet (zo leek het) de moed iets zakken en zo volgde niet veel later het tegendoelpunt. De keeper van Eemdijk 8, Wouter “Dirk” de Graaf, gleed tijdens een poging tot een duik, richting de bal, uit over het natte gras, waardoor de bal langs hem heen gleed het doel in. 1-1. Alle kansen lagen weer open en er was nog helemaal niets beslist.

Door een miscommunicatie en wat verkeerd positiespel aan de kant van Eemdijk 8 zo’n 10 minuten later kreeg SVMM 3 zijn 2e bal achter in het net van Eemdijk 8 doelman Dirk.

Over en weer kregen Eemdijk 8 en SVMM 3 wat kleine openingetjes om kansen te creëren, maar dit zonder enig succes.

De rust naderde. Eemdijk 8 zag zich al met een negatieve puntentelling de rust in gaan, tot er een vrije bal volgde. Hillebrand “Hip” Beekhuis, die overigens een goed schot in de been heeft, wist deze zó voor te geven in het strafschopgebied van SVMM, dat Gerrit bij de 2e paal de bal met fier in kon schieten. 2-2! Dit zou een belangrijke punt worden, mochten we dit de 2e helft volhouden.

Na de rust leken de kansen vervlogen voor Eemdijk 8. Weinig lange ballen kwamen aan, veel balverlies, en ook veel geprobeerd via de rechterkant, wat helaas niets uithaalde. Een enkele kans in het ‘16-meter gebied’ van SVMM werd niet benut, en werd goed uitverdedigd door de verdediging van SVMM.

Uitputting aan beide kanten en veel dode speelmomenten (blessures, kramp, etc) deden het spel niet goed, waardoor Eemdijk 8 de mindere ploeg werd. Door fraai uit te spelen en de bal goed hard op de slof te raken, zorgde er voor dat het 3e doelpunt viel voor SVMM. 2-3.

Zo viel ook het 4e doelpunt (2-4) voor SVMM, door middel van een goed geplaatste kopbal. Hier was helaas niets meer aan te doen, en zo zagen we weer een wedstrijd de grond in geboord worden.

Zoals eerder gezegd moet Eemdijk 8 werken aan de onderlinge communicatie. Vraag de bal en eis de bal op. Bied jezelf aan als “vrij man”.

Ook een duel aangaan is nog niet het sterkste punt, maar hier zit duidelijk schot in! Dit zijn leerpunten die gestaag groeien. Dit was duidelijk beter ten opzichte van de week ervoor. Het grootste pluspunt is dat er nu (in het overgrote deel van de wedstrijd) ‘maar’ 1 commentator was, en dus maar 1 spelverdeler. Dit werkt veel beter en zo blijft het spel gevormd naar 1 hand. Ook werd er niet meer lukraak op iemand gescholden, mocht deze een fout begaan. Een enkele keer ontglipt er een frustratiemomentje, maar is van korte duur. Langzaam beginnen we in te zien dat we allemaal andere kwaliteiten hebben en dat we allen ons uiterste best hiervoor doen. Ga je dit inzien, dan ga je er ook sneller op inspelen. Zo wordt de communicatie beter en duidelijker en wordt het positiespel ook overzichtelijker. Mijn complimenten!